Δημήτρης Παπαδόπουλος: «Αποφράδα ημέρα, η διοίκηση της ΕΟΚ κρατάει σε ομηρία το μπάσκετ»

Gazzetta team
Δημήτρης Παπαδόπουλος: «Αποφράδα ημέρα, η διοίκηση της ΕΟΚ κρατάει σε ομηρία το μπάσκετ»

bet365

Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, βετεράνος του Ηρακλή και υποψήφιος για το ΔΣ της ΕΟΚ, εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση αναφορικά με την προσωρινή διοίκηση που ορίστηκε, κάνοντας λόγο για «αποφράδα ημέρα».

Ο «γιατρός» του ελληνικού μπάσκετ δεν κρατήθηκε. Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, άλλοτε μέλος του Ηρακλή και της ΑΕΚ και αργυρός νικητής στο EuroBasket 1989, γνωστότερος με το παρατσούκλι «γιατρός», λόγω των σχετικών σπουδών του, τοποθετήθηκε για την τοποθέτηση της προσωρινής διοίκησης στην ΕΟΚ. Ο Παπαδόπουλος έχει ανακοινώσει εδώ και αρκετό καιρό την υποψηφιότητά του για το νέο διοικητικό συμβούλιο της ομοσπονδίας, στο πλευρό του Παναγιώτη Φασούλα, και στη δήλωσή του κάνει λόγο για «αποφράδα ημέρα», για «συνεχιζόμενη παρακμή» και για την «ομηρεία, στην οποία κρατάει το ελληνικό μπάσκετ η διοίκηση της ΕΟΚ»

Αναλυτικά η δήλωση του Δημήτρη Παπαδόπουλου.

«ΑΠΟΦΡΑΔΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ

ΤΟ ΔΙΣ ΕΞΑΜΑΡΤΕΙΝ ΟΥΚ ΑΝΔΡΟΣ ΣΟΦΟΥ

Μπάσκετ ώρα μηδέν έχουν συμφωνήσει όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη του χώρου. Η συνεχιζόμενη περίοδος παρακμής, τουλάχιστον της τελευταίας δεκαετίας, έχει γίνει εντόνως αισθητή στον τομέα των οικονομικών φορτίων που καλούνται να σηκώνουν τα ερασιτεχνικά σωματεία, χωρίς βοήθεια από την ΕΟΚ, στο αναπτυξιακό πρόγραμμα και την νοοτροπία προπονητών, αθλητών και γονιών και βεβαίως στα αποτελέσματα και την γενικότερη εικόνα των εθνικών ομάδων μας.

Και ενώ όλες σχεδόν οι ομοσπονδίες ολοκλήρωσαν τις αρχαιρεσίες τους, η ΕΟΚ βρίσκει τρόπο να στέκεται εμπόδιο σε κάθε προσπάθεια της πολιτείας, των σωματείων και των υποψηφίων για τις επερχόμενες εδώ και ένα χρόνο εκλογές. Με κάθε είδους ραδιουργίες, προφάσεις και λογικοφανείς δηλώσεις κατάφερε η έκπτωτη, σήμερα 31/3/2021 διοίκηση της ΕΟΚ, μια αποφράδα μέρα για το Ελληνικό μπάσκετ, να ολοκληρώσει τον κύκλο της επιτυγχάνοντας τον κυρίαρχο στόχο της: ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΣΕ ΟΜΗΡΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗ, στα πλαίσια πάντα της δημοκρατίας, του αθλητικού κινήματος και του εθελοντισμού, έννοιες που αρέσκεται να αναφέρει, αλλά όχι να υπηρετεί ο γνωστός επικεφαλής της ομοσπονδίας.

Αδιανόητη η απόφαση του δικαστή που όρισε ως μέλη της προσωρινής διοίκησης πρωτοδικείου, τους υπεύθυνους της ομηρίας του Ελληνικού μπάσκετ, που το οδήγησαν στο διχασμό της οικογένειας του και στη σημερινή ΑΠΟΦΡΑΔΑ μέρα. Δηλαδή τι λέει η απόφαση: επιβραβεύουμε τους ανθρώπους, που ενώ μπορούσαν να κάνουν εκλογές έως τις 31.3.2021 ως όριζε ο νόμος, πράγμα που έπραξαν οι υπόλοιπες αθλητικές ομοσπονδίες με ψηφιακό τρόπο, που αποδείχθηκε απόλυτα αδιάβλητος, δημοκρατικός και προπάντων ασφαλής για τους ψηφοφόρους εν ώρα πανδημίας, χρήζοντας τους πάλι υπεύθυνους για την τύχη του εν πολλών βασανισμένου αθλήματος.

Και περιμένουμε όλοι πάλι, από τους κατά τεκμήριο ενόχους, που δεν έπραξαν το χρέος τους και αποτελούν παράδειγμα προς αποφυγήν, να το κάνουν έως τις 31/5/2021, σύμφωνα με τροπολογία του υπουργού. Πείτε μου σας παρακαλώ, πώς ο δικαστής διασφαλίζει ότι η διοίκηση πρωτοδικείου δεν θα βρει νέες προφάσεις για να καθυστερήσει εκ νέου τις εκλογές; Μήπως θα φοβηθεί ότι θα ξαναγίνει στις 31/5 και πάλι έκπτωτη; Μήπως έδειξε ότι σέβεται τους νόμους; Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού, κύριε πρόεδρε.

Δημήτρης Παπαδόπουλος

Ιατρός, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Αθηνών

Υποψήφιος Διοικητικός Σύμβουλος ΕΟΚ»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 

Τελευταία Νέα