Φασούλας: «Η προηγούμενη διοίκηση στύλωσε τα πόδια και δεν θέλει να αποχωρήσει»

Gazzetta team
Φασούλας: «Η προηγούμενη διοίκηση στύλωσε τα πόδια και δεν θέλει να αποχωρήσει»

bet365

Ο Παναγιώτης Φασούλας μίλησε για τις εκλογές της ΕΟΚ και στάθηκε στην προηγούμενη διοίκηση της Ομοσπονδίας για την οποία ανέφερε πως δεν θέλει να αποχωρήσει, ενώ έκανε λόγο για μιζέρια στο μπάσκετ.
Αναλυτικά όσα ανέφερε στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 ο υποψήφιος πρόεδρος της ΕΟΚ:

Για την προσωρινή διοίκηση στην ΕΟΚ: «Μπαίνει για να κάνει εκλογές, αν κάνει άλλα τερτίπια δεν το ξέρω. Μέχρι τις 23/5 πρέπει να γίνουν οι εκλογές. Είναι μέσα στα χρονικά περιθώρια για να γίνουν, αρκεί να συμφωνήσουν όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές. Ακούω συνεχώς δηλώσεις να μην διασπαστεί το μπάσκετ. Δεν υπάρχει κανένας εμφύλιος στο μπάσκετ. Τρομοκρατείται ο κόσμος λες και μιλάμε για Βόρεια και Νότια Κορέα. Υπάρχουν διαφορετικές αντιλήψεις για το άθλημα».

Για τις διαφορές με τον Βαγγέλη Λιόλιο: «Εμείς κοιτάμε το μπάσκετ. Όλους μάς ενώνει το μπάσκετ και θέλουμε να πάρουμε αποφάσεις και πολιτικές για να φέρουμε στο άθλημα αυτό που έχει λείψει τα τελευταία χρόνια: αξιοπιστία, διαφάνεια και εξωστρέφεια. Θέλουμε να κάνουμε δράσεις για τη διαιτησία, για το αναπτυξιακό, για τα υπόλοιπα αθλήματα πέρα από τις πρώτες ομάδες. Πρέπει να αλλάξουν άμεσα για να δώσουμε ώθηση και την αγάπη του φίλαθλου κόσμου που πρέπει να έχει αυτό το άθλημα».

Για την επόμενη μέρα: «Μου φαίνεται ακατανόητο να κλέβεις τσιτάτα από την πολιτική. Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα ακόμα τμήμα Κ-19 στα παιδιά, για να δώσουμε στα παιδιά τη δυνατότητα μετά τις εξετάσεις να ασχοληθούν με το άθλημα. Όταν μιλάω για την ψηφιοποίηση της ΕΟΚ δεν είναι κάτι τρελό και να το περάσουμε σε όλες τις ομάδες και τους συλλόγους της χώρας. Θέλουμε να ορίσουμε έναν μεταγραφών για κάθε ομάδα. Εμείς μιλάμε για τη διαιτησία, η άλλη υποψήφια παράταξη δεν αναφέρεται σε αυτό το κομμάτι. Θεωρώ πως μπορούμε να συμφωνήσουμε και δεν θα βγαίνουν μαχαίρια σε κάθε Δ.Σ.. Δεν γίνεται να χωριστεί το μπάσκετ. Δεν έχω καταλάβει πώς χωρίζεται το μπάσκετ».

Για τα συμπεράσματά του από την πτώση του ελληνικού μπάσκετ: «Όταν σε όλη την Ελλάδα μιλούν για τους μάνατζερ και να προωθήσουν τα παιδιά. Όταν δεν έχουμε πείσει γονείς, παιδιά και προπονητές και έχει περάσει στο μυαλό τους πως με έναν ατζέντη θα πάρει μεταγραφή στην κατάλληλη ομάδα και το παιδί θα έχει μέλλον. Τότε βλέπεις το σύνολο του μπάσκετ με διαφορετικό μάτι. Θέλουμε να το καταργήσουμε και ο κόσμος να πιστέψει στο μπάσκετ και να πιστέψει πως αν είσαι ταλέντο θα λάμψεις. Οι μεγάλοι παίκτες προέκυψαν από τις ακαδημίες των γειτονιών και όχι από τις αναπτυξιακές ομάδες. Θέλουμε να φέρουμε το μπάσκετ στο επίκεντρο. Ακόμα και κάποιος που είναι στην περιφέρεια θα καταφέρει να μπει στο μάτι των ομοσπονδιακών προπονητών».

Για την προηγούμενη διοίκηση: «Η προηγούμενη διοίκηση στύλωσε τα πόδια και δεν θέλει να αποχωρήσει. Ας καταθέσουν και αύριο τα σωματεία τα στοιχεία τους στο Μητρώο και να μπουν στην εκλογική διαδικασία. Είμαστε η μοναδική ομοσπονδία που συμβαίνει κάτι τέτοιο και δίνεται τροφή για σχόλια από τον οποιονδήποτε. Βγαίνουν κάποιοι και λένε πως είναι ενωτικοί; Τι ενωτικοί; Θα ενώσει κάποιος τον Φάνη Χριστοδούλου με τον Βασιλακόπουλο;».

Για το ελληνικό μπάσκετ: «Μακάρι του χρόνου τέτοια μέρα να μιλάμε ξανά για Ευρωλίγκα και παράλληλα να βρίσκονται οι ομάδες σε υψηλό επίπεδο. Υπάρχει μία εσωστρέφεια και μία μιζέρια που δεν ταιριάζει με το χώρο μας. Πρέπει να τελειώσουμε με αυτή την ιστορία. Ο νόμος είναι σαφής και όσοι μιλούν για Δημοκρατία πρέπει να καταλάβουμε σε μία τέτοια χώρα και χρειάζεται να σεβαστούμε τους νόμους, όποιος και αν τους έχει ψηφίσει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Τελευταία Νέα