Ο Βασιλακόπουλος παρατύπησε βάζοντας τον Συμεωνίδη στην ΚΕΔ (pics)

Gazzetta team
Ο Βασιλακόπουλος παρατύπησε βάζοντας τον Συμεωνίδη στην ΚΕΔ (pics)

bet365

Το gazzetta.gr γράφει τους λόγους για τους οποίος ο Γιώργος Βασιλακόπουλος παρατύπησε τοποθετώντας τον Στέλιο Συμεωνίδη στην ΚΕΔ.
Χίμκι - Ολυμπιακός: Δεκάδες ειδικά για πόντους, ριμπάουντ, ασίστ, εύστοχα τρίποντα. Συναρπαστική εμπειρία στοιχήματος! |21+

Η ΕΟΚ χθες ανακοίνωσε τις αλλαγές στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας με τον Γιώργο Βασιλακόπουλο να διορθώνει τα 2/5 από τα πρόσωπα που απαρτίζουν την ΚΕΔ.

Οι διαμαρτυρίες των ομάδων σε κάθε αγωνιστική της Basket League και τα διαιτητικά λάθη ήταν πάρα πολλά κάτι φυσικά που παραδέχτηκε και ο ίδιος ο Βασιλακόπουλος διότι σε διαφορετική περίπτωση δεν θα προχωρούσε σε αυτές αλλαγές.

Μπορεί σε όλες τις συνεντεύξεις του να διατυμπανίζει πως δεν ασχολείται με την ΚΕΔ και την διαιτησία, ωστόσο λίγο πριν εκπνεύσει η θητεία του στην ΕΟΚ αποφάσισε την επιστροφή του Στέλιου Συμεωνίδη και του Νίκου Ζαβλανού στην ΚΕΔ και την αποπομπή των Γιώργου Τανατζή και Νίκου Παπαδημητρίου.

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος στην περίπτωση του Στέλιου Συμεωνίδη παρατύπησε αφού σύμφωνα με όσα ορίζει η ΟΔΚΕ (Ομοσπονδία Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Ελλάδας) δεν έχει δικαίωμα να συμμετέχει σε επιτροπές.

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Ή ΜΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Η ΟΔΚΕ στα τέλη Ιουνίου κάθε έτους ζητάει από όλα τα μέλη της να κάνουν μία δήλωση ενέργειας ή μη ενέργειας.

Με αυτόν τον τρόπο η ΟΔΚΕ ζητά επί της ουσίας από τα μέλη της να δηλώσουν την διαθεσιμότητά τους για την σεζόν που ακολουθεί όπως αναφέρει το Άρθρο 5.2 και ειδικότερα οι παράγραφοι β. και γ. του εσωτερικού κανονισμού της (ΦΩΤΟ)

Αν κάποιος κάνει δήλωση ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ως ενεργός διαιτητής και πληροί τα προσόντα τότε αυτομάτως τίθεται στη διάθεση της Ομοσπονδίας για να μπει στους πίνακες διαιτησίας και να σφυρίξει αγώνες της κατηγορίας στην οποία ανήκει.

Αν κάποιος κάνει δήλωση ΜΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ (οι διαιτητές που δεν είναι πια ενεργοί) τότε αυτομάτως δηλώνει πως δεν θέλει να σφυρίζει σε αγώνες, ωστόσο μπορεί να έχει χρέη παρατηρητή και να είναι μέλος επιτροπών που βρίσκονται στα κέντρα λήψεων αποφάσεων όπως είναι και η ΚΕΔ.

Αν κάποιος ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ καθόλου δήλωση τότε δεν μπορεί ούτε να διευθύνει αγώνες ούτε να είναι μέλος οποιασδήποτε επιτροπής.

Να τονίσουμε πως μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου δεν υπάρχει δυνατότητα να προστεθεί δήλωση ενέργειας ή μη ενέργειας.

Ο Στέλιος Συμεωνίδης τον Ιούλιο δεν έκανε δήλωση καθόλου συνεπώς δεν έχει το δικαίωμα να είναι μέλος της ΚΕΔ.(ΦΩΤΟ)

Αντιθέτως ο Νίκος Ζαβλανός που επέστρεψε στην ΚΕΔ έκανε κανονικά δήλωση «μη ενέργειας» οπότε δεν υπάρχει οποιαδήποτε παρατυπία στην περίπτωσή του. (ΦΩΤΟ)

Μένει να δούμε πώς και εάν θα αντιδράσει η ΟΔΚΕ όπως οφείλει.

 

Τελευταία Νέα