Η ΕΟΚ αποφάσισε μία περίεργη αλλαγή στο καταστατικό των πρωταθλημάτων

Gazzetta team
Η ΕΟΚ αποφάσισε μία περίεργη αλλαγή στο καταστατικό των πρωταθλημάτων

bet365

Η ΕΟΚ απαξιώνει το μέλλον του μπάσκετ για χάρη κάποιων αντρικών ομάδων που δεν έχουν Ακαδημίες.

Λίγο πριν ξεκινήσουν τα εθνικά πρωταθλήματα η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης προχώρησε σε μία περίεργη αλλαγή στο καταστατικό.

Μέχρι πρότινος για να συμμετείχε μία ομάδα σε εθνική κατηγορία όφειλε να κατεβάζει παιδική κι εφηβική ομάδα στα πρωταθλήματα των συγκεκριμένων ηλικιών.

Με αυτόν τον τρόπο υποχρέωνε πολύ λογικά τους συλλόγους να δίνουν έμφαση στις μικρές ηλικίες ώστε να εμφανιστούν ταλέντα.

Με την αλλαγή που έκανε η ομοσπονδία πλέον μία αντρική ομάδα για να παίξει σε εθνική κατηγορία δεν χρειάζεται να... κατεβάζει παιδοεφηβικά.

Ουσιαστικά η ίδια η ΕΟΚ απαξιώνει τις μικρές ηλικίες και σπρώχνει τους συλλόγους στο να μη δίνουν προσοχή στις Ακαδημίες τους αφού δεν τις έχουν ανάγκη πλέον.

Την απόφαση υπογράφουν οι Παναγιώτης Τσαγκρώνης και Αριστείδης Γολέμης.

Η τροποποίηση της προκήρυξης αναφέρει:

«Άρθρο 7: Υποχρεώσεις σωματείων

Τα Σωματεία που συμμετέχουν στα Πρωταθλήματα Εθνικών Κατηγοριών Ανδρών και Γυναικών δεν υποχρεώνονται να έχουν συμμετοχή στα Πρωταθλήματα Παίδων ή Εφήβων και Κορασίδων ή Νεανίδων για την αγωνιστική περίοδο 2020-2021. Δεν θα υφίσταται επιβολή ποινής»

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα που παίζουν σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Τελευταία Νέα