ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE
«Ο Ρεντζιάς είναι μια μοναδική προσωπικότητα στον χώρο του μπάσκετ»! (pic)

«Ο Ρεντζιάς είναι μια μοναδική προσωπικότητα στον χώρο του μπάσκετ»! (pic)

«Ο Ρεντζιάς είναι μια μοναδική προσωπικότητα στον χώρο του μπάσκετ»! (pic)

Ο Ευθύμης Ρεντζιάς στηρίζει την υποψηφιότητα του Παναγιώτη Φασούλα στις προσεχείς εκλογές της ΕΟΚ και ο επί σειρά ετών εκπρόσωπος του βετεράνου σέντερ, Κιθ Γκλας στάθηκε στον χαρακτήρα και την προσωπικότητα του.

Ο Ρεντζιάς, ο οποίος εκτελεί χρέη NBA Ambassador στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια, επιθυμεί να ασχοληθεί με τα διοικητικά του μπάσκετ και προς αυτή την κατεύθυνση αποφάσισε να σταθεί στο πλευρό του Παναγιώτη Φασούλα στις προσεχείς εκλογές της ΕΟΚ

Από την πλευρά του, ο επί σειρά ετών εκπρόσωπος του Ευθύμη Ρεντζιά, ο Αμερικανός Κιθ Γκλας εκθείασε τον χαρακτήρα του πρώην πελάτη του με ανάρτηση του στο Facebook κι αποκάλυψε ένα ιδιαίτερο περιστατικό κατά τη διάρκεια του NBA Draft το 1996, ενδεικτικό της προσωπικότητας του!

«Συνειδητοποίησα πως ένας από τους αγαπημένους παίκτες μου διεκδικεί ένα υψηλό αξίωμα στην Ελληνική Ομοσπονδία Μπάσκετ! Αυτή η φωτογραφία με τον Ευθύμη Ρεντζιά τραβήχτηκε στην Πλατεία Αγίου Μάρκου αρκετά χρόνια μετά από την απόσυρση του από την ενεργό δράση και περιλαμβάνεται στο πρώτο βιβλίο μου. Ο Ευθύμης πιάνει ένα ολόκληρο κεφάλαιο του βιβλίου επειδή, ακριβώς είναι μια πραγματικά μοναδική προσωπικότητα στον κόσμο του μπάσκετ!

Τον εκπροσωπούσα από το 1996, όταν αγωνιζόταν στον ΠΑΟΚ. Από την πρώτη στιγμή που συναντηθήκαμε, ο Ευθύμης ήταν αφοσιωμένος, επαγγελματίας και γνώστης της κατάστασης. Σε όλους τους σταθμούς της καριέρας του στην Ελλάδα, την Ισπανία, την Τουρκία και τις ΗΠΑ, αυτές οι αξίες τον συνόδευαν πάντα!

Δεν θα ξεχάσω ποτέ τη βραδιά του NBA Draft, το 1996. Ήταν μια τρομερή συναισθηματική κατάσταση. Ο Ευθύμης έγινε pick στο νούμερο 23 όμως περιμέναμε να επιλεγεί σε υψηλότερη θέση. Ως ατζέντης παικτών, ανησύχησα ότι ο Ευθύμης και η οικογένεια του θα με κατηγορούσαν γιατί δεν τον επέλεξαν πιο ψηλά. Το τηλέφωνο μου χτύπησε στις 10 το βράδυ. Ήταν 5 τα ξημερώματα στη Θεσσαλονίκη. Στην άλλη άκρη της γραμμής ήταν ο Ρεντζιάς. Το μόνο που είπε ήταν:

«Κιθ, θέλουμε να σε ευχαριστήσουμε. Ξέρουμε πόσο ψηλά δούλεψες γι' αυτό»! 

Στον κόσμο του επαγγελματικού αθλητισμού, αυτή η κίνηση μπορείς μόνο να την περιγράψεις ως κλασάτη! Στην πραγματικότητα, δεν μπορώ να σκεφτώ άλλο άτομο που προσεγγίζει καλύτερα το μπάσκετ σε παγκόσμιο επίπεδο πέρα από τον Ευθύμη!

Έχω σταματήσει καιρό να τον αντιμετωπίζω με καθαρά μπασκετικούς όρους! Είμαι τόσο υπερήφανος για τον ΑΝΔΡΑ που έγινε και το ότι μπορώ να τον αποκαλώ φίλο μου! Κάθε οργανισμός πρέπει να είναι υπερήφανος που τον έχει για ηγέτη».