Ντάκουρης: «Η αντιμετώπιση της χειραγώγησης των εκλογών της ΕΟΚ»

Gazzetta team
Ντάκουρης: «Η αντιμετώπιση της χειραγώγησης των εκλογών της ΕΟΚ»

bet365

Ο Βασίλης Ντάκουρης, υποψήφιος για μέλος του Δ.Σ. της ΕΟΚ στις επερχόμενες εκλογές της Ομοσπονδίας, δημοσιοποίησε την έγγραφη πρόταση για τους κανόνες της δημοκρατικής διαδικασίας.

Ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας και μέλος του Δ.Σ. του Εύνικου, Βασίλης Ντάκουρης κάνει σταθερή αντιπολίτευση και με στοιχεία στον Γιώργο Βασιλακόπουλο και την ηγετική ομάδα της ΕΟΚ μέσα από το προσωπικό του blog, θέτοντας κατά καιρούς σοβαρά ερωτήματα που έχουν να κάνουν κυρίως με ζητήματα διοίκησης, οικονομικής διαχείρισης και διαφάνειας της Ομοσπονδίας.

Πλέον θα είναι υποψήφιος για μέλος στο 21μελές Δ.Σ. της ΕΟΚ, δημοσιοποιώντας την έγγραφη πρόταση προς τα Δ.Σ. της ομοσπονδίας, των Ενώσεων και των Τοπικών Επιτροπών για τους κανόνες της δημοκρατικής διαδικασίας, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά:

«Έχοντας ήδη καταγγείλει την ένοχη σιωπή της ηγετικής ομάδας της ομοσπονδίας στις έγγραφες και δημόσιες καταγγελίες για την χειραγώγηση των εκλογών και τις αυθαιρεσίες που λαμβάνουν μέρος κατά την διάρκεια τους, ήρθε η στιγμή λόγω της νομοθετικής πρωτοβουλίας της κυβέρνησης να συζητηθεί ξανά η αντιμετώπιση της χειραγώγησής τους.

Η θεσμοθέτηση δημοκρατικών εκλογικών διαδικασιών είναι προφανώς επιβεβλημένη, για να εκφραστεί ελεύθερα πλέον η βούληση όλων των σωματείων της καλαθοσφαίρισης στις επερχόμενες εκλογές του 2020. (Δημοσίευμα 1, Δημοσίευμα 2, Δημοσίευμα 3, Άρθρο για τα πραγματικά αποτελέσματα των εκλογών του 2016 )

Γι’ αυτό δημοσιοποιώ την έγγραφη πρόταση προς τα Δ.Σ. της ΕΟΚ , των Ενώσεων και των Τοπικών Επιτροπών (22-11-2019) για να συζητηθούν και να αποφασιστούν από την Γενική Συνέλευση της ομοσπονδίας οι βασικοί δημοκρατικοί κανόνες των εκλογικών διαδικασιών της.

Αποκωδικοποιημένα οι προτάσεις είναι οι εξής:

– - Πραγματοποίηση της ψηφοφορίας στα γραφεία των τοπικών ενώσεων.

– - Δικαίωμα ψήφου σε όλα τα σωματεία που συμμετείχαν με μία αγωνιστική ομάδα την τελευταία χρονιά σε οποιοδήποτε πρωτάθλημα Ένωσης ή ΕΟΚ.

– - Δημοσίευση στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ των καταλόγων των σωματείων με δικαίωμα ψήφου και των εκπροσώπων τους (Προέδρου ή μέλους του ΔΣ τους), καθώς και των υποψηφίων για το ΔΣ ένα μήνα νωρίτερα από τις εκλογές.

– - Ένας ενιαίος και μοναδικός κατάλογος υποψηφίων για το ΔΣ.

– - Μέχρι έξι σταυρούς προτίμησης

– - Δυνατότητα παρουσίας παρατηρητή από τους υποψηφίους

– - Ποσόστωση φύλλου με 4 θέσεις μελών του ΔΣ

– - Μία ex officio θέση στο ΔΣ στο ΕΣΑΚ, μία στο ΠΣΑΚ και μία στους ερασιτέχνες καλαθοσφαιριστές.

– - Επικαιροποίηση όλων των ασυμβίβαστων για τα υποψήφια μέλη του ΔΣ της ΕΟΚ και των Ενώσεων

– - Ανεξάρτητη από ΔΣ και εργαζόμενους στην ΕΟΚ εφορευτικής επιτροπής και επιτροπής ανάδειξης υποψηφίων και καθορισμού καταλόγου σωματείων με δικαίωμα ψήφου.

– - Δημοσιοποίηση στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ των αποτελεσμάτων των εκλογών με όλα τα αναλυτικά τους στοιχεία.

Είναι προφανές πως εάν δεν πραγματοποιηθεί αυτή η συζήτηση στην Γενική Συνέλευση υποχρεούται η πολιτεία να θεσπίσει με νόμο βασικούς κανόνες δημοκρατικών εκλογών.

Την ανάλυση των προτάσεων κατά αντιπαράθεση των όσων πραγματοποιούνταν έως σήμερα με αποτέλεσμα να χειραγωγούνταν οι εκλογικές διαδικασίες της ΕΟΚ, μπορείτε να την διαβάσετε στον σύνδεσμο https://wp.me/p5EMLX-fm

 

Τελευταία Νέα