Θανάσης Γιαννακόπουλος: Οι στιγμές του «πράσινου τυφώνα» (vids)

Θανάσης Γιαννακόπουλος: Οι στιγμές του «πράσινου τυφώνα» (vids)

Γιώργος Κούβαρης
Θανάσης Γιαννακόπουλος: Οι στιγμές του «πράσινου τυφώνα» (vids)

bet365

Συμπληρώνονται δύο χρόνια από τον θάνατο του Θανάση Γιαννακόπουλου και το gazzetta.gr θυμάται μερικές από τις ατάκες του μεγάλου παράγοντα του Παναθηναϊκού και του ελληνικού μπάσκετ.

«Ατόφιος, μάγκας, ο πιο ρομαντικός, Θανάσης Γιαννακόπουλος, Παναθηναϊκός...»

Ίσως να μην υπάρχει άλλο σύνθημα που να αποτυπώνει στον απόλυτο βαθμό τον άνθρωπο, τον παράγοντα, τον... οπαδό, Θανάση Γιαννακόπουλο. Όπως αυτό που τραγουδούσαν δακρυσμένοι στις εξέδρες οι 15.000 φίλοι του Παναθηναϊκού στις εξέδρες του ΟΑΚΑ μία μέρα μετά τον θάνατό του.

Σαν σήμερα πριν από δύο χρόνια (19/3/2019), ο «τυφώνας» του ελληνικού αθλητισμού άφηνε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 88 ετών και «φεύγοντας» άφησε πίσω του και μια τεράστια κληρονομιά. Ένας άνθρωπος που λάτρευε παθολογικά τον Παναθηναϊκό και για τον οποίο, όπως και φυσικά και για τα αδέρφια του Παύλο και Κώστα Γιαννακόπουλο, όλοι είχαν έναν καλό λόγο να πουν. Οποιασδήποτε χρωματικής απόχρωσης και συλλογικής προτίμησης...

Το gazzetta.gr θυμάται μερικές από τις αμέτρητες ατάκες του, με τις οποίες μόνο εκείνος ήξερε πώς να «κλέβει» ολοκληρωτικά την παράσταση. Οπουδήποτε και αν βρισκόταν...

«Όταν πεθάνω να με θάψετε με την σημαία του Παναθηναϊκού»

Ανατριχίλα! Η λέξη που χαρακτηρίζει το συναίσθημα που διαπέρασε όλον τον κόσμο που βρέθηκε στο ΟΑΚΑ στις 23 Σεπτεμβρίου 2015. Στο περιθώριο της βράβευσης της καλύτερης πεντάδας του Παναθηναϊκού όπως την είχε ψηφίσει ο κόσμος της ομάδας (Διαμαντίδης, Μποντιρόγκα, Αλβέρτης, Φώτσης, Βράνκοβιτς) ο Θανάσης Γιαννακόπουλος είχε πάρει το μικρόφωνο και είχε «καθηλώσει» τους πάντες με τα λεγόμενά του: «Όταν πεθάνω να με θάψετε με την σημαία του Παναθηναϊκού». Ρίγος και συγκίνηση σ' όλο το ΟΑΚΑ!

«Δεν είμαι Παναθηναϊκός, είμαι αντι-Ολυμπιακός»

Μια ατάκα την οποία είχε χρησιμοποιήσει αρκετές φορές. Αρχικά το 2010 με αφορμή μια δήλωση στήριξης στον Σωκράτη Κόκκαλη, λίγο πριν μπει στο ΟΑΚΑ για να παρακολουθήσει ντέρμπι ποδοσφαίρου μεταξύ Παναθηναϊκού-ΑΕΚ είχε πει ότι «Εγώ δεν είμαι απλά φίλος του Παναθηναϊκού, είμαι και αντι-Ολυμπιακός. Από εκεί και πέρα θέλω να κάνω φίλους, όχι εχθρούς» και την είχε επαναλάβει 5 χρόνια αργότερα ύστερα από ένα παιχνίδι μπάσκετ Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ: «Το έχω πει πάρα πολλές φορές και θα επαναλάβω άλλη μία. Δεν είμαι Παναθηναϊκός, είμαι αντί-Ολυμπιακός».

«Υπέρογκο το πριμ για το Ευρωπαϊκό στο Παρίσι, το αφιερώνω στην κόρη μου»

Μετα το τέλος του μεγάλου τελικού στο Παρίσι το 1996 και την κατάκτηση του πρώτου ευρωπαϊκού τροπαίου από τον Παναθηναϊκό, ο Θανάσης Γιαννακόπουλος ανακοίνωνε πριμ γι' αυτήν την επιτυχία αλλά δεν αποκάλυπτε το ποσό: «Δεν μπορώ να πω απολύτως τίποτα, είναι θέμα προέδρου και του ΤΑΚ. Όμως να είστε απολύτως βέβαιος ότι το ποσό θα είναι υπέρογκο» ενώ στη συνέχεια αφιέρωνε τη νίκη του στην κόρη του, Κατερίνα: «Αυτή τη νίκη θέλω να την αφιερώσω σε όλους τους επώνυμους και ανώνυμους φίλους του Παναθηναϊκού οι οποίοι στάθηκαν κοντά στην ομάδα. Επίσης θέλω να την χαρίσω στην κόρη μου την Κατερίνα που έχει σήμερα τα γενέθλιά της».

«Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς για τα επόμενα δύο χρόνια θα είναι κοντά μας»

Παρορμητικός! Μία από τις αμέτρητες λέξεις που αποτύπωναν τον χαρακτήρα του Θανάση Γιαννακόπουλου. Το 2010 και λίγο μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος, το ερώτημα που υπήρχε στις τάξεις των «πρασίνων» ήταν ένα και μοναδικό: «Θα μείνει ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς;» Ο «τυφώνας» είχε δώσει την απάντηση με δική του πρωτοβουλία στο περιθώριο της φιέστας. Συγκεκριμένα είχε πάρει το μικρόφωνο και είχε ανακοινώσει ότι «θα είναι μαζί μας και για τα επόμενα δύο χρόνια» προκαλώντας... σεισμό στο ΟΑΚΑ!

«Ο Παναθηναϊκός θα είναι για άλλα 10 χρόνια, ο Παναγιώτης (σ.σ. Αγγελόπουλος) που θα είναι;»

Κατά τη διάρκεια της φιέστας για την κατάκτηση του πρωταθλήματος το 2013 με «sweep» απεναντι στον Ολυμπιακό, ο Θανάσης Γιανακόπουλος περίμενε... πώς και πώς να απαντήσει στον Παναγιώτη Αγγελόπουλο. Ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Ολυμπιακός, την αμέσως προηγούμενη χρονιά όταν είχαν στεφθεί οι «ερυθρόλευκοι» πρωταθλητές Ελλάδας τραγουδούσε στο γλέντι της ομάδας του το «Που 'σαι Θανάση» και ο αείμνηστος παράγοντας «απάντησε» 12 μήνες αργότερα: «Ο Παναθηναϊκός θα είναι για τουλάχιστον άλλα 10 χρόνια, ο Παναγιώτης που θα είναι;»

 

Τελευταία Νέα