Οι εξαιρέσεις της αναστολής στην μπασκετική δραστηριότητα

Gazzetta team
Οι εξαιρέσεις της αναστολής στην μπασκετική δραστηριότητα

bet365

Η Γ.Γ.Α. ανακοίνωσε επισήμως για τους περιορισμούς που προβλέπονται για τον αθλητισμό και τα ενισχυμένα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας, ενημερώνοντας παράλληλα για τους τομείς που εξαιρούνται της αναστολής στο κομμάτι του μπάσκετ.

Η πανδημία του κορονοϊού και η κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων έχουν ως επακόλουθο την αναστολή των αγωνιστικών δραστηριοτήτων.

Εξάλλου, σήμερα (2/11) η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ανακοίνωσε και επίσημα ότι αναστέλλονται όλα τα πρωταθλήματα που τελούν υπό την αιγίδα της για έναν μήνα, σύμφωνα με τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για την Covid-19.

Είχαν προηγηθεί οι σχετικές ανακοινώσεις της ΕΣΚΑ και της ΕΣΚΑΝΑ που έβαλαν «λουκέτο» στις δραστηριότητες ενώ η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ενημέρωσε με επίσημη ανακοίνωση για τους περιορισμούς και τις εξαιρέσεις.

Από κει και πέρα, στη σχετική ανακοίνωση της Γ.Γ.Α. αναφέρεται, μεταξύ άλλων πως «εξετάζεται επιπλέον η δυνατότητα για κατ' εξαίρεση λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων για προπονήσεις και αγώνες των ομάδων που μετέχουν στο πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης (Basket League), χωρίς την παρουσία θεατών και των οποίων οι ομάδες ακολουθούν υγειονομικό πρωτόκολλο, που περιλαμβάνει υποχρεωτικό εβδομαδιαίο προληπτικό έλεγχο των αθλητών για COVID-19 με τεστ αντιγόνου από διαπιστευμένα εργαστήρια».

Επίσης, εξαιρούνται της αναστολής οι αγώνες των ελληνικών ομάδων στις διοργανώσεις της EuroLeague, του EuroCup και του Basketball Champions League σύμφωνα με τα ειδικά πρωτόκολλα των Euroleague Basketball και FIBA.

 

Τελευταία Νέα