«Το μπάσκετ είναι ζωή» στο Καρπενήσι (pics)

Gazzetta team
«Το μπάσκετ είναι ζωή» στο Καρπενήσι (pics)

bet365

Μεσούσης της πανδημίας, η Πανευρυτανική Ακαδημία Καλαθοσφαίρισης διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία ένα Τουρνουά 3 on 3 στο Καρπενήσι...

Tι είναι άραγε ο αθλητισμός; Το ερώτημα ασφαλώς δεν είναι υπαρξιακό, αλλά η απάντηση μοιάζει αυτονόητη...

Ο αθλητισμός είναι χαμόγελο, χαρά, ελπίδα, αισιοδοξία και πάει λέγοντας. Είναι μια ζωοφόρος διαδικασία και αυτό αποδείχθηκε περίτρανα τις προάλλες στο Καρπενήσι, όπου σε πείσμα της διστακτικότητας, των επιφυλάξεων και των προβλημάτων που προκαλεί η πανδημία, η Πανευρυτανική Ακαδημία Καλαθοσφαίρισης τόλμησε να διοργανώσει ένα Τουρνουά 3 on 3 και δικαιώθηκε πανηγυρικά!

Στους πρόποδες του Βελουχιού, στο αθλητικό προπονητικό κέντρο Καρπενησίου, ήταν κρυμμένα μέσα στα άγρια χόρτα τρία όμορφα γήπεδα μπάσκετ. Δεν χρειαζόταν τίποτα άλλο για να γεννηθεί η ιδέα της διοργάνωσης του Τουρνουά 3on3 με ην ονομασία «Βasketball is life» στους υπεύθυνους της ΠΑΚ.

Με σύμμαχο τον Δήμο Καρπενησίου και την πολύτιμη συμβολή του υπεύθυνου αθλητικών θεμάτων Γιάννη Σβερώνη σε λιγότερο από δύο μήνες τα γήπεδα καθαρίστηκαν, οι μπασκέτες επιδιορθώθηκαν( στο μετρό του δυνατού) και στις 19 Αυγούστου όλα ήταν έτοιμα για να υποδεχθούν τους απανταχού λάτρεις της «πορτοκαλί θεάς».

Στο τριήμερο (19-20-21 Αυγούστου) Τουρνουά τηρήθηκαν ευλαβικά όλα τα υγειονομικό πρωτόκολλα, με τους υπεύθυνους της ΠΑΚ να επιδίδονται σε αγώνα δρόμου προκειμένου να πείσουν ακόμη και τον πιο δύσπιστο ότι όλα εξαρτώνται από τη θέληση και την καλή διάθεση.

Συνολικά συμμετείχαν 21 ομάδες σε πέντε ηλικιακές κατηγορίες:

1. Μαθητές Ε'-ΣΤ'Δημοτικού

2. Μαθητές Γυμνασίου

3. Μαθητές Λυκείου

4. Άνδρες άνω των 19 ετών

5. Γυναίκες άνω των 19 ετών

Οι ομάδες απαρτίζονταν από λάτρεις του μπάσκετ, ντόπιους και επισκέπτες στην περιοχή, οι οποίοι επί τρεις ημέρες διασκέδασαν αγωνιζόμενοι σε ένα καθαρό και όμορφο περιβάλλον. Η ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε δεν άφησε κανένα ασυγκίνητο και το όφελος από όλο αυτό το επιτυχημένο εγχείρημα ήταν η υπόσχεση ότι θα γίνουν οι απαραίτητα έργα στα γήπεδα, ώστε του χρόνου να μην υπάρχει κανένα ψεγάδι.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα