Μενσά – Μπονσού: «Η ΑΕΚ μου ράγισε την καρδιά» (vid)

Μενσά – Μπονσού: «Η ΑΕΚ μου ράγισε την καρδιά» (vid)

Gazzetta team
Μενσά – Μπονσού: «Η ΑΕΚ μου ράγισε την καρδιά» (vid)

bet365

Ο Ποπς Μενσά – Μπονσού αναφέρθηκε στο άδοξο τέλος της καριέρας του από τη στιγμή που βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ κατά τη διάρκεια της θητείας του στην ΑΕΚ.

Ο Βρετανός φόργουορντ/σέντερ σχολίασε το πέρασμά του από την Ελλάδα για λογαριασμό της ΑΕΚ τη σεζόν 2014-15 και την ιστορία της υπόθεση ντόπινγκ για την οποία δέχθηκε τιμωρία δύο ετών.

«Το τέλος της καριέρας μου ήταν μία από τις πιο δύσκολες στιγμές μου. Μετά από το Ντένβερ πήγα στην Ελλάδα. Ήξερα από τα σχολικά μου χρόνια ότι αν παίρνεις φαρμακευτική αγωγή, πρέπει να το γνωρίζουν. Δεν πέρασα από ιατρικές εξετάσεις, αξονικές, ακτινογραφίες, δεν έκανα κανένα τεστ. Με ρώτησαν “τα χρειάζεσαι;”, τους είπα όχι. Με ρώτησαν “αισθάνεσαι κάποιον πόνο;” και είπα πάλι όχι. “Τέλεια, οι εξετάσεις μας τελείωσαν” απάντησαν και μου είπαν “μην παίρνεις φαρμακευτική αγωγή τις ημέρες των αγώνων”.

Μπήκα στη σεζόν, ήμουν πρώτος σκόρερ και πρώτος ριμπάουντερ, πήγαινα προς το MVP και τότε βγήκε πως απέτυχα σε έλεγχο ντόπινγκ. Ο τίτλος έλεγε “ο Ποπς Μένσα-Μπόνσου έκανε χρήση αμφεταμίνης”. Μίλησα με τον προπονητή, με τον γυμναστή και με τον ιδιοκτήτη, τους είπα ότι δεν έχω κλέψει ούτε μία μέρα στη ζωή μου, είμαι περήφανος για τη σκληρή δουλειά μου. Πήγα στη δίκη, ο δικαστής δεν μιλούσε αγγλικά. Του εξήγησα ότι έπαιρνα μια φαρμακευτική αγωγή για να βλέπω όπως ένας κανονικός άνθρωπος, δεν ήταν ουσία που με έκανε πιο γρήγορο ή πιο δυνατό. Απλά με κοιτούσε.

Ο ατζέντης μου με ενημέρωσε πως η ομάδα έστειλε φαξ στο οποίο έλεγε πως δεν γνώριζε τίποτα σχετικά με την αγωγή που έπαιρνα. Μου ράγισαν την καρδιά, έκλαψα, μέχρι να προσγειωθώ από το ταξίδι από την Αθήνα είχα 50 μηνύματα. Μπήκα στο Twitter και εκεί είδα ότι μου επιβλήθηκε τιμωρία δύο ετών και ήταν σκληρό. Είχα τιμωρία δύο χρόνων στα 33 μου, οπότε κατάλαβα πως αυτό ήταν το τέλος της καριέρας μου και αποσύρθηκα».

 

Τελευταία Νέα