Γιαννάκης: «Να παίξουμε άμυνα ζώνης τον κορονοϊό» (vids)

Gazzetta team
Γιαννάκης: «Να παίξουμε άμυνα ζώνης τον κορονοϊό» (vids)

bet365

Ο «Δράκος» του ελληνικού μπάσκετ μίλησε για τον κορονοϊό και τις επιπτώσεις του στο μπάσκετ.

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης μίλησε στην ΕΡΤ για την πανδημία του κορονοϊού και πως αυτή επηρεάζει το μπάσκετ και όχι μόνο.

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο θρύλος του ελληνικού μπάσκετ, «Ο ιός είναι πολύ επικίνδυνος αντίπαλος και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Ο κ. Τσιόδρας αγαπά πολύ αυτό που κάνει και έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε πολλά από αυτόν για να αντιμετωπίσουμε αυτό τον ιό. Αν βάζαμε λίγο μπάσκετ η άμυνα ζώνης θα μας έδινε την ευκαιρία να προστατεύσουμε τη ζωή μας, τους δικούς μας ανθρώπους και θα έδινε την ευκαιρία να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί.

Με τη ζώνη έχουμε καλές αποστάσεις και δε δίνουμε την ευκαιρία στον ιό να μπει στη ζωή μας. Να έχουμε υπομονή, γιατί είναι αρετή. Μόνο έτσι μπορείς να βγάλεις πράγματα από τον εαυτό σου που δεν τα πίστευες. Έτσι ήρθαν οι μεγάλες νίκες που έβγαλαν τον κόσμο στο δρόμο. Οι νίκες αυτές ήταν σαν ένα όνειρο. Αυτή την περίοδο επειδή ομάδα πάει καλά με τον κόουτς κ. Τσιόδρα και όλοι αξίζουν το χειροκρότημά μας. Από πλευράς μου σε όλους τους γιατρούς, νοσηλευτές και όχι μόνο θέλω να δώσω το μεγαλύτερο χειροκρότημα της ζωής μου. Αυτές οι προσπάθειες πρέπει να είναι με υπομονή, γιατί η ανατροπή είναι πολύ εύκολο να γίνει. Τώρα ήρθε η ώρα να μείνουμε στο σπίτι και να έχουμε υπομονή. Το τέλος το σφυρίζει ο κ. Τσιόδρας με υπομονή και καθαρό μυαλό»

Υπάρχουν δύο ειδών αθλητές, οι επαγγελματίες και οι ερασιτέχνες που αγαπούν το παιχνίδι. Οι επαγγελματίες έχουν προπονητές που τους δίνουν ασκήσεις για να τους διατηρήσουν σε καλή φόρμα. Οι ερασιτέχνες πρέπει να ακολουθούν τις εντολές των ειδικών για τον ιό. το μπάσκετ μοιάζει πολύ με τη ζωή. Νομίζουμε ότι μπορούμε να νικήσουμε μόνοι μας, αλλά για να νικήσουμε έναν μεγάλο αντίπαλο πρέπει να παίξουμε με συνεργασία. Κυρίως αυτό που μπορεί να είναι πολύ αποτελεσματικό είναι οι αποστάσεις και η πειθαρχία να ακολουθούμε το πλάνο. Αν τα παιδιά έχουν αυτά τα στοιχεία θα ανακαλύψουν ότι μπορούν να αποκτήσουν πειθαρχία. Ό,τι έκαναν τις προηγούμενες ημέρες, ο καθένας για τη δουλειά του μπορεί να το ακολουθήσει μέσω ίντερνετ βρίσκοντας πληροφορίες».

Όσο για τα πρωταθλήματα και αν πρέπει να ολοκληρωθούν: «Τα πρωταθλήματα πρέπει όσο μπορούμε να κρατήσουμε ζωντανή την ελπίδα ότι θα συνεχιστούν, γιατί ο αθλητισμός βοηθά την υγεία των ανθρώπων και την ψυχική και την σωματική. Τα πρωταθλήματα μόνο προσφορά μπορούν να δώσουν, αν γίνουν με προσοχή και βάσει των οδηγιών των ειδικών. Εγώ δε θα ήθελα από τώρα να ξέρω ότι δε θα γίνει το πρωτάθλημα, θα ήθελα να έχω ελπίδα ότι θα γίνει. Να είμαστε σε εγρήγορση».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα