Top-8: Οι κορυφαίες μεταγραφές στο Basketball Champions League

Top-8: Οι κορυφαίες μεταγραφές στο Basketball Champions League

bet365

Το gazzetta.gr συγκέντρωσε και παρουσιάζει τις οκτώ μεταγραφές που ξεχωρίζουν στο BCL. Η κυριαρχία των Τούρκων, ο Λοτζέσκι και οι παλιοί γνώριμοι.

Η σεζόν στο Basketball Champions League θα αρχίσει με την... περσινή εκκρεμότητα, ήτοι με τη διεξαγωγή του Final 8 το διάστημα 30 Σεπτεμβρίου - 4 Οκτωβρίου για την ανάδειξη πρωταθλητή έπειτα από τη διακοπή των αγωνιστικών δραστηριοτήτων λόγω του κορονοϊού.

Στο μεταξύ, οι ομάδες ενισχύονται προκειμένου να διεκδικήσουν τη διάκριση στη διοργάνωση της σεζόν 2020/21, την πέμπτη που θα διανύσει η διοργάνωση της FIBA και το gazzetta.gr παρουσιάζει τις κορυφαίες μεταγραφές των ομάδων του BCL.

Αρ Τζέι Χάντερ - Γαλατάσαραϊ

Αρ Τζέι Χάντερ - Γαλατάσαραϊ

Λουκάς Μαυροκεφαλίδης - Περιστέρι

Λουκάς Μαυροκεφαλίδης - Περιστέρι

Ίθαν Χαπ - Φορτιτούντο Μπολόνια

Ίθαν Χαπ - Φορτιτούντο Μπολόνια

Άαρον Ντόρνεκαμπ - Τενερίφη

Άαρον Ντόρνεκαμπ - Τενερίφη

Σον Κιλπάτρικ - Τόφας

Σον Κιλπάτρικ - Τόφας

Τάιλερ Ένις - Τουρκ Τέλεκομ

Τάιλερ Ένις - Τουρκ Τέλεκομ

Σαμ Ντέκερ - Τουρκ Τέλεκομ

Σαμ Ντέκερ - Τουρκ Τέλεκομ

Ματ Λοτζέσκι - ΑΕΚ

Ματ Λοτζέσκι - ΑΕΚ

Η Γαλατάσαραϊ ήταν μεταξύ των ομάδων που φέτος άλλαξαν ευρωπαϊκή στέγη (σ.σ. μαζί με τις Μπιλμπάο, Ρίτας Βίλνιους, Νταρουσάφακα) και πλέον θα διεκδικήσει τη διάκριση στο Basketball Champions League. Έπειτα, λοιπόν από τις αποχωρήσεις βασικών παικτών της, η ομάδα της Κωνσταντινούπολης ενισχύθηκε στην περιφέρεια με την απόκτηση του Αρ Τζέι Χάντερ, ο οποίος αντικατέστησε ουσιαστικά τον Άαρον Χάρισον που θα συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό. Ο Χάντερ πραγματοποίησε εξαιρετική χρονιά στο BCL με την Τουρκ Τέλεκομ, μετρώντας 13.2 πόντους, 2.4 ασίστ, 2.3 ριμπάουντ και 1.2 κλεψίματα.

Θέση: Γκαρντ
Ύψος: 1.96
Ηλικία: 26
Προηγούμενη ομάδα: Τουρκ Τέλεκομ

Στην παρθενική συμμετοχή του στο Basketball Champions League, το Περιστέρι έφτασε πέρσι ως τη φάση των «16» της διοργάνωσης όπου αποκλείστηκε από την πανίσχυρη και εκ των φαβορί, Χάποελ Ιερουσαλήμ. Η ομάδα των δυτικών προαστίων επιστρέφει στο BCL και προς αυτή την κατεύθυνση ενισχύθηκε με την απόκτηση του Λουκά Μαυροκεφαλίδη. Ο 36χρονος ψηλός έχει αγωνιστεί σε 104 ματς στην EuroLeague με Ρόμα, Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και 74 στο EuroCup με τους ΠΑΟΚ, Μαρούσι, Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης, ΑΕΚ, Ρίτας Βίλνιους και Προμηθέα. Πέρσι είχε 8.9 πόντους, 3.7 ριμπάουντ και 2 ασίστ μ.ό. στο EuroCup με τους Πατρινούς.

Θέση: Φόργουορντ - σέντερ
Ύψος: 2.10
Ηλικία: 36
Προηγούμενη ομάδα: Προμηθέας Πατρών

Ο 24χρονος Αμερικανός ψηλός εντυπωσίασε στην Κρεμόνα όπου αγωνίστηκε ως δανεικός από τον Ολυμπιακό και από τη στιγμή που αποδεσμεύτηκε από τους Πειραιώτες, υπέγραψε στην ιστορική Φορτιτούντο Μπολόνια. Ο Χαπ, λοιπόν θα παραμείνει στη Serie A ενώ θα έχει ευκαιρία να μετρήσει τις δυνάμεις του και στην Ευρώπη, από τη στιγμή που η Φορτιτούντο θα συμμετάσχει επίσης στο Basketball Champions League. Πέρσι μέτρησε 18.3 πόντους, 9.3 ριμπάουντ, 2.5 ασίστ, 2 κλεψίματα και 0.9 κοψίματα ανά αγώνα στο ιταλικό πρωτάθλημα με τη φανέλα της Κρεμόνα.

Θέση: Γκαρντ
Ύψος: 1.93
Ηλικία: 30
Προηγούμενη ομάδα: Μπουντούτσνοστ

Μετά από τρία χρόνια στη Βαλένθια, με την οποία αγωνίστηκε δυο σεζόν στην EuroLeague και στο μεσοδιάστημα κατέκτησε το EuroCup, ο Άαρον Ντόρνεκαμπ επέστρεψε στην Τενερίφη. Παρεμπιπτόντως, ο Καναδός φόργουορντ ήταν μέλος της Τενερίφης όταν οι νησιώτες κατέκτησε το πρώτο Basketball Champions League, το 2017! Πέρσι είχε 5.4 πόντους, 2.1 ριμπάουντ και 1 ασίστ μ.ό.ο με 42.3% στο τρίποντο σε 16 λεπτά συμμετοχής στο ισπανικό πρωτάθλημα και 4.9 πόντους, 2.3 ριμπάουντ μέσο όρο με 40.5% στα τρίποντα σε 16 λεπτά συμμετοχής στην EuroLeague.

Θέση: Φόργουορντ
Ύψος: 2.12
Ηλικία: 34
Προηγούμενη ομάδα: Βαλένθια

Ο 30χρονος σούτινγκ γκαρντ συμφώνησε με την Τόφας για μονοετές συμβόλαιο κι έτσι μετά την Ελλάδα (Παναθηναϊκός) και το Μαυροβούνιο (Μπουντούτσνοστ), θα αγωνιστεί στην Τουρκική λίγκα. Ο Κιλπάτρικ ήλθε αρχικώς στην Ευρώπη για λογαριασμό του Παναθηναϊκού στα μέσα της σεζόν 2018-19, κατακτώντας το Κύπελλο Ελλάδας και το πρωτάθλημα υπό τις οδηγίες του Ρικ Πιτίνο. Η περσινή χρονιά τον βρήκε στην Μπουντούτσνοστ, έχοντας 9.1 πόντους, 2.9 ριμπάουντ και 1.8 ασίστ στην Αδριατική Λίγκα και 16.5 πόντους, 2.5 ριμπάουντ και 3.5 ασίστ στο EuroCup. Ο Κιλπάτρικ έχει προϋπηρεσία στο ΝΒΑ με τους Τίμπεργουλβς, Νάγκετς, Νετς, Μπακς, Κλίπερς και Μπουλς.

Θέση: Γκαρντ
Ύψος: 1.93
Ηλικία: 30
Προηγούμενη ομάδα: Μπουντούτσνοστ

Ο Καναδός γκαρντ ήλθε αρχικώς στην Ευρώπη για τη Φενέρμπαχτσε το 2018 όμως ο σοβαρός τραυματισμός στον αστράγαλο που υπέστη στην εκκίνηση εκείνης της σεζόν τον άφησε εκτός δράσης για αρκετούς μήνες, βάζοντας πρόωρο τέλος στην καριέρα του στην ομάδα της Κωνσταντινούπολης. Πέρσι αγωνίστηκε στη G-League και φέτος επέστρεψε στην Τουρκία, ενισχύοντας το ιδιαίτερα φιλόδοξο project της Τουρκ Τέλεκομ! Ο Ένις μετράει 187 συμμετοχές στο ΝΒΑ με τους Σανς, τους Μπακς, τους Ρόκετς και τους Λέικερς την περίοδο 2014-'18, μετρώντας 4.2 πόντους, 1.9 ασίστ και 1.3 ριμπάουντ μ.ό. στην κορυφαία λίγκα του πλανήτη.

Θέση: Γκαρντ
Ύψος: 1.91
Ηλικία: 25
Προηγούμενη ομάδα: Raptors 905 (G-League)

Ο Σαμ Ντέκερ προέρχεται από μια πολύ καλή σεζόν στη VTB League και το Eurocup με τη φανέλα της Λοκομοτίβ Κουμπάν. Ο 26χρονος φόργουορντ, ο οποίος έγινε pick στο νούμερο 18 του Draft από το Χιούστον, μέτρησε 204 συμμετοχές στην κορυφαία λίγκα του πλανήτη το διάστημα 2015-19 με τους Ρόκετς, Κλίπερς, Καβαλίερς και Ουίζαρντς. Πέρσι σημείωσε 13.1 πόντους, 5.3 ριμπάουντ και 1.5 ασίστ μ.ό. σε 10 συμμετοχές στο EuroCup με τη «Λόκο» και πλέον θα ενισχύσει την Τουρκ Τέλεκομ που έχει υψηλές βλέψεις στο τουρκικό πρωτάθλημα και το Basketball Champions League.

Θέση: Φόργουορντ
Ύψος: 2.03
Ηλικία: 26
Προηγούμενη ομάδα: Λοκομοτίβ Κουμπάν

Έπειτα από έναν χρόνο απουσίας, ο Ματ Λοτζέσκι επέστρεψε φέτος στην Ελλάδα για λογαριασμό της ΑΕΚ, αποτελώντας παράλληλα μόλις τον δεύτερο ξένο παίκτη στην ιστορία της Basket League με παρουσία στον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό και την «Ένωση», μετά από τον Άριαν Κόμαζετς. Ο Αμερικανός (με βελγικό διαβατήριο) περιφερειακός αγωνίστηκε πέρσι στην τουρκική Τόφας, μετρώντας 10.6 πόντους με 43.2% στο τρίποντο σε 14 συμμετοχές στο EuroCup. Πλέον θα αγωνίζεται υπό τις οδηγίες του Ηλία Παπαθεοδώρου, διεκδικώντας το Basketball Champions League και το Super Cup, σε ό,τι αφορά τους άμεσους στόχους.

Θέση: Γκαρντ - φόργουορντ
Ύψος: 1.98
Ηλικία: 35
Προηγούμενη ομάδα: Τόφας