Περιστέρι – Ρίτας Βίλνιους 81-74: Νίκησε και ελπίζει σε πρόκριση! (vid)

Περιστέρι – Ρίτας Βίλνιους 81-74: Νίκησε και ελπίζει σε πρόκριση! (vid)

Γιάννης Σταυρουλάκης
Περιστέρι – Ρίτας Βίλνιους 81-74: Νίκησε και ελπίζει σε πρόκριση! (vid)

bet365

Το Περιστέρι έκανε το χρέος του απέναντι στη Ρίτας, επικρατώντας με 81-74 και πλέον περιμένει ήττα της Ρίγα από την Στρασμπούρ (13/1) για να διεκδικήσει την πρόκριση στην επόμενη φάση του BCL την τελευταία αγωνιστική στη Λετονία.

Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη έπαιζε με την πλάτη στον τοίχο απέναντι στη Ρίτας Βίλνιους, από τη στιγμή που ήθελε μόνο νίκη για να συνεχίσει να ελπίζει σε πρόκριση. Εν τέλει οι Περιστεριώτες επικράτησαν των Λιθουανών και πλέον θέλουν ήττα της Ρίγα στην αυριανή αναμέτρηση με την Στρασμπούρ.

Σε αυτή την περίπτωση, θα παίξουν την πρόκριση την τελευταία αγωνιστική στη Λετονία, διεκδικώντας τη νίκη επί της Ρίγα με διαφορά 3+ πόντων με την οποία είχαν ηττηθεί στο κλειστό της Τζον Κένεντι (81-84). Στο σημερινό ματς δεν αγωνίστηκαν ο Ράιαν Χάροου (θλάση) και ο Στίβεν Γκρέι, ο οποίος θα συνεχίσει την καριέρα του στο Ισραήλ ενώ ο Πέτεγουεϊ (25π.) ήταν συγκλονιστικός!

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Το Περιστέρι έχασε τις τέσσερις πρώτες κατοχές του αγώνα, με τη Ρίτας Βίλνιους να προηγείται με 0-5 στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Ο Γκάουντλοκ ευστόχησε πίσω από τα 6μ.75 για το 4-10 στο 6:31 υποχρεώνοντας τον Αργύρη Πεδουλάκη να καλέσει εσπευσμένα timeout για τις κακές αποφάσεις και την άμυνα των παικτών του. Μάλιστα ο Μπόουτραϊτ ανέβασε τη διαφορά για πρώτη φορά σε διψήφια επίπεδα, σκοράροντας για το 10-20 όμως το Περιστέρι αντέδρασε άμεσα, μείωσε αρχικώς σε 21-22 με τον Πέτεγουεϊ και έκλεισε την πρώτη περίοδο στο υπέρ του 23-22.

Οι Περιστεριώτες ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους στο πίσω μέρος του γηπέδου, έτρεξαν και βρέθηκαν στο +10 (43-33) με δυο σερί καλάθια του Πέτεγουεϊ! Οι «κυανοκίτρινοι» ολοκλήρωσαν τη μεγάλη ανατροπή μέσα σε δέκα αγωνιστικά λεπτά με «όπλο» την άμυνα. Εν συνεχεία το κάρφωμα του ΜακΛιν στον αιφνιδιασμό εκτόξευσε τη διαφορά στο +15 (51-36) του ημιχρόνου για το Περιστέρι που πήγε στα αποδυτήρια με διαφορά ασφαλείας, ελέγχοντας τον ρυθμό του αγώνα, σουτάροντας 17/26 δίποντα σε αυτό το διάστημα και έχοντας ως σημείο αναφοράς τον Πέτεγουεϊ (16π.).

Παρ’ όλα αυτά, η αντίδραση της Ρίτας Βίλνιους ήταν άμεση. Οι φιλοξενούμενοι βελτίωσαν τα ποσοστά τους στην επίθεση, εκμεταλλεύτηκαν την αστοχία και τα λάθη του Περιστερίου και μείωσαν σε 59-57 με τον Εντούρ, μετά από δικό του επιθετικό ριμπάουντ κάνοντας επιμέρους σκορ 8-21 στο τρίτο δεκάλεπτο! Το Περιστέρι είχε 0/7 τρίποντα στην τρίτη περίοδο όμως ο Πέτεγουεϊ με τον Μπουρούση έβαλαν δυο «κολλητά» με την έναρξη της τέταρτης και έφεραν την ομάδα των δυτικών προαστίων στο 65-59. Ο Κρόκετ με γκολ φάουλ ανέβασε ξανά τη διαφορά στο +11 (70-59) για τους «κυανοκίτρινους» που μπλόκαραν επιθετικά και έδωσαν την ευκαιρία στη Ρίτας να μπει ξανά στο ματς!

Ο Γκάουντλοκ με γκολ-φάουλ μείωσε σε 77-74 στα 40’’ όμως ο εκπληκτικός Πέτεγουεϊ πέτυχε μεγάλο καλάθι, μάζεψε το αμυντικό ριμπάουντ μετά το άστοχο σουτ του Γκάουντλοκ και κλείδωσε τη νίκη των γηπεδούχων.

Τα δεκάλεπτα: 23-22, 51-36, 59-57, 81-74.

ΚΑΤΑΤΑΞΗ

1. Στρασμπούρ 3-1
2. Ρίγα 3-1
3. Περιστέρι 2-3
4. Ρίτας Βίλνιους 1-4

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα