ΑΕΚ - Σολέ 83-81: Ευτυχώς υπήρχε ο Μορέιρα (vid)

ΑΕΚ - Σολέ 83-81: Ευτυχώς υπήρχε ο Μορέιρα (vid)

bet365

H AEK (3-0) ζορίστηκε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο από τη Σολέ (0-3) στο ΟΑΚΑ, για την 3η αγωνιστική του BCL. Κομβικός ο Γιανίκ Μορέιρα, πολύτιμος ο Λοτζέσκι.

Αυτό και να ήταν θρίλερ. Το έκανε η ΑΕΚ! Δικό της είναι το... φταίξιμο. Το μοναδικό θετικό από την αναμέτρηση των «κιτρινόμαυρων» με τη Σολέ, στο ΟΑΚΑ, είναι η διατήρηση του αήττητου για την ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου.

Το ματς

Στο πρώτο ημίχρονο, η ΑΕΚ άργησε, αλλά στο τέλος επέβαλλε τον ρυθμό που ήθελε. Χάρη στην καλή άμυνά της κατάφερε να ξεφύγει ακόμη και με διαφορά 13 πόντων.

Η Σολέ μείωσε μέχρι τους πέντε πόντους, αλλά η ΑΕΚ συνέχιζε να βρίσκει λύσεις, τόσο μακριά (Λοτζέσκι), όσο και κοντά στο καλάθι.

Ήδη από το πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ είχε 12 ασίστ (αλλά και 10 λάθη).

Μόνο που στο δεύτερο, η άμυνα της «Βασίλισσας» έδειχνε ανήμπορη να σταματήσει τον Κρόμα. Αυτός έκανε τη... ζημιά, με 22 πόντους.

Το φινάλε έκρυβε το θρίλερ. Και το πρόβλημα της ΑΕΚ στις βολές, κάτι που δεν συμβαίνει για πρώτη φορά. Ο Κιθ Λάνγκφορντ μέτρησε 1/4 βολές και ενώ είχε μείνει αρκετή ώρα στον πάγκο. Ο Παπαθεοδώρου είδε τους Ζήση και Κατσίβελη (κυρίως στην άμυνα) να λειτουργούν καλύτερα στα γκαρντ και τον Λοτζέσκι να δίνει λύσεις στην περιφέρεια.

Ο «Λότζο» ήταν ψύχραιμος (2/2), ενώ ο Ζήσης με 1/2 ουσιαστικά έδωσε τη δύσκολη νίκη.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η ΑΕΚ κατάφερε να εκμεταλλευτεί την απουσία σέντερ από τη Σολέ, με τον Μορέιρα να κάνει πάρτι στο δεύτερο ημίχρονο. Επίσης, η ΑΕΚ είχε 23 ασίστ και 12 λάθη, σε αντίθεση με τη Σολέ που έγραψε 18 ασίστ και 11 λάθη.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ: Φυσικά ο Μορέιρα. Μέτρησε 21 πόντους, με 9/13 σουτ, 4 ριμπάουντ και 3 λάθη σε 22:24 στο παρκέ. Credit και στον Ματ Λοτζέσκι, με 18 πόντους και πολλά κρίσιμα σουτ.

ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ: Ο Νίκος Ζήσης μπορεί να μην σκόραρε (3π.), έδωσε πνοή στην επίθεση με τις 8 ασίστ, ενώ είχε και τρία ριμπάουντ. Στο αμυντικό κομμάτι βοήθηκε αρκετά και ο Κατσίβελης.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Ο Βαφεσά Φοφανά με 3 πόντους (1/3 σουτ) σε 20:46.

ΣΗΜΕΙΟ – ΚΛΕΙΔΙ: Δύσκολη η επιλογή. Ουσιαστικά το σημείο κλειδί είναι οι 2 βολές του Λοτζέσκι, για το 82-79, που έδωσε πνοή στην ΑΕΚ.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το εντυπωσιακό κάρφωμα του Ντιαρά, μετά από όμορφη ασίστ του Στόκτον.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Η ΑΕΚ την αδυναμία της να καθαρίσει το ματς νωρίτερα. Τα 12 λάθη και τις 14/21 βολές. Η Σολέ μάλλον την ατυχία να λείπουν βασικοί παίκτες της. Και την αστοχία του Στόκτον.

Τα δεκάλεπτα: 21-20, 43-37, 61-58, 83-81.

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα