Αλλαγή στη διεξαγωγή του BCL: Μίκρυναν οι όμιλοι ΑΕΚ - Περιστερίου

Κάτια Πετροπούλου
Αλλαγή στη διεξαγωγή του BCL: Μίκρυναν οι όμιλοι ΑΕΚ - Περιστερίου

bet365

Το Basketball Champions League ανακοίνωσε πως άλλαξε την διεξαγωγή της regular season, εξαιτίας της πανδημίας, μικραίνοντας τους ομίλους και με τις ομάδες να παίζουν ανά δύο εβδομάδες.

Η εξάπλωση του κορονοϊού στην Ευρώπη, αλλά και σε όλο τον κόσμο, έχει φέρει πολλές αλλαγές στην ζωή όλων. Οι διοργανώσεις στον αθλητισμό προσπαθούν να προσαρμοστούν σε νέα δεδομένα και πάνω σε αυτόν τον άξονα κινείται και το Basketball Champions League για την ασφάλεια των ομάδων του.

Η ευρωπαϊκή διοργάνωση της FIBA ανακοίνωσε πως φέτος οι όμιλοί της αλλάζουν... μορφή. Οι τέσσερις όμιλοι των 8 ομάδων που υπάρχουν, έγιναν οκτώ όμιλοι με τέσσερις ομάδες.

Η δράση στο BCL θα υπάρχει κάθε εβδομάδα, αλλά κάθε ομάδα θα αγωνίζεται ανά δύο εβδομάδες, κάτι που σημαίνει ότι ακόμα κι αν υπάρξουν παιχνίδια, τα οποία δεν διεξαχθούν λόγω πανδημίας, θα υπάρχουν ανοιχτές ημερομηνίες, ώστε να γίνουν οι αγώνες.

Ταυτόχρονα, και με δεδομένο ότι ήδη παρατηρούνται προβλήματα σε πρωταθλήματα που έχουν ήδη αρχίσει με αναβολές αγώνων, το νέο format προσφέρει ανοιχτές ημερομηνίες και τα εθνικά πρωταθλήματα, ώστε να οριστούν αγώνες που πιθανώς σε διαφορετική περίπτωση δε θα μπορούσαν να διεξαχθούν.

Πως έγιναν οι όμιλοι ΑΕΚ και Περιστερίου

ΑΕΚ και Περιστέρι «επηρεάζονται» από αυτή την κατάσταση, αφού πλέον αντί για επτά αντιπάλους, έχουν τρεις.

Η ΑΕΚ είναι στον ίδιο όμιλο με Σολέ, Χάποελ Χολόν και μία εκ των Τσμόκι Μινσκ ή Νεπτούνας και το Περιστέρι με Ρίτας Βίλνιους, Στρασμπούρ και Ρίγα.

Οι ομάδες θα δώσουν τρία παιχνίδια εντός και τρία εκτός και οι δύο καλύτερες ομάδες από κάθε όμιλο θα προκριθούν στους «16».

Η πρώτη αγωνιστική έχει οριστεί για 20-21 Οκτωβρίου.

Πως έγινε ο διαχωρισμός

Αξίζει να σημειωθεί πως ο διαχωρισμός των ομίλων έγινε με βάση το BCL Ranking και σε σχέση με τους προηγούμενους ομίλους οι ομάδες χωρίστηκαν ως εξής:

Οι ομάδες των 4 ομίλων χωρίστηκαν ως εξής: Αυτές που ανήκαν στο 1 - 3 - 6 - 8 γκρουπ δυναμικότητας δημιούργησαν έναν όμιλο και οι ομάδες των γκρουπ δυναμικότητας 2 - 4 - 5 - 7 δημιούργησαν έναν άλλο όμιλο

Αυτό το μοντέλο ίσχυσε και για τους 4 ομίλους των 8 ομάδων, που έσπασαν στα δύο διαμορφώνοντας έτσι 8 γκρουπ των ομάδων.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα