ΑΕΚ: Έντονη δυσαρέσκεια για την εξέλιξη της υπόθεσης του Final 8

ΑΕΚ: Έντονη δυσαρέσκεια για την εξέλιξη της υπόθεσης του Final 8

Gazzetta team
ΑΕΚ: Έντονη δυσαρέσκεια για την εξέλιξη της υπόθεσης του Final 8

bet365

Στις τάξεις της ΑΕΚ επικρατεί έντονη δυσαρέσκεια αναφορικά με την εξέλιξη της διοργάνωσης του Final 8 στο ΟΑΚΑ, μετά και τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση την Τρίτη (15/09).

Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους εργασίας, αλλά και σε εξωτερικούς, όπου υπάρχει συνωστισμός. Πληρότητα 50% σε συναυλίες που γίνονται σε ανοιχτούς χώρους. Αναστολή λειτουργίας κέντρων διασκεδάσεων και συναυλιών σε κλειστές αίθουσες για 14 ημέρες. Κινηματογράφοι και θέατρα με 60% πληρότητα και χρήση μάσκας. Όριο 6 ατόμων σε τραπεζοκαθίσματα των Κέντρων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος.

Αυτά είναι κάποια από τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση την Τρίτη (15/09), καθώς τα κρούσματα ξεπερνούν τις τελευταίες ημέρες τα 200-300 ημερησίως.

Την ίδια στιγμή, δεν έχει παρθεί κάποια απόφαση για τον αθλητισμό και δη για τις ομάδες μπάσκετ που παίζουν σε κλειστούς χώρους, με την ΑΕΚ να περιμένει ακόμα από την Κυβέρνηση μια ενημέρωση, σχετικά με την παρουσία ενός μέρους του κόσμου στο Final 8 του Basketball Champions League, το οποίο πλησιάζει (30/09-04/10).

Είναι λογικό πως μετά από τις πρόσφατες εξελίξεις, η παρουσία ακόμα και μιας μερίδας φιλάθλων στο ΟΑΚΑ να κρίνεται αδύνατη, μετά και την ανακοίνωση των νέων μέτρων. Την ίδια στιγμή, όμως, επικρατεί έντονη δυσαρέσκεια στις τάξεις των «κιτρινόμαυρων», καθώς δεν μπορούν να διανοηθούν πως γίνεται, για παράδειγμα, να λειτουργούν κινηματογράφοι και θέατρα με 60% πληρότητα (μιας και οι χώροι είναι μικρότεροι) και να μην μπορούν θεατές να βρεθούν στις κερκίδες ενός τεράστιου γηπέδου.

Γι' αυτό το λόγο, υπάρχουν σκέψεις ακόμα και... παραίτησης από την διεξαγωγή της τελικής φάσης της ευρωπαϊκής διοργάνωσης της FIBA, ενώ την ίδια στιγμή άλλες ομάδες που θα συμμετέχουν στο Final 8 «ορέγονται» την διοργάνωση. Πάντως, η πλευρά της FIBA εμμένει στην άποψη που έχει εκφράσει εδώ και εβδομάδες και αυτή είναι πως παρακολουθεί τις εξελίξεις και περιμένει τις αποφάσεις της Κυβέρνησης.

Το θέμα είναι κατά πόσο εφικτό είναι να γίνει αυτό (δηλαδή να «φύγει» η διοργάνωση από την Αθήνα και να πάει αλλού), δύο εβδομάδες πριν από την έναρξη της τελικής φάσης που έχει αναλάβει η «Βασίλισσα», η οποία πήρε και δεσμεύσεις, μετά την επίσημη παρουσίαση που έγινε στο Hilton στις 2 Σεπτεμβρίου, παρουσία του εκτελεστικού διευθυντή του BCL, Πατρίκ Κομνηνού, και κυβερνητικών στελεχών.

Σε περίπτωση που είτε αποσυρθεί η ΑΕΚ από την διεξαγωγή της διοργάνωσης (καθώς από την πρώτη στιγμή έχει ξεκαθαρίσει πως δεν θα «κουβαλήσει» μόνη της το κόστος) είτε την αποσύρει η FIBA, θα πρόκειται σαφώς για ένα μεγάλο πλήγμα, που θα πλήξει το κύρος των εμπλεκομένων πλευρών.

Βέβαια, πρακτικά είναι αδύνατο κάτι τέτοιο, καθώς, όπως προαναφέρθηκε, οι «κιτρινόμαυροι» είχαν πάρει κάποιες δεσμεύσεις με επίσημη μορφή και άπαντες περιμένουν τις εξελίξεις των επόμενων ημερών, ελπίζοντας πάντα για το πιο αισιόδοξο σενάριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα