ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE
ΑΕΚ: Τα νέα μέτρα στην Αθήνα προμηνύουν Final 8 χωρίς κόσμο στο ΟΑΚΑ!

ΑΕΚ: Τα νέα μέτρα στην Αθήνα προμηνύουν Final 8 χωρίς κόσμο στο ΟΑΚΑ!

Το ΟΑΚΑ άδειο στο ΑΕΚ - Δόξα Λευκάδας

Η Κυβέρνηση ανακοίνωσε νέα μέτρα στον Δήμο Αθηναίων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, τα οποία θα ισχύσουν για δύο εβδομάδες. Συνεπώς, δια της ατόπου απαγωγής η διεξαγωγή του Final 8 του BCL με κόσμο, μοιάζει σχεδόν αδύνατη.

Οι ειδικοί είχαν εισηγηθεί για νέα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό στην Αττική, καθώς το ιικό φορτίο είναι ιδιαίτερα μεγάλο και τα κρούσματα που ανακοινώνονται καθημερινά στην περιοχή του Λεκανοπεδίου είναι σταθερά πάνω από 100-150, με αποκορύφωμα τα 372 κρούσματα που ανακοινώθηκαν πριν από πέντε ημέρες και τα 310 σημερινά.

Σ' αυτό το πλαίσιο, η Κυβέρνηση ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης (15/09) νέα μέτρα που θα εφαρμοστούν από την Τετάρτη (16/09) και για δύο εβδομάδες, ώστε να αντιμετωπιστεί η κατάσταση. Μεταξύ αυτών, σημειώθηκε πως αναστέλλεται για 14 ημέρες η λειτουργία κέντρων διασκέδασης και συναυλιών σε κλειστούς χώρους, οι συναυλίες ανοιχτών χώρων θα έχουν πληρότητα 50% και τα θέατρα και οι κινηματογράφοι 60%. Τονίστηκε, δε, πως η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους και στους ανοιχτούς, όπου υπάρχει συνωστισμός.

Συνεπώς, θεωρείται πια σχεδόν βέβαιο - εκτός συγκλονιστικού απροόπτου βέβαια - πως η διοργάνωση του Final 8 του Basketball Champions League, που θα γίνει στο ΟΑΚΑ από τις 30 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 4 Οκτωβρίου, θα διεξαχθεί χωρίς την προσέλευση φιλάθλων.

Οι άνθρωποι της ΑΕΚ δεν έχουν ακόμα επίσημη ενημέρωση από την Κυβέρνηση, αλλά μετά από τις πρόσφατες εξελίξεις, αντιλαμβάνονται την κατάσταση που επικρατεί και δεν εμφανίζονται αισιόδοξοι για την παρουσία έστω ενός ποσοστού φιλάθλων.

Στη δεδομένη στιγμή, άλλωστε, οι επιδημιολογικές συνθήκες στην χώρα μας και ειδικά στην Αττική, δεν ευνοούν την ύπαρξη του κόσμου στις κερκίδες, όπως ίσχυε το διάστημα που το BCL έκλινε στο να δώσει τα «κλειδιά» της διοργάνωσης στην ΑΕΚ και το ενδεχόμενο παρουσίας φιλάθλων ήταν ανοικτό.

Η πανδημία της νόσου Covid-19 έχει δημιουργήσει πολλά, κοινωνικά και οικονομικά, προβλήματα και στη χώρα μας και αναμένεται να συμπαρασύρει και την ευρωπαϊκή διοργάνωση της FIBA.

Επιπροσθέτως, το οικονομικό πλήγμα που θα υποστεί η «Βασίλισσα», αλλά και το BCL, προβλέπεται καθώς το κόστος της φιλοξενίας της τελικής φάσης, όπως είχε επισημάνει ο Πατρίκ Κομνηνός στη Συνέντευξη Τύπου της Αθήνας, υπολογίζεται περίπου στο 1.5 εκατομμύριο Ευρώ.