Στον δρόμο του Ηρακλή ο Κεραυνός Στροβόλου

Στον δρόμο του Ηρακλή ο Κεραυνός Στροβόλου

bet365

Ο Ηρακλής θα αντιμετωπίσει τον Κεραυνό Στροβόλου στον πρώτο προκριματικό γύρο του BCL και το gazzetta.gr γράφει για την κυπριακή ομάδα των 21 τίτλων και των δύο Πρωταθλημάτων στην τελευταία τριετία.

Ο δρόμος για τους ομίλους του BCL δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα για τον Ηρακλή, σίγουρα όμως μπορεί να χαρακτηριστεί βατός καθώς στην περίπτωση που ξεπεράσει το εμπόδιο του Κεραυνού Στροβόλου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Ντνπρο-Γκρόνινγκεν για μια θέση στους ομίλους της διοργάνωσης. Στην περίπτωση που οι «κυανόλευκοι» δεν πετύχουν αυτόν τον στόχο, τότε θα συνεχίσουν στο FIBA Europe Cup καθώς ήδη δήλωσαν συμμετοχή και στη συγκεκριμένο διοργάνωση. Οι αγώνες με τον Κεραυνό Στροβόλου θα πραγματοποιηθούν στις 15 και 19 Σεπτεμβρίου και ο πρώτος θα γίνει στη Θεσσαλονίκη.

Επί του παρόντος, ο Ηρακλής δεν μπορεί και δεν πρέπει να κοιτάξει πιο μακριά από την πρώτη προκριματική φάση και φυσικά τους αγώνες με τον Κεραυνό. Δεν του δίνουν εξάλλου αυτό το δικαίωμα τα επιτεύγματα της κυπριακής ομάδας στα τελευταία χρόνια καθώς μετρά δύο κατακτήσεις Πρωταθλημάτων στις τελευταίες τρεις σεζόν, μη συμπεριλαμβανομένης ασφαλώς της φετινής η οποία δεν ολοκληρώθηκε. Έως τη διακοπή, ο Κεραυνός ήταν το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου καθώς ήταν στην κορυφή της βαθμολογίας και φαινόταν αδύνατο να χάσει το απόλυτο πλεονέκτημα της έδρας.

Ο Κεραυνός είναι ομάδα με σταθερή παρουσία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις κι αυτό το στοιχείο προφανώς υποδηλώνει τη συνέπεια που τον χαρακτηρίζει στα τελευταία 30 χρόνια. Σε αυτό το διάστημα κατέκτησε 21 εγχώριους τίτλους. Αυτό που λείπει από την κυπριακή ομάδα είναι η διάκριση εκτός συνόρων και φυσικά αυτό θα επιδιώξει. Ο Κεραυνός εδρεύει στη Λευκωσία και χρησιμοποιεί το κλειστό γήπεδο 2.000 θέσεων «Κώστας Παπαέλληνας» με χωρητικότητα 2,000 θεατών.

Στην παρούσα στιγμή, ο Κεραυνός βρίσκεται σε στάδιο… δημιουργίας, αλλά οι αλλαγές θα γίνουν κυρίως σε επίπεδο ξένων καθώς έχει βασικό κορμό διότι συμβόλαια για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο έχουν οι Νίκος Στυλιανού, Γιώργος Θεοχαρίδης, Νίκος Παπαδημητρίου. Στην τεχνική ηγεσία παρέμεινε Χριστόφορος Λειβαδιώτης καθώς η συμφωνία προβλέπει νέο διετές συμβόλαιο κι εφόσον το εξαντλήσει, θα συμπληρώσει επταετία. Η πρώτη μεταγραφή του Κεραυνού είναι ο Χριστόφορος Ραζής ο οποίος είναι γνωστός στο ελληνικό Πρωτάθλημα από την παρουσία του στο Ρέθυμνο. Παράλληλα, οι Κύπριοι κράτησαν τον Αχμάντ Ρόρι, τον βραχύσωμο γκαρντ ο οποίος ήταν εκ των πρωταγωνιστών της περσινής χρονιάς.

Ο Κεραυνός έχει το δικαίωμα να προχωρήσει στην ανανέωση κι άλλων συμβολαίων και πιθανότατα αυτό θα κάνει με τον έμπειρο Αμερικανό σέντερ, Άντονι Κινγκ, ο οποίος στο παρελθόν είχε περάσει και από τον Άρη. Πέρυσι στηρίχθηκε στους Τζος Χάγκινς και Τζέικ Ο’ Μπράιεν και θα επιδιώξει να κρατήσει τον πρώτο. Βέβαια, η βασική διαφορά σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν είναι ότι φέτος ψηφίστηκε κανονισμός στην Κύπρο ο οποίος υποχρεώνει τις ομάδες να έχουν έως και τρεις ξένους στο ρόστερ τους! Αυτό σημαίνει ότι ο Κεριανός δεν θα προχωρήσει στην απόκτηση έξι ξένων παικτών ενόψει της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου, γεγονός το οποίο σαφέστατα δείχνει ότι η δυναμικότητά του θα είναι περιορισμένη συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια.
 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα