Μπάνκι σε Γάλλο δημοσιογράφο: «Υπογράψτε τον Χάντερ, για να μην τον βρείτε ξανά μπροστά σας»!

Κάτια Πετροπούλου
Μπάνκι σε Γάλλο δημοσιογράφο: «Υπογράψτε τον Χάντερ, για να μην τον βρείτε ξανά μπροστά σας»!

bet365

Όρεξη για πλάκα είχε ο Λούκα Μπάνκι στην Συνέντευξη Τύπου, μετά τη νίκη της ΑΕΚ επί της Ντιζόν (80-56).

Ο Ιταλός προπονητής κλήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση Γάλλου δημοσιογράφου (10:00 στο παρακάτω βίντεο) σχετικά με την τρομερή εμφάνιση του Βινς Χάντερ (22π., 9ρ.) και τις βοήθειες που δίνει στην ομάδα, με τον ίδιο να λέει: «Έκανε εντυπωσιακό παιχνίδι στη Ντιζόν στον πρώτο γύρο. Απόψε έδειξε ότι είναι ένας παίκτης που κάθε μέρα κερδίζει αυτοπεποίθηση και διευρύνει τον ηγετικό ρόλο του στην ομάδα. Εκτιμώ την προσπάθειά του και στο σημερινό παιχνίδι, όπου δεν άρχισε τόσο καλά, όπως κάνει συνήθως. Βρήκε, όμως, τον εαυτό του και βοήθησε πολύ. Την επόμενη φορά ζητήστε του χάρη ή πηγαίντε στο plan b, υπογράψτε τον του χρόνου! Δεν ξέρω τι άλλο να σας πω, για να μην τον βρείτε ξανά μπροστά σας».

Σχετικά με το παιχνίδι, ανέφερε: «Είναι πολύ σημαντικό να κερδίζουμε παιχνίδια σαν κι αυτό, γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι, παρά το ρεκόρ της, η Ντιζόν είναι καλή ομάδα. Νίκησαν στα δύο τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια και ήρθαν στην Αθήνα μετά από εντυπωσιακή εντός έδρας νίκη επί της Στρασμπούρ, που είναι από τα φαβορί στη Γαλλία, αλλά και στο BCL.

Πιστεύω ότι προσεγγίσαμε το παιχνίδι χωρίς μεγάλη συγκέντρωση και ενέργεια, αλλά αλλάξαμε γρήγορα τη συμπεριφορά μας. Πιέσαμε στο γήπεδο και τους εμποδίσαμε να βρουν ρυθμό, αλλά και να δημιουργήσουν. Ξέραμε τι μπορεί να κάνει ο Χόλστον και κάναμε καλή δουλειά πάνω του. Καλή δουλειά κάναμε και στα ριμπάουντ, όπου είχαμε πολλά προβλήματα στο προηγούμενο παιχνίδι μας.

Όταν παίξαμε με τον Ματσιούλις στο “4”, κάναμε πολλά κλεψίματα που μας βοήθησαν να βγάλουμε αιφνιδιασμούς και να πετύχουμε εύκολα καλάθια».

Για την προσαρμογή των Τζέιμς - Θίοντορ και την επιστροφή του Ξανθόπουλου, σχολίασε: «Πρέπει να πω ναι, γιατί καταλαβαίνω τα προβλήματά τους. Δεν είναι εύκολο. Δεν ξέρω αν νιώσατε το μέγεθος της αθλητικότητας και της επιθετικότητας της Ντιζόν. Στα πρώτα λεπτά υποφέραμε. Έκαναν το παιχνίδι μας δύσκολο, και ειδικά για παίκτες που ήταν εκτός φόρμας, αυτό ήταν ακόμα πιο δύσκολο. Περιμένω ότι αυτά τα παιδιά θα έχουν σκαμπανεβάσματα, αλλά είμαι χαρούμενος που προσπαθούν να προσαρμοστούν. Με νίκες σαν τη σημερινή, αυτό είναι εύκολο. Πρέπει να δούμε τι θα γίνει σε πιο δύσκολα παιχνίδι. Περιμένω πάντως απο όλη την ομάδα να βρει όσο γίνεται πιο γρήγορα τη σωστή χημεία».

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα