No Zissis, no party!

Βασίλης Σκουντής Βασίλης Σκουντής
No Zissis, no party!

bet365

Σε λίγες ώρες η ΑΕΚ υποδέχεται την Μπάμπεργκ και ο Βασίλης Σκουντής ανατρέχει στο πρώτο ραντεβού των δυο ομάδων και ψάχνει το… μαρτίνι που χύθηκε στο δρόμο!

''Εδώ παίζεις στην έδρα σου και με Cash Out* '' *Ισχύουν Όροι και Προυποθέσεις

Δεν μας μπήκε καλά χθες το γερμανικό τρικάβαλο και ελπίζω πως θα μας κάτσει καλύτερα σήμερα, που πρώτα η ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ με την Μπάμπεργκ και εν συνεχεία ο Προμηθέας Πατρών στο Μπαϊρόιτ παίρνουν τη σκυτάλη από τους Μάνταλους, τους Μπάρκες, τους Λαμπρόπουλους, τους Κλωναρίδηδες και τον λοιπό ατυχήσαντα ποδοσφαιρικό συρφετό, ο οποίος τα βρήκε μπαστούνια χθες το βράδυ απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου.

Τρικάβαλο λοιπόν. Γερμανικό τρικάβαλο με τρία ματς σε δυο διαφορετικά σπορ, αλλά στην ίδια διοργάνωση, καθότι όλοι τους (όπως και ο ΠΑΟΚ που γνώρισε χθες την τρίτη απανωτή ήττα του) κουνάνε το σεντόνι του Champions League!

Ένα γερμανικό τρικάβαλο που μάλιστα είναι απολύτως βαυαρικό, αρχίζει από B (Bayern, Bamberg, Βayreuth) και οροθετείται γεωγραφικώς σε μια ακτίνα 230 χιλιομέτρων: τόσο απέχει το Μόναχο από το Μπάμπεργκ και από το Μπαιρόιτ, ενώ οι άλλες δυο πόλεις βρίσκονται σε απόσταση μόλις εβδομήντα χιλιομέτρων.

Η Μπάγερν καθάρισε χθες την ποδοσφαιρική ΑΕΚ, ενώ στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας είχε ρίξει στο κανναβάτσο τον Παναθηναϊκό, οπότε ο πρόεδρος της, Ούλι Χένες πίνει ρετσίνα στην υγειά μας!

Ελόγου μας ωστόσο δεν θα πιούμε απόψε το μαρτίνι και θα εξηγήσω τι εννοώ λίγο παρακάτω…

Η Μπαϊρόιτ, απέναντι στην οποία η εκ Πατρών ορμώμενη Σταχτοπούτα προσδοκά απόψε να της τριτώσει το καλό, ξαναμπήκε στο ελληνικό κάδρο πέρυσι όταν βρέθηκε στο δρόμο της ΑΕΚ: τη νίκησε στη βόρεια Βαυαρία με 80-73, ενώ ο επαναληπτικός αγώνας στο ΟΑΚΑ εξελίχθηκε σε θρίλερ και κρίθηκε με 83-81 από τα μαζεμένα τρίποντα του Παναγιώτη Βασιλόπουλου και του Ντούσαν Σάκοτα στα τελευταία δευτερόλεπτα.

Όσο για την αποψινή αντίπαλο της ΑΕΚ, έχουμε μπόλικα ράμματα για τη γούνα της!

Το εννοώ αυτό διότι η Mπρόζε Μπάμπεργκ, η οποία πήρε δυσμενή προαγωγή και βρέθηκε στο Champions League, ως οικοδέσποινα περιποιήθηκε και τους δυο πρεσβευτές μας στην περυσινή Euroleague: με προπονητή τον Αντρέα Τρινκιέρι νίκησε τον Ολυμπιακό, στις 14 Δεκεμβρίου του 2017 με 67-65, ενώ στις 2 Φεβρουαρίου του 2018, έχοντας στον πάγκο της τον Ηλία Κατζούρη κατάφερε ένα γερό κτύπημα στον Παναθηναϊκό με 95-74, προεξάρχοντος του Τεξανού Ογκαστιν Ράμπιτ (26π., 8ρ.), που μαζί με τον Ταϊρίς Ράις θα είναι οι αποψινοί κύριοι αμυντικοί στόχοι της ΑΕΚ.

Τον Ράμπιτ τον ξέρουν ο Λούκα Μπάνκι (που τελείωσε την περυσινή σεζόν στον πάγκο της γερμανικής ομάδας) και ο Κατζούρης, όσο για τον Ράις μπορεί κάλλιστα να τον ακτινογραφήσει ο… Ντέιβιντ Μπλατ!

Ο Αμερικανός και πολιτογραφημένος Μαυροβούνιος γκαρντ που άρχισε την επαγγελματική καριέρα του τη σεζόν 2009-10 στον Πανιώνιο υπήρξε το πρωτοπαλίκαρο του νυν προπονητή του Ολυμπιακού τη σεζόν 2013-14, όταν οργίασε στο Final 4 του Μιλάνου και οδήγησε τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στο θρόνο.

Εκεί λοιπόν που τα ‘χαμε χύμα με την Μπάμπεργκ στη Euroleague (στην οποία παρεμπιπτόντως έχει εγγράψει εννέα συμμετοχές από τη σεζόν 2005-06 και εντεύθεν) τώρα μας έρχονται και τσουβαλάτα στο Champions League, στο πλαίσιο του οποίου το αποψινό αντάμωμα της με την ΑΕΚ θα μπορούσε να αποβεί ιστορικό, αλλά ας όψεται η.. Μπρεμερχάφεν!

Θα απέβαινε ιστορικό το αποψινό ματς ελέω της (αναμενόμενης με ανυπομονησία και πόθο) επιστροφής του Νίκου Ζήση, μετά από 13 χρόνια, στο κιτρινόμαυρο λίκνο του, ωστόσο ο τραυματισμός του στο γόνατο στον κυριακάτικο αγώνα του γερμανικού πρωταθλήματος στην πόλη η οποία είναι κτισμένη στο λιμάνι της Βρέμης, ματαίωσε αυτό το νοσταλγικό ραντεβού…

Τουτέστιν –και για να παραφράσω την ατάκα στη διαφήμιση με το μαρτίνι και τον Τζορτζ Κλούνεϊ- no Zissis, no party!

Μέχρι να περάσει ένας... χρόνος λοιπόν και να φτάσει η 8η Ιανουαρίου του 2019, όταν οι δυο ομάδες θα αναμετρηθούν στη Βαμβέργη, οι δείκτες του ρολογιού θα μένουν σταματημένοι στις 7 Δεκεμβρίου του 2005, όταν η Μπενετόν με τον Ντέιβιντ Μπλατ στο πηδάλιο άλωσε το Γαλάτσι με 83-57 και ο νυν προπονητής του Ολυμπιακού έπλεξε το εγκώμιο στον Ζήση λέγοντας πως «θα ήθελα ο γιος μου να γίνει σαν τον Νίκο»!

Δυο μήνες αργότερα, στις 2 Φεβρουαρίου του 2006, στο Palaverde, oι πρωταθλητές Ιταλίας επιβλήθηκαν της ΑΕΚ με 103-83 κι εκεί μπήκε άνω τελεία στο love story τους, που είχε αρχίσει τον Απρίλιο του 1999 στην Κατερίνη, όταν ο τότε 16άχρονος γκαρντ αγωνιζόταν στη ΧΑΝΘ και υπέπεσε στα ραντάρ της «Βασίλισσας».

Η ΑΕΚ δεν θα συναντήσει, ούτε θα τιμήσει, όπως προγραμμάτιζε, απόψε τον Ζήση, αλλά σε κάθε περίπτωση θα παίξει ένα πολύ σημαντικό ματς απέναντι σε μια ομάδα που πρωτομπήκε στα κιτάπια της πριν από 41 χρόνια!

Οι δυο ομάδες αναμετρήθηκαν για πρώτη φορά στον πρώτο γύρο του Κυπέλλου Κόρατς της σεζόν 1977-78, όταν η ΑΕΚ είχε στον πάγκο της τον Φαίδωνα Ματθαίου και στο ρόστερ της φιγουράριζαν μεταξύ άλλων ο (παραμένων από τη Βασίλισσα του ’68) Γιώργος Τρόντζος, ο αρχηγός της Εθνικής, Μιχάλης Γιαννουζάκος, ο 18χρονος μετανάστης από την Κωνσταντινούπολη Μηνάς Γκέκος και ο ομογενής Κρις Νικήτας.

Στις 15 Νοεμβρίου του ’77 η ΑΕΚ νίκησε στην Αθήνα με 68-62 ενώ μια εβδομάδα αργότερα άλωσε τη Βαμβέργη με 84-77 και προκρίθηκε στην επόμενη φάση, όπου έπεσε σε όμιλο μαζί με την Παρτίζαν Βελιγραδίου, την ιταλική Εμερσον Γένοβα και τη γαλλική Νις.

Ιδού οι συνθέσεις των δυο ομάδων στον πρώτο αγώνα:

ΑΕΚ: Γιαννουζάκος 22, Νικήτας 12, Τρόντζος 10, Νεσιάδης 10, Βαφόπουλος 8, Μπογατσιώτης 4, Γκέκος 2, Παπαδάτος

ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ: Γκεσβίντνερ 24, Αμπραμς 14, Μπραντ 8, Σιμόνοβιτς 10, Ολσον 6

Τη σεζόν 2005-06 που η ΑΕΚ (με προπονητή τον Λευτέρη Κακιούση) βρήκε απέναντι της τον Ζήση, αντιμετώπισε και την Ουνιβέρσα Μπάμπεργκ (Ντρικ Μπάουερμαν) από την οποία γνώρισε δυο ήττες: με 61-71 στις 15 Δεκεμβρίου του 2005 στο Νουρνμπέργκερ (Φέλπς 18π, Μάλετ 14-Τσάλμερς 21, Μπουρούσης 10) και με 51-65 στις 9 Φεβρουαρίου 2006 στο Γαλάτσι (Ρίματς 11, Παπαϊωακείμ 11-Μάλετ 13, Σπένσερ 11).

Έναν χρόνο αργότερα οι δυο ομάδες αναμετρήθηκαν ξανά, αυτή τη φορά στο ULEB CUP, όπου μοιράσθηκαν τις νίκες: με 82-76 η ΑΕΚ (Βαγγέλης Αλεξανδρής) στις 7 Νοεμβρίου 2006 στο ΟΑΚΑ (Ταπούτος 17, Γκαγκαλούδης 14-Γουέσον 21, Κόλινς 15) και με 80-71 οι Γερμανοί στις 12 Δεκεμβρίου 2006 στη Βαμβέργη (Κόλινς 19, Φεν 13- Κόμματος 14, Νικολαϊδης 13).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Βασίλης Σκουντής
Βασίλης Σκουντής

H φήμη ότι βγήκε από την κοιλιά της μάνας του κρατώντας ένα στυλό κι ένα χαρτί ελέγχεται ως εντελώς αναληθής. Αντιθέτως είναι περίπου… αληθής η φήμη ότι στην πρώτη έκθεση του στο δημοτικό έβαλε τίτλο, υπότιτλο, φωτογραφία, λεζάντα και έδωσε χαρακτηρισμό γραμματοσειράς!
Τα νομικά βιβλία του Σάκουλα ενέμειναν απλώς στο ράφι, αλλά στις… σακούλες. Ο προορισμός υπήρξε μοιραίος και αναπόδραστος. Μετά από 32 χρόνια και με τα μαλλιά του να έχουν από ετών προτιμήσει την ταπείνωση από το θάνατο, ο Βασίλης Σκουντής ταλαιπωρεί τους γύρω του και τον εαυτό του, επιμένοντας να γράφει, άλλωστε είναι το μόνο που έμαθε να κάνει (πιστεύει καλά, αλλά κι αυτό παίζεται!) στη ζωή του. Αν και ενίοτε παρασπονδεί, εν τούτοις στις φλέβες του τρέχει πάντοτε πορτοκαλί αίμα, θεωρεί τον εαυτό του απόγονο του Homo Βasketikus και (περπατώντας στην πέμπτη δεκαετία της ενασχόλησης του με τη δημοσιογραφία) γουστάρει που ακόμη δεν βαρέθηκε να κάνει το χόμπι του!

ΥΓ: Αν μετά από τόσα χρόνια δεν τον βαρεθήκατε, εκτός από το gazzetta.gr μπορείτε να τον υποφέρετε ακόμη καθημερινά στο Goal News και στον Sentra FM 103.3