Ζακ Ράιτ - Ντι Μποστ: Οι «δήμιοι» της ΑΕΚ επιστρέφουν! (pics & vids)

Ζακ Ράιτ - Ντι Μποστ: Οι «δήμιοι» της ΑΕΚ επιστρέφουν! (pics & vids)

bet365

Η ΑΕΚ φιλοξενεί την Στρασμπούρ (28/03, 19:30), για το πρώτο ματς των «8» του BCL και οι... δολοφόνοι της επιστρέφουν στον τόπο του «εγκλήματος».

6ο τζάκποτ στο Predictor*! Η ώρα του πρώτου γκολ χαρίζει μετρητά* (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Είναι η τρίτη φορά φέτος που η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει την Στρασμπούρ (28/03, 19:30) στην ευρωπαϊκή διοργάνωση και θα δει και πάλι... γνώριμα πρόσωπα.

Δύο από αυτά, οι Ντι Μποστ και Ζακ Ράιτ, με τους οποίους έχει «ανοιχτούς» λογαριασμούς!

Και αυτό, όχι μόνο γιατί την έχουν νικήσει ήδη δύο φορές την φετινή σεζόν, αλλά διότι ήταν εκείνοι που πέρυσι την είχαν αποκλείσει από την συνέχεια του θεσμού.

Οι παίκτες του Ντράγκαν Σάκοτα, πέρα από το ότι θα πρέπει να έχουν τον έλεγχο του ματς από το πρώτο λεπτό στην έδρα τους, θα πρέπει να περιορίσουν σημαντικά και την δράση των προαναφερθέντων αντιπάλων τους, καθώς αν βρουν ρυθμό, τα πράγματα θα... ζορίσουν.

Το gazzetta.gr κάνει το... rewind.

Στην πρώτη χρονιά της νεοσύστατης διοργάνωσης, η ΑΕΚ κατάφερε να φτάσει μέχρι και τους «16».

Εκεί, αποκλείστηκε από την Μονακό, καθώς ναι μεν νίκησε στο πρώτο ματς στο ΟΑΚΑ (69-68), ωστόσο, ηττήθηκε στη Γαλλία (95-87).

Πρωταγωνιστές, δύο πρόσωπα που θα αντικρίσει και πάλι το απόγευμα της Τετάρτης στο «Νίκος Γκάλης»: Ο Ντι Μποστ και ο Ζακ Ράιτ.

Ο πρώτος είχε μετρήσει 9 πόντους, 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ στο πρώτο ματς και 18 πόντους, 5 ριμπάουντ και 3 ασίστ στη ρεβάνς.

Από την άλλη, ο πρώην παίκτης του Ρεθύμνου και του Παναθηναϊκού, είχε 11 πόντους, 4 ριμπάουντ και 7 ασίστ στον πρώτο αγώνα και 9 πόντους, 1 ριμπάουντ και 6 ασίστ στον δεύτερο.

Η περσινή χρονιά ήταν συνολικά πολύ καλή και για τους δύο παίκτες στην Ευρώπη - κατέκτησαν την 3η θέση στο θεσμό - με τον Μποστ να είναι πρώτος σκόρερ για την Μονακό (12.7π.) και τον Ράιτ να ακολουθεί (11.0π.). Αμφότεροι ήταν οι κύριοι δημιουργοί για την ομάδα τους (4.0ασ.).

Ο Ράιτ επέλεξε να συνεχίσει την καριέρα του στην Στρασμπούρ, ενώ ο Μποστ ενσωματώθηκε στην ομάδα του Βενσάν Κολέ από τον Δεκέμβριο, αφού ξεκίνησε την σεζόν στην Ζαλγκίρις.

Και οι δύο συνεχίζουν σε υψηλό ρυθμό και θα επισκεφθούν για δεύτερη φορά το ΟΑΚΑ, έτοιμοι να κάνουν το πρώτο βήμα για την πρόκριση στο Final 4.

Το έργο των «κιτρινόμαυρων» θα είναι δύσκολο και σίγουρα θα πρέπει να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή σε αυτό το δίδυμο.

Ο Μποστ είναι πρώτος σκόρερ της ομάδας (14.5π. σε 8 ματς), πρώτος σε δημιουργία (5.9ασ.) και δεύτερος σε ριμπάουντ (4.5) και κλεψίματα (1.9).

Ο Ράιτ έχει κατά μέσο όρο 9.6 πόντους (16 ματς), είναι πρώτος ριμπάουντερ (5.4), δεύτερος σε ασίστ (4.4) και πρώτος σε κλεψίματα (2.3).

Σίγουρα, πέρα από τις σταθερά καλές τους εμφανίσεις, έρχονται και με ανεβασμένη ψυχολογία στην Αθήνα, μετά και την πρόκριση στον Τελικό Κυπέλλου Γαλλίας.

Θα καταφέρει η ΑΕΚ να τους βάλει... φρένο;

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα