Οστάνδη - Άρης 69-67 (pics)

Οστάνδη - Άρης 69-67 (pics)

Βασίλης Βλαχόπουλος
Οστάνδη - Άρης 69-67 (pics)

bet365

Ο Άρης δεν κατάφερε να… γυρίσει τον διακόπτη καθώς ηττήθηκε στην Οστάνδη από την ομώνυμη ομάδα με 69-67 και πλέον βλέπει τον κίνδυνο του αποκλεισμού από την επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Γρήγορο Στοίχημα σε Κορυφαίες Αποδόσεις, Άμεσες Αναλήψεις στη Novibet (21+)!

Η κατάταξη στον Δ' όμιλο

Η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη είχε τη δυνατότητα να κερδίσει το παιχνίδι αλλά στο κρίσιμο τελευταίο λεπτό δεν «έβαλε» τα σουτ που θα της έδιναν τη νίκη.

Ο Άρης επέβαλε χαμηλό τέμπο στο πρώτο δεκάλεπτο κι έτσι είχε τον έλεγχο του ρυθμού. Η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη είχε ξεκάθαρη λογική στην επίθεση πηγαίνοντας σε παιχνίδι με πολλά post (είτε με τον Βασιλόπουλο, είτε με τον Κιθ Μπένσον). Δεν άλλαξε τακτική όταν βρέθηκε στο -5 (9-4,3’) και δικαιώθηκε καθώς με 0-9 σερί προηγήθηκε με 9-13 αλλά και με 14-20 (9’). Στη συνέχεια οι «κίτρινοι» έχασαν τη συνέπεια τους στην άμυνα, κυρίως δεν κατάφεραν να ελέγξουν το μακρινό σουτ της Οστάνδης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από εκείνο το σημείο έως και το 17’, οι γηπεδούχοι απάντησαν με επιμέρους σκορ 20-6 με τους Λεσίσι, Ντζόρτζεβιτς να δίνουν λύσεις από την περιφέρεια κι έτσι προηγήθηκαν με 34-26(17’). Ο Άρης κρατήθηκε χάρη στους πόντους του Μιχάλη Τσαϊρέλη ο οποίος σημείωσε εννιά στο δεύτερο δεκάλεπτο κι έτσι το ημίχρονο έκλεισε με σκορ 38-32.

Ο Ντζόρτεβιτς έκανε τη διαφορά για την Οστάνδη στα πρώτα τέσσερα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου καθώς οι δικοί του πόντοι σε συνδυασμό με την επιθετική δυστοκία του Άρη οδήγησαν τους γηπεδούχους στο +11(48-37). Εκεί ο Παναγιώτης Γιαννάκης χαμήλωσε το σχήμα χρησιμοποιώντας τους Βασιλόπουλο, Τσαϊρέλη στους ψηλούς και με σερί 0-7 μείωσε σε 48-44(26’), ενώ πέρασε και μπροστά (52-53) έπειτα από ένα εντυπωσιακό κάρφωμα του Μιχάλη Τσαϊρέλη. Η περίοδος ολοκληρώθηκε με σκορ 53-53.

Ο Άρης χρειάστηκε περίπου τέσσερα λεπτά για να πετύχει καλάθι στην τελευταία περίοδο με συνέπεια να μείνει και πάλι πίσω στο σκορ (60-53, 34’). Δεν ξεπέρασε το επιθετικό πρόβλημα για την ελληνική ομάδα καθώς σε επτά λεπτά στο τέταρτο δεκάλεπτο περιορίστηκε στους πέντε πόντους που σημείωσε ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος (63-58). Στα τελευταία τρία λεπτά οι «κίτρινοι» έκαναν την απέλπιδα προσπάθεια επιστροφής καθώς με επιμέρους σκορ 3-7 μείωσε σε 66-65, 41 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε, έχοντας και την κατοχή της μπάλας.

Μετά από λάθος του Αθηναίου και δύο εύστοχες βολές του Φίλερ (68-65), ο Άρης είχε δύο ευκαιρίες για να ισοφαρίσει αλλά τα τρίποντα των Μπελ, Αθηναίου δεν βρήκαν στόχο. Ο επίλογος του αγώνα γράφτηκε έπειτα από μια εύστοχη βολή του Ντζόρτζεβιτς και το καλάθι του Ουίβερ στο φινάλε.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Σε αντίθεση με τον Άρη, έβαλε το σουτ που χρειαζόταν για να κερδίσει το παιχνίδι.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Ντούσαν Ντζόρτζεβιτς ήταν ο ιθύνων νους για την Οστάνδη, ενώ ο Σαλουμού έδωσε λύσεις από την περιφερειακή γραμμή.

ΑΦΑΝΕΙΣ «ΗΡΩΕΣ»: Ο Αμερικανός Φίλερ έβαλε τις δύο πιο κρίσιμες βολές για την ομάδα του.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Ο Κάιλ Ουίβερ έκανε ένα ακόμη μέτριο παιχνίδι, χωρίς πρωτοβουλίες. Ο Γκάρι Μπελ αστόχησε σε όλα τα κρίσιμα σουτ που πήρε.

ΣΗΜΕΙΟ ΚΛΕΙΔΙ: Το λάθος του Γιάννη Αθηναίου 18’’ πριν το τέλος και με το σκορ στο 68-65.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Η Οστάνδη την αστοχία της στις ελεύθερες βολές(12/22). Ο Άρης σ’ ένα ακόμη παιχνίδι είχε τρομερά αγωνιστικά σκαμπανεβάσματα.

Τα δεκάλεπτα: 19-20, 38-32, 53-53, 69-67.

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα