Προμηθέας Πάτρας - Ντιζόν 68-71: Προδόθηκε από τη γραμμή των βολών, 2ος ή 3ος στον όμιλό του (vids)

Γιώργος Κούβαρης

bet365

Ο Προμηθέας πλήρωσε ακριβά την αστοχία του από τη γραμμή των βολών (12/24) και γνώρισε την ήττα στην Πάτρα από τη Ντιζόν με 68-71 στην παράταση. Πλέον θα περιμένει την τελευταία αγωνιστική για να δει εάν θα τερματίσει 2ος ή 3ος στον όμιλό του. Χαμένη ευκαιρία ο Στέφενς με 0/2 βολές στα 6'' πριν από το τέλος της κανονικής διάρκειας.

Ο Προμηθέας Πάτρας είχε δύο σημαντικές απουσίες στο ματς με την Ντιζόν καθώς μετά τον Χάντερ Χέιλ, ούτε ο Άντονι Κάουαν μπόρεσε να δώσει το «παρών» σε αυτό το ματς.

Εκ των πραγμάτων είχε μειωθεί σημαντικά η επιθετική δύναμη για την ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου, προσπαθώντας να βρει λύσεις μέσα από την άμυνά της. Όμως με 50% στις βολές και με δύο χαμένες στα 6'' πριν από το τέλος από τον Στέφενς με το σκορ ισόπαλο, ήταν ακόμα πιο δύσκολο το έργο της για να φτάσει στη νίκη και να διεκδικήσει (ακόμα και) τη 1η θέση.

Πλέον ο Προμηθέας έχει 2-3 ρεκόρ έναντι 3-2 της Ρίτας που είναι στην 2η θέση και τα πάντα θα κριθούν την τελευταία αγωνιστική όσον αφορά την τελική κατάταξη στον όμιλο και τη συνέχεια στα Play-In της διοράνωσης.

Το ματς: Προμηθέας Πάτρας – Ντιζόν

Τα πάνω-κάτω έφερε από το ξεκίνημα του ματς η είδηση ότι θα έμενε εκτός ματς και ο Άντονι Κάουαν. Οι Πατρινοί είχαν μεγάλο πρόβλημα στο σκοράρισμα (0/4 τρίποντα στο δεκάλεπτο) και έπρεπε να διεκδικήσουν τη νίκη και το μομέντουμ του αγώνα μέσα από την άμυνα τους. Στην 1η περίοδο το κατάφεραν και μάλιστα με το παραπάνω καθώς κράτησαν την Ντιζόν στους 11 πόντους και στα 3/12 σουτ εντός παιδιάς.

Βέβαια στη συνέχεια η ομάδα του Νέναντ Μάρκοβιτς βρήκε τις επιθετικές λύσεις και με ένα 9-2 στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου πήρε προβάδισμα με 15-20 το οποίο ουσιαστικά διατήρησε έως και το τέλος του ημιχρόνου (29-33). Οι Γάλλοι είχαν πάρει τον έλεγχο του αγώνα καθώς εκμεταλλεύτηκαν την επιθετική δυστοκία των γηπεδούχων μετά και τις σημαντικές τους απουσίες σε αυτήν την αναμέτρηση.

Ο Ετσενίκε ήταν εκείνος που κρατούσε τον Προμηθέα στο ματς, ενώ όταν πήρε και βοήθειες από τα περιφερειακά σουτ του Χρυσικόπουλου δεν άφησε την Ντιζόν να βάλει στην ομάδα τους περισσότερα... δύσκολα. Άλλωστε το σκορ του 30' (48-48) αποδεικνύει το πόσο κλειστό ήταν το ματς και το πόσο οι άμυνες είχαν τον πρώτο λόγο.

Το ντέρμπι συνεχίστηκε και στην τελευταία περίοδο καθώς το ματς ήταν συνέχεια ισόπαλο (60-60 στο 39'). Άστοχη επίθεση ο Προμηθέας; Άστοχη επίθεση η Ντιζόν. Εύστοχη επίθεση ο Προμηθέας; Εύστοχη επίθεση και η Ντιζόν. Ένα τρίποντο του Λάζιτς στο 39' «τιμώρησε» το τραγικό λάθος του Τζόουνς, με τη γαλλική ομάδα να παίρνει προβάδισμα με 60-6. Στα 32'' ο Ρέινολντς «απάντησε» με τον ίδιο τρόπο για το 63-63. Στα 12'' η Ντιζόν έβγαλε εξαιρετικό play αλλά ο Χρόβατ αστόχησε ανενόχλητο τρίποντο (σ.σ. ειχε 1/8 έως εκείνο το σημείο). Ο Στέφενς ωστόσο έχασε την τεράστια ευκαιρία να χαρίσει τη νίκη στον Προμηθέα καθώς οι δύο βολές που «εκτέλεσε» στα 6'' πριν από το τέλος δεν βρήκαν στόχο με αποτέλεσμα το ματς να λήξει ισόπαλο στους 63 πόντους και να οδηγηθεί στην παράταση.

Στο έξτρα πεντάλεπτο η ελληνική ομάδα βρέθηκε στο -3 (64-67) τρία λεπτά από το τέλος πληρώνοντας αβίαστα λάθη στην επίθεσή τους. Στα 22'' ο Κέιβερ με ένα δύσκολο καλάθι έδωσε εκ νέου προβάδισμα 3 πόντων στην ομάδα του (66-69), ακολούθησαν δύο βολές του Φρέιζερ (68-69) ενώ και πάλι ο Κέιβερ στα 19'' με 2/2 βολές έγραψε το 68-71. Ο Ρέινολντς αστόχησε στη συνέχεια σε τρίποντο και κάπως έτσι ο Προμηθέας αποχαιρέτησε την 1η θέση του ομίλου και θα περιμένει την τελευταία αγωνιστική για να δει σε ποια θέση θα τερματίσει.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Αρχικά στις δύο χαμένες βολές του Στέφενς στα 6'' πριν από το τέλος της κανονικής διάρκειας του αγώνα καθώς έχασε την ευκαιρία να χαρίσει τη νίκη στην ομάδα του. Από εκεί και πέρα στα βιαστικά και αχρείαστα λάθη των Πατρινών στην παράταση, τα οποία και φρόντισαν να εκμεταλλευτούν οι φιλοξενούμενοι.

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Ο Άχμαντ Κέιβερ ήταν ο παίκτης-κλειδί για την Ντιζόν, ειδικά στο τέλος του αγώνα έχοντας στο σύνολο 18 πόντους, 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Ο Ντέιβιντ Χόλστον μπορεί να ήταν άστοχος ωστόσο μέτρησε 14 πόντους και 7 κλεψίματα!

ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥΣ: Ο Ετσενίκε (16π.) ήταν εξαιρετικός στο α' ημίχρονο αλλά δεν είχε συνέχεια στην απόδοσή του.

ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Άστοχος ο Ρέινολντς, εκτός κλίματος ο Κόφι που δεν είχε ιδιαίτερη συμμετοχή στο ματς παρά τα 29 λεπτά συμμετοχής του. <

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Οι 12/24 βολές του Προμηθέα και τα 22 λάθη.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: Ο Προμηθέας Πάτρας έχει να δώσει το εκτός έδρας ματς με την Οπάβα (19/12, 19:30) ενώ η Ντιζόν έχει το παιχνίδι με τη Λιμόζ (16/12) για την 16η αγωνιστική του γαλλικού πρωταθλήματος.

Τα δεκάλεπτα: 13-11, 29-33, 48-48, 63-63 (κ.α.), 68-71.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα