Μάλαγα - Βόννη 67-69: Λύγισε την ομάδα του μοιραίου Πέρι και έδωσε ραντεβού στον τελικό (vid)

Ο Σορτς με τη Βόννη

bet365

Η Βόννη σε ένα παιχνίδι με τρομερή ένταση, έφτασε στη νίκη απέναντι στη Μάλαγα (67-69) και σφράγισε το εισιτήριο για τον τελικό του BCL απέναντι στη Χάποελ Ιερουσαλήμ. Άστοχο το τελευταίο σουτ του Πέρι.

Ο πρώτος ημιτελικός κρίθηκε στο μεγάλο σουτ του Κάρινγκτον, εκείνος ανάμεσα σε Μάλαγα και Βόννη έμελλε να έχει λίγο διαφορετικό αλλά εξίσου αμφίρροπο φινάλε. Οι Γερμανοί παραλίγο να απωλέσουν μία διαφορά 13 πόντων που πήραν στο ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου εξαιτίας της μαχητικότητας των παικτών του Ναβάρο, όμως στάθηκαν όρθιοι (67-69) και έκλεισαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους «ραντεβού» στον τελικό.

Μοιραίο το σουτ του Κέντρικ Πέρι που μετά από δύο χαμένες βολές του Σορτς στο 67-69 δεν κατάφερε να εκδηλώσει μία επίθεση νίκης με αποτέλεσμα το σουτ του να βρει μόνο σίδερο στο γήπεδο που τη φετινή σεζόν ένιωσε πιο άνετα από το καθένα! Ο Τι Τζέι Σορτς που... γλίτωσε τους εφιάλτες στο φινάλε είχε 21 πόντους με 7 ασίστ και 2 κλεψίματα, οι Χόκινς και Ντιλέινι σημείωσαν από 13 και οι Μάλκολμ, Ερέρα από 7.

Στην άλλη πλευρά, ο άλλοτε γκαρντ του Παναθηναϊκού σταμάτησε στους 12 πόντους με 7 ασείστ και 4 ριμπάουντ, ενώ τον ίδιο αριθμό είχαν στη στατιστική τους οι Μπριθουέλα και 'Ετζιμ των 8 ριμπάουντ.

Ο αγώνας

Η Μάλαγα έκανε την αρχή στο παιχνίδι παίρνοντας το προβάδισμα και ακόμη και αν η Βόννη πλησίασε και ισοφάρισε σε 8-8 με τον Γουίλιαμς, εκείνη διατηρήθηκε μπροστά με μεγάλη βοήθεια από το τρίποντο (20-11 στο 7'). Παίρνοντας ώθηση από την περιφέρεια απάντησαν και οι τυπικά φιλοξενούμενοι που είχαν σε πρώτο ρόλο τον Σορτς για να φέρουν το ματς στα ίσια με την συμπλήρωση του 10ου λεπτού. Περίπου ένα λεπτό πριν από το ημίχρονο ο Σορτς δεν λάθεψε από μακριά και έστειλε τη διαφορά στους 10 πόντους με τρίποντο για το 31-41.

Αυτό ήταν και το σκορ με το οποίο πήγαν στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες με τους Γερμανούς να έχουν «κλειδώσει» για τα καλά τους αντιπάλους τους και να τους επιτρέπουν να σκοράρουν μόλις 9 πόντους στο δεύτερο δεκάλεπτο. Το επιμέρους σκορ με το οποίο κατάφεραν να "χτίσουν" αυτή την απόσταση από τη στιγμή που η Μάλαγα έκανε το 20-11 ήταν 11-30!

Μετά το τέταρτο της ανάπαυλας, η ψαλίδα που υπήρχε ανάμεσα στους δύο άνοιξε στους 13 πόντους από τα χέρια του Ερέρα που διαμόρφωσε το 33-46, προτού οι Ισπανοί κάνουν μία απόπειρα για να ανατρέψουν την εικόνα. Με τον Κέντρικ Πέρι σε ρόλο δημιουργού και τον Ετζίμ σε αυτόν του σκόρερ, ο πίνακας έφερε πιο κοντά τη Μάλαγα που είδε τον Κάρτερ να κάνει το 55-58 στο 33ο λεπτό και να την ξαναβάζει κανονικά στο ματς. Ο Ντέντοβιτς, δύο λεπτά αργότερα, στάθηκε στη γραμμή μετατρέποντας το παιχνίδι σε υπόθεση ενός καλαθιού (58-60), με τον Μάλκολμ να βγάζει και πάλι από τη δύσκολη θέση τη Βόννη στην άλλη πλευρά (58-64).

Από το 58-67 του 39ου λεπτού, ο Πέρι έδωσε τις βοήθειές του για να διεκδικήσει η Μάλαγα κάθε ελπίδα που παρέμενε ζωντανή. Παρόλα αυτά, η Βόννη ολοκλήρωσε τη δουλειά και έγραψε ιστορία.


Τα δεκάλεπτα: 22-22, 31-41, 50-57, 67-69

Ο τελικός

Την ερχόμενη Κυριακή (14/05) είναι προγραμματισμένος τόσο ο μικρός όσο και ο μεγάλος τελικός. Στις 18:00, ο ισπανικός... εμφύλιος με την Τενερίφη κόντρα στη Μάλαγα και στις 21:00 Βόννη και Χάποελ Ιερουσαλήμ θα διεκδικήσουν το τρόπαιο.

e

g

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα