ΑΕΚ, Περιστέρι: Με στόχο τη πρόκριση στην επόμενη φάση του BCL, όλα τα σενάρια

Γιώργος Κούβαρης
ΑΕΚ, Περιστέρι: Με στόχο τη πρόκριση στην επόμενη φάση του BCL, όλα τα σενάρια

bet365

ΑΕΚ και Περιστέρι bwin δίνουν τον υπέρ πάντων αγώνα προκειμένου να εξασφαλίσουν το εισιτήριο για την επόμενη φάση του BCL.

Στο κλειστό των Άνω Λιοσίων η ΑΕΚ υποδέχεται την Καρσίγιακα (21/12, 19:30, Cosmote Sport 4) όπου με νίκη όχι μόνο θα κλειδώσει τη πρόκριση στα play in του Basketball Champions League αλλά θα τερματίσει και στην 2η θέση του ομίλου της. Όπερ και σημαίνει ότι θα περιμένει την ομάδα που θα τερματίσει στην 3η θέση του Α' ομίλου και θα είναι μία εκ των Μούρθια ή Τόφας Μπούρσα του Δημήτρη Πρίφτη με πλεονέκτημα έδρας.

Βέβαια υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος. Η ΑΕΚ μπορεί να προκριθεί ακόμη και αν ηττηθεί από την τουρκική ομάδα ωστόσο την ίδια ώρα η (αδιάφορη μιας και έχει εξασφαλίσει την 1η θέση του Β΄ομίλου) Βόννη επικρατήσει μέσα στην Ιταλία της Ρέτζιο Εμίλια. Σε αυτήν την περίπτωση η Ένωση θα βρεθεί στην 3η θέση του ομίλου και θα αγωνιστεί και πάλι με μία εκ των Τόφας-Μούρθια (σ.σ. συγκεκριμένα με τον νικητή της μεταξύ τους αναμέτρηση στη Τουρκία) αλλά με μειονέκτημα έδρας. Η περίπτωση στην οποία η ΑΕΚ θα αποκλειστεί από τα play in θα είναι να ηττηθεί από την Καρσίγιακα και ταυτόχρονα η Ρέτζιο επικρατήσει της γερμανικής ομάδας.

Να σημειωθεί φυσικά ότι το παιχνίδι θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών στα Άνω Λιόσια και αυτό λόγω της τιμωρίας της ΑΕΚ για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στις εξέδρες του γηπέδου κατά τη διάρκεια του αγώνα ματς με την Ρέτζιο Εμίλια. Ο Ηλίας Καντζούρης μπορεί να υπολογίζει γι' αυτό το ματς και στους Φρέιζερ-Στρέλνιεκς οι οποίοι είχαν μείνει εκτός λόγω προβλημάτων. ενώ επιστρέφει κανονικά για τα ευρωπαϊκά ματς και ο Αϊζάια Μάιλς.

2ος ΟΜΙΛΟΣ

1. Βόννη 4-1
2. ΑΕΚ 2-3
3. Καρσίγιακα 2-3
4. Ρέτζιο Εμίλια 2-3

Η 6η αγωνιστική

Ρέτζιο Εμίλια - Βόννη (19:30)
ΑΕΚ - Καρσίγιακα (19:30)

Στο Ισραήλ και πιο συγκεκριμένα στην «Enerbox Arena» της Χαντέρα, το Περιστέρι bwin φιλοξενείται από την Ερτζλίγια (21/12, 21:00, Cosmote Sport 7) για την 6η και τελευταία αγωνιστική του BCL. Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη θέλει νίκη και...μόνο νίκη προκειμένου να πάρει το εισιτήριο για τα play in της διοργάνωσης ειδάλλως θα αποκλειστεί από τη συνέχεια. Συγκεκριμένα οι «κυανοκίτρινοι» μπορούν να τερματίσουν και στην 2η θέση του ομίλου τους και να σχηματίσουν «εμφύλιο ζευγάρι» στην επόμενη φάση απέναντι στον ΠΑΟΚ, μόνο στην περίπτωση που νικήσουν στο Ισραήλ και ταυτόχρονα η Ρίτας γνωρίσει την εντός έδρας ήττα από την... αδιάφορη (μιας και έχει κλειδώσει την 1η θέση του ομίλου) Τενερίφη.

Αντίθετα εάν και εφόσον το Περιστέρι bwin νικήσει την Ερτζλίγια και η Ρίτας επικρατήσει της ισπανικής ομάδας, τότε θα βρεθεί στην 3η θέση του ομίλου και στην επόμενη φάση θα αντιμετωπίσει την Ντιζόν. Με ήττα θα αποχαιρετήσει τη συνέχεια. Ο Βασίλης Σπανούλης δεν υπολογίζει για αυτό το ματς στους στους Στέλιο Πουλιανίτη και Γιώργο Γκιουζέλη οι οποίοι δεν ακολούθησαν την αποστολή στο Ισραήλ και έμειναν στην Αθήνα λόγω ίωσης: «Παίζουμε έναν τελικό για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Basketball Champions League με την Μπνέι Ερτζίλιγια. Η συγκέντρωση και η ένταση πρέπει να είναι στο μάξιμουμ» ήταν τα λόγια του Λεωνίδα Κασελάκη.

8ος ΟΜΙΛΟΣ

1. Τενερίφη 4-1
2. Ρίτας 2-3
3. Ερτζλίγια 2-3
4. Περιστέρι bwin 2-3

Η 6η αγωνιστική

Μπνέι Ερτζλίγια - Περιστέρι bwin (21:00)
Ρίτας - Τενερίφη (21:00)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα