ΠΑΟΚ - Μάλαγα 85-88: Το επιθετικό κρεσέντο του Φράνκε δεν ήταν αρκετό, συνεχίζει να ελπίζει

Σταυρούλα Μουστακάτου
ΠΑΟΚ - Μάλαγα 85-88: Το επιθετικό κρεσέντο του Φράνκε δεν ήταν αρκετό, συνεχίζει να ελπίζει

bet365

Ο ΠΑΟΚ πάλεψε μέχρι τελευταία στιγμή ένα παιχνίδι κόντρα στη Μάλαγα που έφτασε δις στο -14, ηττήθηκε με 85-88, ωστόσο συνεχίζει να ελπίζει για την πρόκριση στην επόμενη φάση του BCL.

Ο ΠΑΟΚ φιλοξένησε τη Μάλαγα για την 5η αγωνιστική του Basketball Champions League και έπειτα από ένα συγκλονιστικό φινάλε γνώρισε την ήττα με 85-88 παρά την εμφάνιση του... σεληνιασμένου Φράνκε (27π, 4/6 τρ. 6ριμπ., 5ασ.) και την υπερπροσπάθεια του «Δικεφάλου του Βορρά» να κλέψει τη νίκη.

Θεσσαλονικείς είδαν τους αντιπάλους τους να ξεφεύγουν δις στους 14 πόντους, όμως διατήρησαν την ψυχραιμία τους, επέστρεψαν... μεθοδικά και παίρνοντας το πρώτο προβάδισμα στο 29' ξεκίνησαν την επέλαση της επικράτησης κόντρα στη μοναδική αήττητη ομάδα της διοργάνωσης. Παρότι αυτό δεν μπόρεσε να ολοκληρωθεί, η ομάδα του Άρη Λυκογιάννη συνεχίζει να ελπίζει και στο 1-4 αφού έχει πλεονέκτημα στην ισοβαθμία με τη Σάσαρι.

Ο αγώνας

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τη Μάλαγα να παίρνει ψύγματα ψυχολογίας και να γράφει το 0-7 με τον Κέντρικ Πέρι, ο οποίος απάντησε και στον Μαργαρίτη για το 3-13 στο 4ο λεπτό με 2/2 τρίποντα. Η πίεση του ΠΑΟΚ ανέβηκε στο επόμενο διάστημα, όμως οι φιλοξενούμενοι έβρισκαν τον δρόμο προς το καλάθι με τον Κάρτερ να γίνεται επίσης παράγοντας και τους Ράιλι και Πόλεϊ να προσπαθούν να κρατήσουν την ομάδα τους επιθετικά (11-22). Οι Ισπανοί ανάγκασαν τους Θεσσαλονικείς σε 5 λάθη και έκλεισαν την περίοδο με το υπέρ τους 13-25.

Στις αρχές της δεύτερης περιόδου, ο Σίμπερτ μείωσε τη διαφορά στους 10 (16-26) από την περιφέρεια. Αυτή που χρησιμοποιήσαν περισσότερο οι παίκτες του Λυκογιάννη μέχρι εκείνο το διάστημα (2/4 δίποντα και 4/12 τρίποντα στο 13') σε αντίθεση με τη Μάλαγα που πήρε βοήθειες και από τους ψηλούς της, κυρίως τον Οσετκόφσκι (21-35). Η αμυντική προσήλωση του ΠΑΟΚ και η ενέργεια που προσέφερε ο Φράνκε έφεραν την απόσταση στο -6 με 3/3 βολές του Ολλανδού (30-36) και στο -4 με τον Μαργαρίτη από το ίδιο σημείο. Ο Πέρι ανέβασε ξανά τη διαφορά σε δυο επιθέσεις και το ημίχρονο βρήκε τις ομάδες στο 36-44.

Με την επιστροφή από την ανάπαυλα, ο ΠΑΟΚ με την παρουσία του Ρένφρο και τον Φράνκε που συνέχισε το... έργο του έφτασε στο -2 (48-50) πλησιάζοντας περισσότερο το καλάθι. Στον χρόνο που απέμενε για την συμπλήρωση του τρίτου δεκαλέπτου και με τον Άρη Λυκογιάννη να παρακολουθεί από τα αποδυτήρια λόγω της αποβολής του, οι γηπεδούχοι βρήκαν τις λύσεις για την άνοδο του Μπριθουέλα και με το σουτ του Χαντς πέρασαν για πρώτη φορά μπροστά στο παιχνίδι (60-59) στο 29΄.

Φράνκε και Ράιλι «χτύπησαν» από μακριά και στα πρώτα λεπτά της καθοριστικής περιόδου για να κρατήσουν κοινή αφετηρία (66-66) και να πάρουν ανάσα τριών πόντων 7'28'' πριν το τέλος. Η Μάλαγα έβρισκε τον τρόπο να απαντήσει όσο ο ΠΑΟΚ να δημιουργούσε κενά από την πίεση που ασκούσε στη μπάλα με τον Κράβις να κάνει το 77-76 και τον Κάρτερ να ανεβάζει στους 4 (77-81) στο 37'. Ο πιο δραστήριος παίκτης του παρκέ (Φράνκε) μοίρασε στον Ρένφρο για τη νέα ισοπαλία, πήρε το επιθετικό φάουλ λίγο αργότερα και στην άλλη πλευρά ο Χαντς έκανε το 85-81 με 1'17'' στο ρολόι. Ο Πέρι συμπλήρωσε το τρίποντο του Κράβις για το 85-86 που με δύο βολές κράτησε το ροζ φύλλο μετά και το άστοχο σουτ του Ράιλι.

Τα δεκάλεπτα: 13-25, 36-44, 60-59, 85-88

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Ο ΠΑΟΚ κατέθεσε και την ψυχή του στο παρκέ, ο Φράνκε έκοβε, οι συμπαίκτες του... έραβαν, ωστόσο η Μάλαγα είχε πιο καθαρό μυαλό στα τελευταία δευτερόλεπτα και πήρε τη νίκη.

Ο MVP: Ο Κέντρικ Πέρι τα έκανε όλα στο παρκέ και σκόραρε και το καλάθι για το 85-86 προς το τέλος. Είχε 19 πόντους με 2 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 2 κλεψίματα.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Κράβις με 13 πόντους, 7 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 1 κλέψιμο και τις δύο βολές που έκλεισαν το ματς.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο ΠΑΟΚ χρειαζόταν περισσότερες βοήθειες από Σαλούστρο και Πόλεϊ επιθετικά.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Η αποβολή του Λυκογιάννη και μερικών φιλάθλων από τα court seats.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Ο ΠΑΟΚ επιχείρησε 29 δίποντα και 27 τρίποντα!

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Μία ήττα με αρκετά «συν» από θέμα προσπάθειας και ψυχολογίας. Ο ΠΑΟΚ ακόμη και τώρα ελπίζει στην πρόκριση αρκεί η Σάσαρι να μην κάνει περισσότερες νίκες από εκείνον. Η Μάλαγα παραμένει η αήττητη του θεσμού.

]

]

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα