Περιστέρι - Τενερίφη 88-81: Νίκη με ισπανικό τρόπο απέναντι στην πρωταθλήτρια (vids)

Περιστέρι - Τενερίφη 88-81: Νίκη με ισπανικό τρόπο απέναντι στην πρωταθλήτρια (vids)

bet365

Το Περιστέρι (2-0) υποχρεώσε την πρωταθλήτρια Τενερίφη (1-1) σε ήττα (88-81), την πρώτη μετά από 12 σερί νίκες στο BCL.

Κανείς δεν μπορεί να υποστηρίξει ότι το Περιστέρι Bwin το Βασίλη Σπανούλη αφαίρεσε το στέμμα της πρωταθλήτριας από την Τενερίφη (88-81). Αλλά η επικράτηση των «κυανοκίτρινων» για τη 2η αγωνιστική των ομίλων τοΥ BCL είναι μία δήλωση. Κυρίως για τον τρόπο που επιτέυθηχκε, αφού το Περιστέρι επικράτησε παίζοντας το παιχνίδι των Ισπανών!

Φουλ επίθεση, εξαιρετική άμυνα και ένα σερί που χάθηκε! Βλεπετε, η Τενερίφη ήταν αήττητη στα 12 τελευταία ματς της στο BCL. Η τελευταία ήττα σημειώθηκε στις 8/12/2021. Και η επόμενη από το Περιστέρι του Σπανούλη.

Η επίθεση στηρίχθηκε στους Ραντάμοφ (21π.), Ντένμον (16π.) και Φρανσίσκο, αλλά η άμυνα είχε ακόμη περισσότερους πρωταγωνιστές, αφού κανείς δεν υστέρησε.

Στο Περιστέρι περιμένουν να διαπιστώσουν την κατάσταση του Κασελάκη που αποχώρησε τραυματίας.

Το ματς

Ο Βασίλης Σπανούλης είχε προειδοποιήσει, το Περιστέρι δεν θα... κλέβει παιχνίδια. Θα τα παίζει στα ίσια. Κάπως έτσι αποφάσισε να παίξει φουλ επίθεση, κόντρα σε μία ισπανική ομάδα. Αποφάσισε να την κερδίσει, παίζοντας το παιχνίδι της.

Και για το πρώτο ημίχρονο, η τακτική ήταν άψογη. Η ομάδα του Σπανούλη σημείωσε 57 πόντους, είχε το απίθανο 10/14 τρίποντα, ξεκινώντας με 8/9, ενώ υποχρέωσε την Τενερίφη σε 8 λάθη και το πρωτόγνωρο: μόλις 7 ριμπάουντ μετά από δύο δεκάλεπτα!

Η αλήθεια είναι πως τόσο ο Βασίλης Σπανούλης, όσο και ο Τσους Βιντορέτα ξεκίνησαν το ματς έχοντας μικρά ή μεγάλα παράπονα από τους παίκτες του. Σταδιακά, ο Σπανούλης άρχισε να τα βάζει στην άκρη. Με τέτοια εμφάνιση, το μόνο που του είχε μείνει ήταν η παρέμβαση σε μικρές λεπτομέρειες.

Η διαφορά έφτασε από νωρίς σε διψήφιο αριθμό, η Τενερίφη έβρισκε τον τρόπο να μειώνει, πότε με τον Φερνάντεθ και πότε με τον Σερμαντίνι.

Αλλά στο φινάλε της 2ης περιόδο, το Περιστέρι Bwin έμοιαζε ασταμάτητο. Η Τενερίφη έκανε ένα μίνι σερί 6-0 για να κάνει το 46-31, σε 46-37, όμως η ομάδα του Σπανούλη είχε την τελευταία κουβέντα.

Με το σκορ στο 49-41 και μετά από μία τεχνική ποινή που χρεώθηκε στον Βασίλη Σπανούλη, οι γηπεδούχοι πέτυχαν ένα επί μέρους 8-2 με τον Φρανσίσκο να έχει ένα λέι απ, μία ασίστ και ένα κλέψιμο! Και όχι μόνο, ήρθε και ένα απίθανο buzzer beater του Μωραίτη, ο οποίος το είχε κάνει ξανά και στο τέλος της 1ης περιόδου!

Δράση η Τενερίφη, αντίδραση το Περιστέρι

Το 3ο δεκάλεπτο ξεκίνησε διαφορετικά. Η αντίδραση της Τενερίφης ήταν αναμενόμενη. Αρά αυτό που απέμενε να φανεί ήταν εκείνη του Περιστερίου.

Η ισπανική ομάδα κατάφερε να ρίξει τη διαφορά κάτω από 10 πόντους (66-60), παίζοντας καλύτερη άμυνα, με το Περιστέρι μετά από 7 λεπτά αγώνα να έχει μόνο άστοχα τρίποντα (0/7 σε εκείνο το σημείο, τελείωσε την περίοδο με 0/8).

Ένα εντυπωσιακο σόλο του Ντένμον έφερε τη διαφορά ξανά στους 10, 70-60, 1:30 πριν το τέλος της 3ης.

«Έσπασε» το αρνητικό σερί

Το νέο δεκάλεπτο, άλλαξε και την τύχη του Περιστερίου: Πρώτη επίθεση και τρίποντο από τον Ντένμον για το 74-62.

Η ομάδα του Σπανούλη έβγαλε δύο εξαιρετικές φάσεις (στην πρώτη ο Μπίλαν έδωσε την ασίστ, στη δεύτερη σκόραρε), σε συνδυασμό με μία αποτελεσματική άμυνα και εκτόξευσε τη διαφορά ξανά στους 14 (78-64).

Όσο το ματς πλησίαζε στο φινάλε, τόσο το Περιστέρι έμοιαζε πιο σίγουρο για όσα κάνει στο παρκέ, με τον σούπερ Ραντάνοφ να οδηγει το σκορ. Και ας είχε προβλήματα απέναντι στην άμυνα ζώνης των Ισπανών, αλλά κσι τη δική του άμυνα με τους Σαλίν και Χουέρτας να δίνουν λύσεις από μακριά.

Ένα τρίποντο του Ντέιβις, 3 λεπτά πριν το τέλος, έκανε το 86-75 και η άμυνα έκανε τα υπόλοιπα! Η Τενερίφη έμεινε χωρίς σκορ για δύο λεπτά, με τον Σερμαντίνι να σκοράρει από τη γραμμή των βολών (1/2).

Ενώ το Περιστέρι προηγήθηκε με 88-76, με καλάθι του Τζούιστον, ήρθε ο Αμπρομάιτις με τρίποντο να αναπτερώσει τις ελπίδες των πρωταθλητών.

Αλλά μέχρι εκεί. Το Περιστέρι άντεξε και έφτασε σε μία τεράστια νίκη με σκορ 88-81.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στην ψυχραιμία που έδειξε το Περιστέρι Bwin όταν η Τενερίφη μείωσε το σκορ, αλλά περισσότερο στην άμυνα που έπαιξε στις τελευταίες κατοχές.

MVP: Ο Αλέκσα Ραντάνοφ με 21 πόντους και σημαντική βοήθεια στην άμυνα.

ΟΙ ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ: Αρκετοί. Οι Πουλιανίτης και Μωραίτης έδωσαν τα πάντα στην άμυνα, το ίδιο και ο Φρανσίσκο που είχε 16 πόντους.

Ο «ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ»: Ο Ντόμερκαμπ είχε 4 πόντους σε 30:45 συμμετοχής.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Τα 10/14 τρίποντα του Περιστερίου στο πρώτο ημίχρονο, αλλά και το απίθανο στατιστικό των 7 ριμπάουντ για την Τενερίφη στα πρώτα 20 λεπτά!

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Ο Μαρσελίνιο Χουέρτας έγινε ο κορυφαίος πασέρ στην ιστορία του BCL.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Το Περιστέρι ήταν εξαιρετικά προετοιμασμένο για το ματς. Φάνηκε στην αρχή, αλλά ακόμα περισσότερο όταν έκανε την αντεπίθεσή της η Τενερίφη. Η ομάδα του Σπανούλη άντεξε. Και είχε πολλές και διάφορες λύσεις, τόσο στην επίθεση, όσο και στην άμυνα.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 26-17, 57-43, 71-62, 88-81.

peri

te

@Photo credits: INTIME
 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα