BCL: Συνέχεια στα playoffs με φόντο το Final 4 στο Μπιλμπάο

Newsroom
BCL: Συνέχεια στα playoffs με φόντο το Final 4 στο Μπιλμπάο

bet365

Τα playoffs στο Basketball Champions League συνεχίζονται το βράδυ της Τρίτης 12/4 με τη διεξαγωγή των τριών εκ των τεσσάρων προημιτελικών, εκεί όπου οι γηπεδούχοι Μάλαγα, Τόφας και Στρασμπούρ θέλουν να φέρους τις σειρές στα ίσα και να διεκδικήσουν την πρόκριση στο Final 4 του Μπιλμπάο σε Game 3.

H Τενερίφη, η Χάποελ Χολόν, η Μανρέσα και η Κλουζ Ναπόκα έκαναν το 1-0 στα εναρκτήρια ματς των playoffs του Basketball Champions League, σημειώνοντας την πρώτη από τις δυο νίκες που απαιτούνται για την πρόκριση στο Final 4 που φέτος θα διεξαχθεί στο Μπιλμπάο το τριήμερο 6-8/5. Τα προημιτελικά συνεχίζονται το βράδυ της Τρίτης 12/4 με τρεις αναμετρήσεις που ενδέχεται να κρίνουν την πρόκριση ή να δώσουν... παράταση.

Τόφας - Τενερίφη (0-1)

Η Τενερίφη είναι η ομάδα που έχει συνεχόμενες παρουσίες στην τελική φάση του BCL, αλλά η Τόφας φαίνεται ότι είναι αποφασισμένη να βάλει δύσκολα στην ομάδα του Τσους Βιντορέτα. Στο πρώτο ματς της σειράς, και παρότι η Τενερίφη είχε καταφέρει να πάρει μία διαφορά ασφαλείας στα τελευταία δύο λεπτά, νίκησε με μόλις ένα πόντο (78-77) και την Τρίτη (12/4, 19:00) η σειρά πηγαίνει στην Προύσα. Εκεί όπου οι Τούρκοι θα έχουν την τελευταία ευκαιρία τους να μείνουν ζωντανοί και η Τενερίφη να αποδείξει ότι είναι πολύ έμπειρη για να μείνει εκτός του Final 4 που θα γίνει στη χώρα της.

Δεν είναι άλλωστε και πολύ συνηθισμένο, να σκοράρει πέντε τριποντα ο Σάσου Σάλιν σε ένα δεκάλεπτο, στο πρώτο, όταν η Τενερίφη προηγήθηκε με 31-17. Ακόμα κι έτσι όμως, η ομάδα του Αχμέτ Τσάκι κατάφερε να επανέλθει και μάλιστα σε μία δύσκολη έδρα και μετά από δύσκολο ταξίδι, όπως είναι κάθε μετάβαση στα Κανάρια νησιά. Παρεμπιπτόντως, ο Σάλιν είναι μόλις δύο τρίποντα μακριά από το ρεκόρ σε μία σεζόν BCL, για να ξεπεράσει τον Χρούμπαν στη λίστα των παικτών με τα περισσότερα τρίποντα στη διοργάνωση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Τενερίφη νίκησε μόλις σε ένα από τέσσερα δεκάλεπτα της αναμέτρησης. Και η Τόφας είναι σαφές ότι δεν αστειεύεται. Η Τενερίφη θα ταξιδέψει στην Προύσα μετά τη νίκη της με 96-78 κόντρα στη Μπρεογάν, η οποία προσπαθεί να τα παίξει όλα για όλα για την είσοδο στα playoffs. Από την άλλη πλευρά, η Τόφας, στο τούρκικο πρωτάθλημα, ηττήθηκε στο μεγάλο ντέρμπι από την Καρσίγιακα με 79-78 εκτός έδρας, που την άφησε στην 7η θέση της Λίγκας.

τενε

Στρασμπούρ - Χάποελ Χολόν (0-1)

Στο πρώτο ματς, η Χολόν εκτέλεσε με 45.5% στα τρίποντα, τη στιγμή που οι Γάλλοι ευστοχούσαν με ρυθμό πολύ χαμηλό 23.1%. Ισως αυτό να αποτελεί μία ουσιαστική εξήγηση για το τελικό 93-75, με τη Χολόν να μοιάζει πλέον ως το απόλυτο φαβορί για την πρόκριση στο Final 4 του Μπιλμπάο. Το γεγονός ότι η νικήτρια έκανε μόλις 7 λάθη σε ολόκληρο το ματς δίνει ακόμα ένα στίγμα του χαρακτήρα της πρώτης αναμέτρησης.

Σε ένα παιχνίδι με μόλις 65 κατοχές η Στρασμπούργκ, κατάφερε να σημειώσει 75 πόντους (τουτέστιν 114 πόντοι στις 100 κατοχές), που μοιάζει συγκλονιστικό. Πόσω μάλλον, όταν 22 κατοχές της Χολόν ολοκληρώθηκαν στα τελευταία 4 δευτερόλεπτα της επίθεσης. Η Στρασμπούργκ θα κουβαλήσει την Τρίτη (12/4, 21:00) την εξαιρετική ψυχολογία της από τη νίκη επί της Ντιζόν με 82-60 που τη διατήρησε στην 4η θέση (μαζί με την Ορτέζ). Από την πλευρά της, η Χολόν θα ταξιδέψει στη Γαλλία με τα φτερά της σε πλήρη έκταση, καθώς στο παιχνίδι του Σαββάτου 9/4, ανάγκασε την Μακάμπι Τελ Αβίβ να υποκλιθεί στην αξία της (85-82). Και φυσικά βρίσκεται ακόμα στο κατόπι της πρώτης θέσης.

ηολον

Μάλαγα - Μανρέσα (0-1)

Ηταν η πρώτη φορά στην ιστορία του BCL και μία από τις πολύ σπάνιες στην ιστορία του μπάσκετ, που μία ομάδα δεν κατάφερε να ευστοχήσει ούτε μία φορά σε σουτ εντός πεδιάς. Η Μανρέσα ήταν… σίφουνας στην πρώτη περίοδο, όταν και καθάρισε το πρώτο ματς της σειράς των playoffs, κάνοντας το 1-0 στις νίκες. Το δεύτερο ματς το βράδυ της Τρίτης 12/4 (21:30) θα είναι πολύ διαφορετικό πάντως.

Παρότι η βαθμολογική θέση των δύο ομάδων στην ACB δείχνει ότι η Μανρέσα διανύει εξαιρετική σεζόν, η Μάλαγα είναι αποφασισμένη να μην παραδοθεί εύκολα. Προέρχεται από τη νίκη της με 78-74 επί της Ανδόρας, παίρνοντας 20 πόντους από τον Μπριθουέλα και 14 από τον Αμπρομάιτις. Η Μανρέσα σε ένα ματς επιτομή της επίθεσης επικράτησε στο ντέρμπι της 4ης θέσης, της Μπανταλόνα με 95-91 χάρη σε 25 πόντους του Τόμασον.

Ο προπονητής της Μάλαγα, Ιμπόν Ναβάρο, χαρακτήρισε το ματς ως… «Μία καλή πρόβα ενόψει της μεγάλης αναμέτρησης της Τρίτης. Υποφέραμε για να νικήσουμε, αλλά τα καταφέραμε. Οφείλουμε να κερδίσουμε ακόμα κι όταν δεν παίζουμε καλά. Αλλά η εμφάνισή μας στέλνει ένα μήνυμα και μας κρατάει σε συναγερμό. Αυτό είναι καλό». Ο ασίσταντ κόουτς της Μανρέσα, Σάλβα Καμπς, μετά τη νίκη επί της Μπανταλόνα, που είναι 3η στο βαθμολογικό πίνακα, είπε: «Είχαμε πολλά προβλήματα, και παίζαμε κόντρα σε μία ομάδα που κάνει φανταστική σεζόν στην ACB και στο Eurocup, έχοντας πολυ έμπειρους παίκτες».

μανρεσα

Λούντβισμπουργκ - Κλουζ Ναπόκα (0-1)

Η Λούντβισμπουργκ είναι η ομάδα που χρησιμοποιεί την πιεστική άμυνά της σε όλο το γήπεδο, κατά μέσο όρο στο 25% των κατοχών του αντιπάλου. Αποτελεί ένα κομμάτι του αγωνιστικού χαρακτήρα της. Στο πρώτο παιχνίδι με τη Κλουζ, το οποίο συζητήθηκε σε όλη την Ευρώπη, καθώς η αρένα της Κλουζ κατακλύστηκε από 10 χιλιάδες Ρουμάνους, η Λούντβισμπουργκ, χρησιμοποίησε την άμυνά της σε όλο το γήπεδο στο 19% (15 από τις 78) των κατοχών των γηπεδούχων.

Το μεγάλο πρόβλημα των Γερμανών δεν ήταν τόσο η μειωμένη εφαρμογή της, όσο το γεγονός ότι στις 15 κατοχές της Κλουζ, δεν κατάφερε να την οδηγήσει παρά μόνο σε δύο λάθη, από τα οποία δεν πήρε ούτε έναν πόντο. Βέβαια, από την άλλη πλευρά, στο διάστημα που οι Γερμανοί πίεσαν σε όλο το γήπεδο, σε 15 κατοχές, η Κλουζ πήρε μόνο 11 πόντους, που είναι πολύ μακριά από το offensive rate της, καθώς σε 100 κατοχές σημειώνει 102 πόντους.

Είναι δεδομένο ότι στο παιχνίδι της Τετάρτης (13/4, 21:00) οι παίκτες του Σϊλβασαν θα πρέπει να έχουν τεράστια συγκέντρωση για να ξεπεράσουν την ασφυκτική πίεση των Γερμανών. Ετσι, κι αλλιώς, η Κλουζ ταξιδεύει στη Γερμανία γνωρίζοντας ότι το full court press της Λούντβι, κατάφερε να περιορίσει το ασύλληπτο επιθετικό ρυθμό τους. Η Λούντβισμπουρργκ είναι εδώ για να σταματήσει το παραμύθι της «Σταχτοπούτας» Κλουζ και δεν αστειεύεται.

Στο γερμανικό πρωτάθλημα έχει από κάτω της την Αλμπα Βερολίνου και ισοβαθμεί στη δεύτερη θέση με την Μπάγερν (με ένα παιχνίδι περισσότερο), αλλά έχει ένα παιχνίδι λιγότερο από την Μπον, που κατακτά έως στιγμής την κορυφή με δύο βαθμούς διαφορά από την Λούντβι. Η Κλουζ με τη σειρά της, στο παιχνίδι που έγινε την Παρασκευή 8/4, προκειμένου να βρει χρόνο ξεκούρασης και προετοιμασίας για το δεύτερο παιχνίδι με τη Λούντβι, επικράτησε της Φοτσάνι με 98-78.

s

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα