BCL: Η Κλουζ Ναπόκα μάζεψε 10.000 Ρουμάνους στις εξέδρες κι έγραψε ιστορία

BCL: Η Κλουζ Ναπόκα μάζεψε 10.000 Ρουμάνους στις εξέδρες κι έγραψε ιστορία

bet365

Η πρωταθλήτρια Ρουμανίας, Κλουζ Ναπόκα άρχισε τη φετινή διαδρομή της στο BCL από τη «φούσκα» των προκριματικών στο Περιστέρι και πλέον απέχει μια νίκη από την πρόκριση στο Final 4 του Μπιλμπάο, εκφράζοντας τις αρχές της διοργάνωσης της FIBA.

Η Ρουμανία δεν είναι η πιο προφανής σκέψη που θα έκανε κανείς μιλώντας για πιθανούς μπασκετικούς προορισμούς εντούτοις πολλοί είναι οι Έλληνες παίκτες ή προπονητές που έχουν εργαστεί κατά καιρούς στα ανατολικά Καρπάθια.

Ο Μιχάλης Κακιούζης και ο Κωστής Γόντικας ήταν οι τελευταίοι εξ αυτών, με τον πρώην αρχηγό της Εθνικής να φτάνει ως τον τελικό του κυπέλλου με την Κραϊόβα πριν επιστρέψει στην Κύπρο για λογαριασμό του Κεραυνού και τον Γόντικα να υπογράφει στην Πιτέστι έπειτα από την αποχώρησή του από τον Ιωνικό.

Το ίδιο συνέβη στο παρελθόν με τους Τζώρτζη Δικαιουλάκο (Ταργκόβιστε), Γιάννη Τσιρογιάννη (Λάσι), Σάκη Παραλίκα (Γκαλάτι) και Γιάννη Διαμαντάκο (Αράντ, Ροβινάρι) ενώ σε ό,τι αφορά τους Έλληνες παίκτες, στα παρκέ της Ρουμανίας έχουν αγωνιστεί στο παρελθόν οι Γιώργος Τσιάρας (Γκαζ Μετάν), Ανδρέας Γλυνιαδάκης (Ροβινάρι), Μιχάλης Πελεκάνος (Πλοϊέστι) και Κώστας Κακαρούδης (Ροβινάρι).

Στο φετινό Basketball Champions League, λοιπόν η Κλουζ Ναπόκα συνιστά το απόλυτο success story της διοργάνωσης που δίνει την ευκαιρία σε μη προβεβλημένες αγορές και... underrated ομάδες να μετρήσουν τις δυνάμεις τους σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ό,τι συνέβη επί παραδείγματι τα προηγούμενα χρόνια με την Μπούργος που ναι μεν δεν ανήκει στις πρώτες ταχύτητες της ισπανικής λίγκας, εντούτοις έκανε το back-to-back σε Αθήνα και Νόβγκοροντ ενώ στο ενδιάμεσο, πανηγύρισε το Intercontinental Cup.

1

Από το Περιστέρι στο Μπιλμπάο

Η Κλουζ Ναπόκα άρχισε τη διαδρομή της από τη «φούσκα» στο κλειστό της Τζον Κένεντι τον περασμένο Σεπτέμβρη, αποκλείοντας διαδοχικά το Περιστέρι και την Φρίμπουργκ, απέχοντας πλέον μια νίκη από το Final 4 που φέτος θα διεξαχθεί στην Bilbao Arena, για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού σε έδρα που δεν αγωνίζεται κάποια εκ των φιναλίστ.

Τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί σε μεγάλη δύναμη στο μπάσκετ της Ρουμανίας, έχοντας ως έδρα την ομώνυμη πόλη που είναι, παράλληλα η δεύτερη πολυπληθέστερη στη χώρα έπειτα από το Βουκουρέστι. Ήταν η ομάδα που σύστησε στο ευρύ κοινό τον Γκεόργκι Μουρεζάν ενώ το 2019 έπεισε τον θρύλο της Παρτίζαν, τον εμβληματικό Ντούσκο Βουγιόσεβιτς να επιστρέψει στους πάγκους έπειτα από μια διετία για λογαριασμό των Ρουμάνων.

Στο Game 1 των προημιτελικών του BCL, υπέταξε τη γερμανική Λούντβιγκσμπουργκ μπροστά σε 9.887 φιλάθλους που γέμισαν την BTarena. «Ήταν μια ιστορική στιγμή για την πατρίδα μας, για το μπάσκετ στη Ρουμανία, για τους παίκτες μας... Ήταν η πρώτη φορά που ένα κλαμπ από τη Ρουμανία έπαιξε μπροστά σε 10.000 θεατές στις εξέδρες» εξήγησε μετά από το πρώτο ματς με τους Γερμανούς ο προπονητής Μιχάι Σαλβασάν. Πλέον οι Ρουμάνοι θέλουν να φτάσουν ως το τέλος της διαδρομής, απολαμβάνοντας το φετινό ταξίδι στο BCL.

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα