BCL: Ο 15χρονος Ακσού πλησίασε αλλά δεν κατέρριψε το ιστορικό ρεκόρ του Μαντζούκα

Ευαγγελος Στελλάκης
BCL: Ο 15χρονος Ακσού πλησίασε αλλά δεν κατέρριψε το ιστορικό ρεκόρ του Μαντζούκα

bet365

Ο Γιαγκίζ Ακσού της Μπεσίκτας έκανε φέτος ντεμπούτο σε ηλικία 15 ετών και 246 ημερών, αλλά δεν έγραψε ιστορία στο BCL. «Κράτησε» το ρεκόρ του ο Λευτέρης Μαντζούκας και παρέμεινε ο νεότερος παίκτης που 'χει αγωνιστεί στην διοργάνωση.

Η Χολόν νίκησε μεσοβδόμαδα με 70-72 τη Μπεσίκτας στην Πόλη για τα play-in του BCL, σε ένα ματς στο οποίο συμμετείχε για επτά λεπτά ο έφηβος Γιαγκίζ Ακσού. Ο Τούρκος αθλητής εμφανίστηκε για 5η φορά στη φετινή διοργάνωση. Μερικές εβδομάδες νωρίτερα, σε ηλικία 15 ετών και 246 είχε κάνει ντεμπούτο κόντρα στην Μπούργος κι αυτομάτως έγινε ο νεότερος παίκτης που πατά παρκέ φέτος, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ιστοσελίδας της Λίγκας.

Για την ακρίβεια, είναι γεννημένος στις 31 Ιανουαρίου του 2006!

Ωστόσο, δεν κατάφερε να γίνει κι ο νεαρότερος όλων των εποχών, μιας και το σχετικό ρεκόρ παρέμεινε στα... χέρια του Έλληνα φόργουορντ, Λευτέρη Μαντζούκα. Ο νυν παίκτης του Παναθηναϊκού είχε αγωνιστεί στην διοργάνωση για πρώτη φορά το 2018 με τα χρώματα του Προμηθέα, σε ηλικία τότε 15 ετών και 94 ημερών.

Τον Οκτώβριο του συγκεκριμένου έτους, ο Μάκης Γιατράς είχε χρησιμοποιήσει για ένα λεπτό τον Μαντζούκα στην εκτός έδρας νίκη των Πατρινών επί της Οστάνδης με 84-93.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα