Κολόμ στο Gazzetta: «Για τον Στέφαν» (vid)

Κολόμ στο Gazzetta: «Για τον Στέφαν» (vid)

bet365

O Κίνο Κολόμ έζησε κάθε καλάθι σαν να ήταν το πρώτο της καριέρας του. Και στο τέλος του αγώνα μίλησε και για τον συμπαίκτη του, τον Στέφαν Γέλοβατς. Η νίκη ήταν για τον Στέφαν.

Για τον Στέφαν. Για την ΑΕΚ. Για τον Κίνο. Η ΑΕΚ επιβίωσε στον πρώτο (από τους φαινομενικά πολλούς) φετινό «τελικό» στο BCL, απέναντι στη Ρίγα. Και ο Κίνο Κολόμ (26 πόντους με 6/9 τρίποντα) δεν σταματούσε να κάνει τα δικά του «όλε» στο παρκέ.

Κάθε καλάθι ακολουθούσε και μία σφιγμένη γροθιά στον αέρα. Στο τελευταίο τρίποντό του ο Κολόμ αποφάσισε να κάνει και ένα άλμα. Το ρέκβιεμ του «ταύρου» της Ρίγα. Και η αποθέωση του... ταυρομάχου.

Μόνο που ο Ισπανός γκαρντ, όπως και οι συμπαίκτες του, είχαν ακόμα ένα πράγμα στο μυαλό τους. Τον Στέφαν Γέλοβατς.

Ο Σέρβος, ο οποίος μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, αφού λιποθύμησε κατά τη διάρκεια ασκήσεων στο γυμναστήριο της ομάδας. Και η περιπέτεια της υγείας του δεν μπορούσε να αφήσει αδιάφορους τους συμπαίκτες του.

«Παίξαμε και για τον Στέφαν. Του ευχόμαστε ό,τι καλύτερο, η ζωή είναι μεγαλύτερη από το μπάσκετ, πιο δυνατή από οτιδήποτε», εξήγησε στο Gazzetta ο Κολόμ.

Και συνέχισε μιλώντας για τον συμπαίκτη του: «Φυσικά και μας επηρέασε. Είναι ένας απ' τους συμπαίκτες μας, θέλουμε όλοι να είναι χαρούμενοι, να είναι υγιείς, οπότε τέτοιες καταστάσεις μας επηρεάζουν πάντα. Ελπίζουμε ότι σύντομα θα γίνει καλά. Παίξαμε και γι' αυτόν».

«Πανηγύρισα για να βάλω τον κόσμο στο ματς»

Ο 33χρονος πλέι μέικερ της ΑΕΚ μίλησε και για τη νίκη απέναντι στη Ρίγα. Αυτή που διατήρησε τις ελπίδες της Ένωσης για πρόκριση στους «16» (έστω και μέσα από τη διαδικασία του play-in) ζωντανές.

«Η ομάδα ήξερε ότι έπρεπε να παλέψει σε αυτό τα ματς, ήταν ένας "τελικός" για εμάς, ένα σημαντικό ματς, δείξαμε χαρακτήρα μετά από τα αρνητικά αποτελέσματα στα τρία τελευταία ματς και είμαι χαρούμενος. Θέλουμε να γίνουμε καλύτεροι. Κυκλοφορήσαμε την μπάλα, παλέψαμε για κάθε κατοχή, δεν δώσαμε εύκολα καλάθια και παίξαμε το παιχνίδι μας. Αυτός είναι ο τρόπος που θέλουμε να παίζουμε», εξήγησε ο Κολόμ.

Όσο για τους πανηγυρισμούς του σε κάθε καλάθι; Υπάρχει εξήγηση: «Ήταν ένας τελικός για εμάς, πανηγύριζα για να βάλω και τον κόσμο στο παιχνίδι, μας βοήθησαν αρκετά».

@Photo credits: eurokinissi
 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα