Το παρελθόν, το παρόν και η καλή πρεμιέρα που θα ψάξει ο ΠΑΟΚ στο BCL

Το παρελθόν, το παρόν και η καλή πρεμιέρα που θα ψάξει ο ΠΑΟΚ στο BCL

Gazzetta team
Το παρελθόν, το παρόν και η καλή πρεμιέρα που θα ψάξει ο ΠΑΟΚ στο BCL

bet365

Σε αντίθεση με την Basketleague, ο ΠΑΟΚ θα ψάξει την ιδανική πρεμιέρα στο BCL στον αυριανό αγώνα (5/10, 19:30) με την Ιγκοκέα στη Βοσνία, έχοντας ως οδηγό μια σύγκρουση πριν από σχεδόν τέσσερις δεκαετίες!

Η αποστολή του Δικεφάλου ήδη βρίσκεται στη Βοσνία δίχως τον Ζερμέιν Λοβ ο οποίος παρέμεινε στη Θεσσαλονίκη για να συνεχίσει τη θεραπεία έπειτα από τον τραυματισμό του στον αγώνα με το Λαύριο. Το αυριανό (5/10) παιχνίδι απέναντι στην Ιγκοκέα είναι το 428ο στην ευρωπαϊκή ιστορία του Δικεφάλου και η ΚΑΕ ΠΑΟΚ, προχωρώντας σε μια ιστορική αναδρομή, θυμήθηκε τις παλιότερες επισκέψεις του ΠΑΟΚ στη Βοσνία αλλά και αναμετρήσεις με την άλλοτε θρυλική Μπόσνα Σεράγεβο.

«Ο ΠΑΟΚ υποδέχθηκε στις 26 Νοεμβρίου 1974 στο Αλεξάνδρειο την θρυλική Bosna Sarajevo και επικράτησε με 77-74… Πρώτος σκόρερ της Bosna, ήταν ο Mirza Delibasic με 16 πόντους, ενώ από 15 είχαν Zdravko Cecur και Svetislav Pesic. Μία εβδομάδα αργότερα, ο ΠΑΟΚ πάλεψε γενναία στο Sarajevo, προηγήθηκε 33-30 στο ημίχρονο, αλλά ηττήθηκε 83-73 και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Κυπέλλου Κόρατς. Ο Μάνθος Κατσούλης με 17 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ, ενώ ακολούθησαν Κανακάκης και Πολίτης με 15 και 14 πόντους αντίστοιχα.

Ο ΠΑΟΚ βρήκε και πάλι απέναντί του την Bosna, μετά από 10 χρόνια! Ως Κυπελλούχος Ελλάδας, την αντιμετώπισε στα προκριματικά του Κυπέλλου Κυπελλούχων Ευρώπης σε ιστορικής σημασίας παιχνίδια καθώς εκείνη τη σεζόν είχε για πρώτη φορά στο ρόστερ του ξένους παίκτες. Ο Billy Varner πέτυχε 35 πόντους, σε μία από τις πρώτες του παραστάσεις με τη φανέλα του ΠΑΟΚ (και το τρίτο του μόλις παιχνίδι με την ομάδα) και οδήγησε τον Δικέφαλο στη νίκη με 88-84 στο Αλεξάνδρειο… Στους πάγκους των δύο ομάδων ήταν δύο σπουδαίες προσωπικότητες. Ο Κροάτης Josip Gjergja καθοδηγούσε τον ΠΑΟΚ, ενώ ο Svetislav Pesic ήταν προπονητής της Bosna. Ο μετέπειτα παίκτης του Πανιωνίου Predrag Benaček είχε 22 πόντους και ήταν ο πρώτος σκόρερ των Βόσνιων.

Μποσνα

Μία εβδομάδα αργότερα, στις 6 Νοεμβρίου 1984 στο Σαράγεβο, ο ΠΑΟΚ πήρε μία επική πρόκριση… Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε 84-82 αλλά προκρίθηκε και η επιστροφή της αποστολής στη Θεσσαλονίκης έτυχε αποθεωτικής υποδοχής».

Λυκογιάννης: «Παιχνίδι μετά από μια κακή δική μας εμφάνιση»

Ο Άρης Λυκογιάννης περιμένει να δει την αντίδραση αλλά και τον χαρακτήρα της ομάδας του μετά τη βαριά εντός έδρας ήττα από το Λαύριο. Με δηλώσεις του στο www.paokbc.gr σημείωσε ότι… «είναι θετικό πως το πρώτο μας ευρωπαϊκό παιχνίδι έρχεται μετά από μια κακή δική μας εμφάνιση κι ένα καλό αποτέλεσμα στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Αυτό μας έδωσε τη δυνατότητα να ξεφύγουμε πολύ γρήγορα από την ρουτίνα της αναζήτησης του τι δεν πήγε καλά στο παιχνίδι του Σαββάτου. Επικεντρώσαμε το ενδιαφέρον μας στον αντίπαλο, θέλουμε να προετοιμαστούμε όσο τι δυνατόν καλύτερα, ώστε να είμαστε καλύτεροι από ότι στην πρεμιέρα και να διεκδικήσουμε τη νίκη».

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα