ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 71-78: Επιβλητικός Παπαπέτρου και στους τελικούς οι «πράσινοι» (vid)

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 71-78: Επιβλητικός Παπαπέτρου και στους τελικούς οι «πράσινοι» (vid)

bet365

Ο Παναθηναϊκός με τον Ιωάννη Παπαπέτρου να γυρίζει το ματς σχεδόν μόνος του (11π. στην 4η περίοδο) νίκησε για τρίτη φορά την ΑΕΚ (78-71) και προκρίθηκε στους τελικούς.

Η ΑΕΚ επιχείρησε και η αλήθεια είναι πως έφτασε εξαιρετικά κοντά να οδηγήσει τη σειρά σε 5ο αγώνα. Ο Παναθηναϊκός, ωστόσο, αν και έκανε μία μέτρια εμφάνιση, είχε στο κρίσιμο σημείο την προσωπικότητα του Ιωάννη Παπαπέτρου (22π., οι 11 στο 4ο δεκάλεπτο) και του Μάριο Χεζόνια.

Επικράτησε, έκανε το σκορ 3-1 και προκρίθηκε στους τελικούς, όπου περιμένει τον Προμηθέα ή το Λαύριο.

Το ματς

Ντέρμπι κανονικό. Με πολλές εναλλαγές στο σκορ, μπόλικο μπασκετικό... ξύλο. Και μία ΑΕΚ να έχει τον έλεγχο του αγώνα, μολονότι δεν είχε αυτό των ριμπάουντ.

Ο Παναθηναϊκος εκμεταλλεύτηκε την υπεροπλία στους ψηλούς, με τους Μήτογλου και Παπαγιάννη να ζορίζουν την άμυνα της ΑΕΚ σε κάθε ριμπάουντ.

Οι «πράσινοι» μάζεψαν 7 επιθετικά ριμπάουντ και μολονότι δεν τα αξιοποίησαν, μόλις 2 πόντοι, σκόραραν 26 από τους 38 πόντους κοντά στο καλάθι.

Η ΑΕΚ έψαξε αρκετά τα σχήματα, μέχρι να καταλήξει σε αυτό που λειτουργεί. Ο Μέικον πήρε μπροστά μετά το 12', πέτυχε δύο απανωτά μακρινά τρίποντα, αλλά ο παράγοντας Ματ Λοτζέσκι ήταν αυτός που άλλαξε το ματς.

Δύο τρίποντα από την αγαπημένη του γωνία ήταν αρκετά για να αλλάξουν την εικόνα του αγώνα και να φέρουν την ΑΕΚ μπροστά στο ημίχρονο με 40-38.

Η «Βασίλισσα» συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και στην τρίτη περίοδο. Δυνατή άμυνα και κατάφερε να μπλοκάρει τα ατού του Παναθηναϊκού. Με αυτή την τακτική κατάφερε να ξεφύγει με διαφορά 6 πόντων 55-49, κάνοντας ένα σερί 6-0 (από το 47-49).

Η ΑΕΚ με το τρίποντο του... καυτού Ματ Λοτζέσκι κατάφερε να ξεφύγει με 63-54! Ο Παναθηναϊκός με μπροστάρη τον Παπαπέτρου κατάφερε να ισοφαρίσει με ένα σερί 9-0.

Και στο κρίσιμο σημείο, εμφανίστηκε το τρίποντο για τον Παναθηναϊκό. Ο Μήτογλου έδωσε το προβάδισμα (66-64) και ο Χεζόνια έφερε το +5 (69-64). Κοιτώντας την εξέδρα, η οποία... έσκασε από συνθήματα και ουρλιαχτά.

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να βρίσκει λύσεις στην επίθεση, την ώρα που η ΑΕΚ εγκλωβίστηκε στην «πράσινη» άμυνα. Από το +9 της ΑΕΚ και μετά, το επί μέρους σκορ ήταν 7-24!

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να μείνει στο παιχνίδι, τη στιγμή που η ΑΕΚ έμοιαζε κοντά στη νίκη. Οι «πράσινοι» μάζεψαν 14 επιθετικά, ενώ είχαν 13 ασίστ/11 λάθη.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Ιωάννης Παπαπέτρου με 22 πόντους, 11 στην τελευταία περίοδο, εκεί που ο Παναθηναϊκός έμεινε πίσω στο σκορ.

ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ: Ο Παπαγιάννης τελείωσε το ματς με 12 πόντους, 12 ριμπάουντ, ενώ ο Χεζόνια μίλησε στο κρίσιμο σημείο.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Εμειναν μακριά από το καλό πρόσωπό τους οι Γκίκας και Χρυσικόπουλος.

ΣΗΜΕΙΟ – ΚΛΕΙΔΙ: Το 9-0 του Παναθηναϊκού, όταν η ΑΕΚ είχε το μομέντουμ και ήταν μπροστά στο σκορ με 63-54.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το απίθανο κάρφωμα του Παπαγιάννη που πήδηξε πολύ ψηλά και αυτό του Βλάντο Γιάνκοβιτς, ο οποίος βρήκε τον διάδρομο και τελείωσε εντυπωσιακά τη φάση.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Η ΑΕΚ το τελευταία δεκάλεπτο και τα πολλά χαμένα ριμπάουντ, ο Παναθηναϊκός τη νωχελικότητα στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα.

Τα δεκάλεπτα: 15-19, 40-38, 55-49, 71-78

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

AEK - Παναθηναϊκός 71-78: Επιβλητικός Παπαπέτρου και στους τελικούς οι «πράσινοι» (vid)

Κάτας: «Σπουδαίος ο Παπαπέτρου, είχαμε πολλή πίεση στα ημιτελικά»

ΑΕΚ-Παναθηναϊκός: Τα τρίποντα του Μέικον που έβαλαν και πάλι την Ένωση στο ματς (vid)

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: Αυξημένα μέτρα ασφαλείας και απαγόρευση εισόδου σε υπεράριθμους!

ΑΕΚ-Παναθηναϊκός: «Dunk party» ο Παπαγιάννης στο ΟΑΚΑ! (vid)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα