Περιστέρι - Άρης 82-65: Η απουσία (από τα playoffs) του έγινε συνήθεια (vid)

Περιστέρι - Άρης 82-65: Η απουσία (από τα playoffs) του έγινε συνήθεια (vid)

bet365

Το Περιστέρι επικράτησε του Άρη στο κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου» με 82-65 και τον απέκλεισε από τα Playoffs. Για 4η διαδοχική χρονικά οι «κίτρινοι» μένουν εκτός τελικής φάσης Πρωταθλήματος!

Στο σενάριο ήττας από το Περιστέρι, για να εξασφαλίσει θέση στα playoffs ο Άρης χρειαζόταν ήττα του Ιωνικού. Ο τελευταίος επικράτησε του Κολοσσού Ρόδου, εξασφάλισε θέση στην τελική φάση του Πρωταθλήματος και ο Άρης για 4η διαδοχική χρονιά μένει εκτός. Η τελευταία συμμετοχή του Άρη στα Playoffs ήταν την αγωνιστική περίοδο 2016-17. Τις επόμενες δύο σεζόν δεν εξασφάλισε συμμετοχή, πέρυσι δεν έγιναν και φέτος έχασε κάθε ελπίδα έπειτα από την ήττα από το Περιστέρι. Στο παιχνίδι, η ομάδα του Σάββα Καμπερίδη αγωνίστηκε χωρίς τον Δημήτρη Φλιώνη καθώς ο 24χρονος γκαρντ ήρθε σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα και για προληπτικούς λόγους αποφασίστηκε να μην ακολουθήσει την αποστολή στην Αθήνα.

Ο Άρης είχε τον έλεγχο του ρυθμού στη μεγαλύτερη διάρκειά του πρώτου ημιχρόνου, αλλά το Περιστέρι ήταν κυρίαρχο στα ριμπάουντ (26-16), λόγω αυτού είχε περισσότερες κατοχές μπάλας αλλά δεν τις αξιοποίησε στον βαθμό που μπορούσε. Έτσι ο Άρης προηγήθηκε με 9-12 σχεδόν στα μισά της πρώτης περιόδου αλλά οι γηπεδούχοι βρήκαν το μακρινό σουτ και με επιμέρους σκορ 11-6, πήγαν με +2 (20-18) στο τέλος του δεκαλέπτου.

Ο Άρης παρέμεινε απελπιστικά άστοχος από μακρινή απόσταση (1/11 τρίποντα), το δε Περιστέρι ήταν αναποτελεσματικό από κοντινή απόσταση (8/22) κι έτσι διατηρήθηκαν οι λεπτές ισορροπίες. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν έως και με διαφορά πέντε πόντων (29-24, 15’), αλλά ο Άρης κρατήθηκε μέσα στο παιχνίδι (39-35ημ.).

Με καταλυτική τη δράση του Γκουτιέρεζ, το Περιστέρι έβγαλε ενέργεια στην άμυνα στο δεύτερο δεκάλεπτο και παρότι δεν αξιοποίησε τις ευκαιρίες που δημιούργησε στο transition παιχνίδι, προηγήθηκε με 54-42 (26’) καθώς πλην του Μάριο Λιτλ, ο Άρης δεν είχε άλλον τρόπο έκφρασης στην επίθεσης (61-44, 28’). Ο Άρης μάζεψε τη διαφορά (61-50) στο τέλος της περιόδου.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν στην τελευταία περίοδο με 9-0 σερί, η διαφορά πήγε στο +20 (70-50) και ο Άρης δεν θα μπορούσε να βρει τρόπο επιστροφής στο παιχνίδι. Το Περιστέρι δεν δυσκολεύτηκε να διατηρήσει τη διαφορά μέχρι το τέλος και να κλείσει με νίκη τους αγώνες του στην κανονική διάρκεια

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Όταν το Περιστέρι βρήκε ρυθμό και ενέργεια στο παιχνίδι του, ο Άρης δεν είχε απαντήσεις καθώς δεν έχει το ρόστερ αλλά και την απαιτούμενη αθλητικότητα

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Γκουτιέρεζ άλλαξε τις ισορροπίες του αγώνα στο δεύτερο ημίχρονο παίρνοντας βοήθειες από τους ΜακΛιν, Τζόουνς

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Αθόρυβος αλλά και αποτελεσματικός ο Φορντ

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Ο Ντραγκίτσεβιτς είχε ελάχιστες πρωτοβουλίες στο παιχνίδι.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Η άμυνα του Περιστερίου στο δεύτερο ημίχρονο

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Πολλές χαμένες ευκαιρίες για το Περιστέρι στο transitionπαιχνίδι, ο δε Άρης σούταρε με πολύ χαμηλό ποσοστό ευστοχίας στο μακρινό σουτ.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το φόλοου κάρφωμα του Κρόκετ στο 2ο δεκάλεπτο.

Τα δεκάλεπτα: 20-18, 39-35, 61-50, 82-65

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα