Προμηθέας - ΑΕΚ 80-78: Το buzzer του Τζέριαν Γκραντ έστειλε τους Πατρινούς στην 3η θέση! (vid)

Προμηθέας - ΑΕΚ 80-78: Το buzzer του Τζέριαν Γκραντ έστειλε τους Πατρινούς στην 3η θέση! (vid)

bet365

Ο Τζέριαν Γκραντ (23π.) έκρινε το παιχνίδι με ένα απίθανο νικητήριο δίποντο και έχρισε τον Προμηθέα (15-5) κάτοχο της 3ης θέσης, αφήνοντας την ΑΕΚ (14-7) στην 4η! Και πιθανό αντίπαλός της στα ημιτελικά των playoffs τον Παναθηναϊκό.

Ο Τζέριαν Γκραντ αναφώνησε «παιχνίδι». Και το πήρε για λογαριασμό του Προμηθέα στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Το απόλυτο ματς για την 3η θέση, στην οποία καταλήγουν οι Πατρινοί, αφήνοντας την ΑΕΚ στην 4η θέση και στο ενδεχόμενο σταύρωμα με τον Παναθηναϊκό στα ημιτελικά. Ο Γκραντ πήρε την τελευταία επίθεση, έχοντας ήδη 9 πόντους στα τελευταία τρία λεπτά του αγώνα, απέναντι στον... μετρ των τελευταίων επιθέσεων, Κιθ Λάνγκφορντ! Και δεν αστόχησε!

Νίκη και 3η θέση για τον Προμηθέα, ο οποίος βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο δύο φορές στο ματς, αλλά επέστρεψε! Αρκετά τα λάθη των διαιτητών, με την ΑΕΚ να διαμαρτύρεται για τη διαφορά στις ελεύθερες βολές (25/32, έναντι 9/13).

Το ματς

Μία διαφορετική ΑΕΚ εμφανίστηκε στο «Τόφαλος». Περισσότερο ήρεμη, περισσότερο σίγουρη. Ο Προμηθέας μολονότι έκανε ένα γρήγορο σερί 7-0, για να προηγηθεί με 7-2, αντιμετώπισε προβλήματα.

Η άμυνα έδωσε πολλά εύκολα καλάθια στην ΑΕΚ, με την ομάδα του Γιώργου Λιμνιάτη, με τον... εξαφανισμένο Μωραίτη στην αρχική πεντάδα, να παίρνει διαφορά 8 πόντων.

Ο Προμηθέας από το 15-13 είδε την ΑΕΚ να κάνει ένα 10-0 και να αποκτά προβάδισμα (23-15).

Η διάθεση της «Βασίλισσας» να πάει το παιχνίδι κοντά στο καλάθι ήταν φανερή. Με την μπάλα να πηγαίνει αρκετά στα χέρια του Μορέιρα. Χάρη σε αυτό προηγήθηκε με 25-17, 27-21.

Ο Προμηθέας, με τον Μάκη Γιατρά να τα... βάζει με τους παίκτες του και να αλλάζει πολλά στο παιχνίδι των Πατρινών, μείωσε τη διαφορά, με «αιχμές» τους Τζέριαν Γκραντ και Δημήτρη Αγραβάνη.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την ΑΕΚ στο +2 (33-31) και τους «κιτρινόμαυρους» να έχουν παράπονα από τις βολές (11-1 με τη βολή της Ένωσης να προκύπτει από τεχνική ποινή).

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν ακόμη πιο κλειστό από το πρώτο. Η ΑΕΚ κυνηγούσε τη διαφορά των 8 πόντων, αλλά ο Προμηθέας δεν ήθελε με τίποτα να... χαριστεί στην ΑΕΚ. Φρόντισε γι' αυτό ο Τζέριαν Γκραντ. Όχι μόνο με το νικητήριο σουτ, αλλά με την παρουσία του σε ολόκληρο το παιχνίδι.

Οι Πατρινοί βρήκαν αρκετούς πόντους από τις ελεύθερες βολές, η ΑΕΚ είδε τον Λάνγκφορντ να γίνεται ήρωας και μετά... μοιραίος.

Μέχρι να φτάσουμε στο επικό φινάλε, η ΑΕΚ πήρε διαφορά 7 πόντων (70-63), αλλά την έχασε σε μικρό χρονικό διάστημα. Μάλιστα, βρέθηκε πίσω στο σκορ με το απίθανο τρίποντο του Αγραβάνη από τα 7 μέτρα για το 78-75. Και αν δεν ήταν το εξίσου απίθανο τρίποντο του Γιόνας Ματσιούλις (78-78) το ματς θα είχε κριθεί νωρίτερα.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Ο Προμηθέας έκανε τα πάντα σωστά στο τέλος. Ο Γκραντ ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ: Φυσικά ο Τζέριαν Γκραντ με 23 πόντους και το νικητήριο σουτ!

ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ: Ο Δημήτρης Αγραβάνης με 12 πόντους και ένα πολύ μεγάλο τρίποντο για το 78-75.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Ο Νίκος Ζήσης με 2 πόντους και 1/6 σουτ.

ΣΗΜΕΙΟ – ΚΛΕΙΔΙ: Η ΑΕΚ ξέφυγε με 6 πόντους, (72-66), αλλά ο Προμηθέας «ροκάνισε» τη διαφορά και απέκτησε το δικαίωμα να διεκδικήσει τη νίκη.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Αρχικά θα ήταν το απίθανο κάρφωμα του Μόουζες στη μούρη του Αγκεμπελέσε, αλλά το νικητήριο σουτ του Γκραντ ήταν όλα τα λεφτά!

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Μοιάζει απίθανο, αλλά καμία ομάδα δεν μπορεί να πετάξει σχεδόν τίποτα. Το ματς κρίθηκε στις λεπτομέρειες.

Τα δεκάλεπτα: 15-18, 33-35, 55-58, 80-78

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα