Σταυρόπουλος: «Τα 19 χρόνια στον Ολυμπιακό με έκαναν χαρούμενο, ήταν όλα όσα ζητούσα» (vid)

Gazzetta team
Σταυρόπουλος: «Τα 19 χρόνια στον Ολυμπιακό με έκαναν χαρούμενο, ήταν όλα όσα ζητούσα» (vid)
Το νέο επεισόδιο του Crossover με τον Τζο Αρλάουκας είναι διαφορετικό, αφού ακούγεται η γνώμη τριών general manager. Ανάμεσά τους και ο Χρήστος Σταυρόπουλος, άλλοτε του Ολυμπιακού και νυν της Αρμάνι Μιλάνο.

Τελικά τι είναι ο general manager; Στο ΝΒΑ είναι ο άνθρωπος που βρίσκεται πάνω από τον προπονητή. Που αποφασίζει τα πάντα και κινεί όλα τα νήματα. Στην EuroLeague ο όρος διαφέρει. Διαθέτει πολλές παραλλαγές. Και αυτό κλήθηκαν να εξηγήσουν στο νέο επεισόδιο του Crossover με παρουσιαστή τον Τζο Αρλάουκας, τρεις gm με πολλά... χιλιόμετρα στη EuroLeague: ο Χρήστος Σταυρόπουλος της Αρμάνι Μιλάνο, ο Μαουρίτσιο Γκεραρντίνι της Φενέρμπαχτσε και ο Παούλιους Μοτιεγιούνας της Ζαλγκίρις Κάουνας.

«Νομίζω ότι διαφέρει από ομάδα σε ομάδα, και εξαρτάται από την εσωτερική δομή κάθε οργανισμού. Στον δικό μας οργανισμό, ο κύριος Αρμάνι και ο πρόεδρος, ο κύριος Ντε΄Όρκο, μας δίνουν την ελευθερία να αποφασίσουμε.

Αλλά ακόμη και στην ίδια χώρα, κάθε ομάδα έχει διαφορετικές ανάγκες. Οπότε η περιγραφή του ρόλου του general manager είναι διαφορετική, αλλάζει από ομάδα σε ομάδα», εξήγησε ο Σταυρόπουλος.

Πότε αποφάσισε ότι θέλει να γίνει gm:

«Ξεκίνησα στην Ιταλία να παίζω μπάσκετ, ενώ σπούδαζα. Ασχολήθηκα και με τη δημοσιογραφία και ήμουν ατζέντης για 7-8 χρόνια. Όταν γύρισα στην Ελλάδα ασχολήθηκα με την ίδια δουλειά μέχρι το 2000.

Εκεί ο Ολυμπιακός μου έκανε μία πρόταση. Ήταν εξαιρετική ιδέα και αμέσως ξεκίνησα αυτό το ταξίδι σε μία ομάδα μπάσκετ και συνεχίζω μέχρι.

Ήταν ένα όμορφο ταξίδι με όμορφες στιγμές και διαπίστωσα ότι ήταν τέλειο για εμένα. Ήταν όλα όσα αναζητούσα. Χαρούμενος που δούλεψα 19 χρόνια με τον Ολυμπιακό και ενάμισι χρόνο με μία άλλη μεγάλη ομάδα, όπως η Αρμάνι Μιλάνο».

Για τη φετινή χρονιά:

«Κάθε μέρα πρέπει να μένουμε ο ένας κοντά στον άλλον. Κάποιοι παίκτες δεν μπορούν να είναι σε τέλεια κατάσταση όλη τη σεζόν, αλλά όταν χρειάζονται τη στήριξη μου, είμαι εκεί για να βοηθήσω. Τους παίκτες, τον προπονητή, την ομάδα. Δουλεύουμε για το παρόν, αλλά και το μέλλον. Αυτή τη σεζόν προσαρμοστήκαμε καλύτερα, με όλα όσα έφερε η πανδημία. Πέρσι ήταν δύσκολο. Είμαι χαρούμενος που ακόμη παίζουμε και θα τελειώσουμε τη σεζόν. Δεν είναι εύκολο, επειδή σε αυτή την κατάσταση, ως ομάδα, προσπαθούσε να επιμορφώσουμε κάθε μέλος μας να πάρει στα σοβαρά αυτή την κατάσταση».

Για την σχέση με τους προπονητές:

«Η επιλογή μου έγινε από την ιδιοκτησία. Αλλά το κλειδί για την επιτυχία είναι η καλή σχέση με τον προπονητή. Χτίζεται καθημερινά η σχέση ανάμεσα στους δύο. Είχα το προνόμιο να δουλέψω μα πολλούς καλούς προπονητές. Με όλους είχα εξαιρετική σχέση. Αυτό που θέλω δεν είναι μόνο να δουλέψω μαζί τους, αλλά να τους βοηθήσω».

Κάπου εκεί, ο Γκεραρντίνι έκανε την παρέμβαση του: «Ο Χρήστος είναι καλός δημοσιογράφος, αλλά είναι καλύτερος πολιτικός», προκαλώντας γέλια στο πάνελ.

Για το νέο πρότζεκτ στο Μιλάνο:

«Είναι πρόκληση να χτίσεις μία ομάδα. Χρησιμοποίησα την εμπειρία μου από τον Ολυμπιακού και αυτή του Έτορε Μεσίνα από το ΝΒΑ. Θέλαμε να δημιουργήσουμε μία κουλτούρα πως να λειτουργούν τα πράγματα. Να δημιουργήσουν μία οικογένεια. Και αυτή να είναι η κληρονομιά που θα αφήσουμε στους επόμενους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρυφή συνάντηση στην Αθήνα Παναθηναϊκού, Ολυμπιακού και πέντε ακόμη ομάδων, δυσαρέσκεια κατά του Μπερτομέου!