Καμπερίδης: «Ο Όμηρος είναι παιδί που δεν φοβάται»

Καμπερίδης: «Ο Όμηρος είναι παιδί που δεν φοβάται»

Gazzetta team
Καμπερίδης: «Ο Όμηρος είναι παιδί που δεν φοβάται»

bet365

Ο Σάββας Καμπερίδης προχώρησε σε πρόωρο απολογισμό της χρονιάς για τον Άρη, ενώ σκιαγράφησε και το προφίλ του Όμηρου Νετζήπογλου.

Ο προπονητής του Άρη δεν θέλησε να μπει σε λεπτομέρειες για το επίπεδο δυσκολιών που αντιμετώπισε η ομάδα του και είπε αρχικά ότι… «ήταν ένα παιχνίδι το οποίο χρειαζόμασταν πάση θυσία για να τελειώσουν τα σενάρια της παραμονής. Είχαμε πολλά προβλήματα όλο αυτό το διάστημα. Δεν θέλω να σταθώ σε λεπτομέρειες γιατί δεν το έκανα όλη τη χρονιά. Αξίζουν συγχαρητήρια στους συνεργάτες μου για την εικόνα που είχαμε. Με τα λάθη μας, τις καλές και κακές συνεργασίες, αλλά με διάθεση σε όλη τα διάρκεια του αγώνα για να δώσουν το κάτι παραπάνω. Έχουμε ένα ακόμη παιχνίδι με το Περιστέρι. Είναι υποχρέωση όλων μας να παρουσιάσουμε όσο το δυνατόν καλύτερο πρόσωπο. Να κλείσουμε τη χρονιά όσο το δυνατόν με καλύτερη εικόνα», είπε και συμπλήρωσε. «Μέσα στην εβδομάδα, ο Λιτλ ήταν άρρωστος, ο Ντραγκίτσεβιτς είχε έναν σπασμό στη μέση αλλά έπαιξε. Ο Κουζέλογλου τραυματίστηκε στη διάρκεια του αγώνα. Η ομάδα ήταν στο πνεύμα που έπρεπε. Δυστυχώς δεν ήμασταν έτσι στα προηγούμενα παιχνίδια αλλά σήμερα ανταποκριθήκαμε στις απαιτήσεις του αγώνα».

Εκεί ρωτήθηκε για την απόδοση και τον χαρακτήρα του Όμηρου Νετζήπογλου. «Όλοι γνωρίζουν ότι από την πρώτη μέρα ένταξής του στην ομάδα, έχει υποδειγματική συμπεριφορά και προσπάθειά. Είμαι περήφανος για τον Όμηρο, τον νιώθω σαν παιδί μου. Γενικώς όλοι οι νεαροί παίκτες έκαναν φοβερή πρόοδο κι αυτό οφείλεται στον χαρακτήρα τους, την εργατικότητα τους αλλά και στους συνεργάτες μου», είπε και συμπλήρωσε.

«Ο Όμηρος είναι ένα παιδί που δεν φοβάται. Έχει εμπιστοσύνη στις δυνατότητές του. Νιώθει καλά στην ομάδα γιατί όλοι τον υποστηρίζουν και νομίζω ότι αυτό τον βοηθά να έχει αυτή την άνεση και να παίζει όπως στη προπόνηση. Αυτό που είδατε σήμερα είναι αυτό που παρουσιάζει στις προπονήσεις».

Ο Σάββας Καμπερίδης ρωτήθηκε για την επόμενη μέρα του ιδίου και του Άρη. «Η χρονιά ήταν εξαιρετικά δύσκολη. Μέλημα όλων ήταν να ολοκληρωθεί όσο πιο ομαλά γινόταν. Προφανώς, δεν μου αρέσει να κρύβομαι, θα μπορούσαμε να είχαμε καλύτερη εικόνα και αποτελέσματα σαν ομάδα. Παρόλο αυτά η ομάδα κατάφερε να σταθεί όρθια σε μια πολύ δύσκολη χρονιά. Από εδώ και πέρα νομίζω ότι θα πρέπει το μυαλό όλων να επικεντρώσει στην επόμενη χρονιά και πώς η ομάδα θα χτιστεί με σωστό τρόπο και βάσεις».

Σε ερώτηση για τον κίνδυνο αλλοίωσης του dna του συλλόγου από τη στιγμή που εδώ και τρία χρόνια ο Άρης παίζει για την παραμονή, απάντησε: «Η ομάδα και ο κόσμος της έχει άλλα βιώματα, γι’ αυτό ο κόσμος έχει απαιτήσεις. Είναι πολύ δύσκολο για μια ομάδα να χτιστεί με τα δεδομένα που έχει να αντιμετωπίσει ο Άης κάθε καλοκαίρι. Οι λύσεις είναι περιορισμένες, δεν υπάρχει η δυνατότητα διορθωτικών κινήσεων και η ομάδα θα πρέπει να αποκτήσει αξιοπιστία για να αποκτήσει και τις προδιαγραφές που αξίζουν στον σύλλογο. Ξέρω ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια για να γίνει άρση των ban και να βγει η ομάδα στην αγορά. Αν καταφέρουμε να είμαστε αξιόπιστοι στις υποχρεώσεις μας, θα είναι η αφετηρία για να βγει η ομάδα από τη δύσκολη θέση. Τότε θα κοιτάξουμε με αισιοδοξία το μέλλον».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα