Άρης: Η χαμένη ελπίδα και η πτώση των τριών

Άρης: Η χαμένη ελπίδα και η πτώση των τριών

Άρης: Η χαμένη ελπίδα και η πτώση των τριών

bet365

Ο Άρης καλλιέργησε ελπίδα έπειτα από τη σπουδαία εκτός έδρας νίκη που πέτυχε επί του Ηρακλή αλλά οι τέσσερις σερί ήττες που ακολούθησαν μάλλον του αφαιρούν τη δυνατότητα διεκδίκησης οτιδήποτε περισσότερου από την αγωνιστική επιβίωση.

Η ελπίδα για τον Άρη καλλιεργήθηκε μέσα από τις εμφανίσεις του στους αγώνες με Λάρισα και Ηρακλή. Γιατί είχε κυριαρχική παρουσία, δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο αντίδρασης στους αντιπάλους του κι αυτή η εικόνα έκανε τον Σάββα Καμπερίδη να βάλει ψηλότερα τον πήχη, αναφέροντας τον στόχο των Playoffs και να εκτιμήσει ότι ο λόγος των προβληματικών εμφανίσεων που είχαν προηγηθεί ήταν τα προβλήματα τραυματισμών. Ως ένα βαθμό δεν είχε άδικο γιατί από τις αρχές του Δεκέμβρη, οι «κίτρινοι» (ουσιαστικά) αναγκάστηκαν να παίξουν δίχως τους Μίλαν Μιλόσεβιτς, Βλάντιμιρ Ντραγκίτσεβιτς με συνέπεια να παρουσιαστούν ελλιπείς κάτω από τα ρακέτα. Οι απουσίες του είχαν αντίκτυπο και τις προπονήσεις, στον ανταγωνισμό που πρέπει να υπάρχει χάριν της βελτίωσης.

Για να ακολουθήσουν οι τελευταίοι τέσσερις αγώνες για να αποδείξουν ότι οι απουσίες ήταν μέρος του προβλήματος και όχι το ίδιο το πρόβλημα. Η ελπίδα για διεκδίκηση μιας θέσης στα Playoffs (μαθηματικά) δεν έχει χαθεί καθώς με συνδυασμό αποτελεσμάτων και προϋπόθεση δύο δικών τους νικών επί Ιωνικού και Περιστερίου στις δύο τελευταίες αγωνιστικές, αλλά αυτό το σενάριο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ρεαλιστικό βάσει της εικόνας που έχει παρουσιάσει ο Άρης στους τελευταίους αγώνες. Συγκεκριμένες αγωνιστικές αδυναμίες είναι αξεπέραστες λόγω των χαρακτηριστικών των παικτών του, άλλες προέκυψαν όπως για παράδειγμα η κατακόρυφη πτώση στην απόδοση τριών πόντων.

Ο Γιάννης Κουζέλογλου ήταν ο MVP του Άρη στο συντριπτικό μέρος του Πρωταθλήματος αλλά στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια μόλις που ξεπερνά τους έξι πόντους κατά μέσο όρο, με χαμηλό ποσοστό ευστοχίας (8/23 σουτ), 12 λάθη και μόλις 17 βαθμούς (συνολικά) στο σύστημα αξιολόγησης. Ο Κουίντον Ντεκόζι συνεχίζει ένας τρομερά ασταθής παίκτης, ικανός για το καλύτερο και το χειρότερο. Μόλις ένα καλό παιχνίδι στα τέσσερα τελευταία, με 7.5 πόντους κατά μέσο όρο, 11/33 σουτ και 18 βαθμοί στο σύστημα αξιολόγησης. Ο Μάριο Λιτλ ο οποίος θεωρούταν ποιοτική λύση που ερχόταν από τον πάγκο περιορίζεται στους έξι πόντους (κατά μέσο όρο) με 6/20 σουτ και 11 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης. Αυτοί οι αριθμοί αποτυπώνουν την παρουσία τους στην επίθεση, αλλά και αμυντικά δεν τα πήγαν καλύτερα.

Οι επιδόσεις των παραπάνω σε συνδυασμό με τα… βαριά πόδια της φροντ λάιν δημιούργησαν άκρως αρνητικό συνδυασμό για τους «κίτρινους». Σε πολλούς αγώνες και πληρώνοντας το τίμημα των επιλογών του περασμένου καλοκαιριού, ο Σάββας Καμπερίδης προσπαθεί να καλύψει την αδυναμία της ομάδας του στην αθλητικότητα. Η χρησιμοποίηση άμυνας ζώνης εξελίχθηκε σε αναγκαστική επιλογή ούτως ώστε να κρυφτεί το πρόβλημα στο ένας εναντίον ενός, το οποίο δημιουργείται μέσα από το χαμηλό επίπεδο αθλητικότητας της ομάδας. Και η αγωνιστική πτώση των τριών έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ανάδειξή του στους τελευταίους τέσσερις αγώνες.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα