Κολοσσός - Άρης 83-72: Βλέπουν playoffs οι Ροδίτες (vid)

Κολοσσός - Άρης 83-72: Βλέπουν playoffs οι Ροδίτες (vid)

bet365

Ο Κολοσσός Ρόδου (7-12) έκανε άλμα για την παραμονή του στην κατηγορία με τη νίκη 83-72 επί του Άρη (6-14) και παράλληλα έθεσε υποψηφιότητα για τα Playoffs. Παράπονα για τη διαιτησία από τους «κίτρινους» οι οποίοι ουσιαστικά μένουν εκτός τελικής φάσης του Πρωταθλήματος.

Ο Κολοσσός Ρόδου χρειαζόταν τη νίκη για να βρεθεί κοντά στην παραμονή του στην κατηγορία, αυτή πέτυχε επί του Άρη ενισχύοντας το σερί των επιτυχιών του απέναντι στον Άρη. Οι «κίτρινοι» παρέμειναν στις 6 νίκες και φυσικά χαμηλά στη βαθμολογία.

Με εξαίρεση τα πρώτα αγωνιστικά λεπτά, ο Άρης δεν ανταποκρίθηκε στην άμυνά ένας εναντίον ενός, πράγμα που τον οδήγησε σε αρκετά φάουλ. Ο Άρτις ήταν ο πρωταγωνιστής του Κολοσσού στο πρώτο δεκάλεπτο με τους 11 πόντους που σημείωσε, ομοίως και ο Ξανθόπουλος με τα τρία κλεψίματα και στο τέλος της περιόδου οι Ροδίτες προηγήθηκαν με 22-17 έχοντας περισσότερες κατοχές και μέσα από τα επιθετικά ριμπάουντ.

Η επιλογή άμυνας ζώνης ήταν υποχρεωτική για τον Άρη, αυτή εφήρμοσε αλλά συνεχίζοντας να κάνει λάθη (μετά τα 6 του πρώτου δεκαλέπτου) έδωσε το δικαίωμα στον Κολοσσό να ξεφύγει με 30-20 (14’) καθώς οι γηπεδούχοι πήραν πόντους από τους Ζάρα, Άντριτς αλλά και στο ανοιχτό γήπεδο. Η δική του «πληγή» ήταν η αστοχία (3/17) στο μακρινό σουτ. Ο Άρης πήγε την μπάλα στη ρακέτα, έτσι μείωσε τη διαφορά (34-29, 16:30), πήρε βοήθειες και από τον Μάριο Τσάλμερς και το ημίχρονο έκλεισε με σκορ 42-40 με έμμεσο τρίποντο του Θόδωρου Ζάρα.

Πολλά σφυρίγματα, πολλά παράπονα από πλευράς Άρη για τα κριτήρια των διαιτητών και παιχνίδι χωρίς ρυθμό έγινε στο τρίτο δεκάλεπτο. Ο Κολοσσός Ρόδου πάτησε σε διψήφια διαφορά (50-40, 24’) έφτασε έως και το +14 (58-44) αντλώντας τους 11 από τους 16 πόντους του στο δεύτερο ημίχρονο, μέχρι εκείνο το σημείο, από τη γραμμή των βολών. Ο Άρης δεν είχε συνέπεια στην επίθεση, πλην της δράσης των Μιλόσεβιτς, Φλιώνη, περιορίστηκε μόλις στους 11 πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο το οποίο έκλεισε με σκορ 62-51.

Ο Μίλαν Μιλόσεβιτς το πήρε προσωπικά, αυτός μείωσε τη διαφορά στα επίπεδα των πέντε πόντων (62-57, 31’). Ένα επιθετικό φάουλ στον Γιάννη Κουζέλογλου και μία τεχνική ποινή σε συνδυασμό με έξι αναπάντητους πόντους από τον Κολοσσό επανέφεραν τη διαφορά σε διψήφιο νούμερο (68-57, 32:30). Την ίδια στιγμή σε αψιμαχία μεταξύ Ντεκόζι-Ξανθόπουλου, αποβλήθηκε ο Αμερικανός του Άρη. Παρόλ’ αυτά οι «κίτρινοι» μείωσαν σε 72-65 (35:30) αλλά πέταξαν στα σκουπίδια διαδοχικές επιθέσεις. Δεν έκανε το ίδιο ο Κολοσσός, ανέβασε τη διαφορά στο +13 (80-67) κι εκεί τελείωσε το παιχνίδι.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Ο Κολοσσός βρήκε πολλούς πρωταγωνιστές, αξιοποίησε τις στιγμές του στο παιχνίδι σε αντίθεση με τον Άρη ο οποίος στην κρίσιμη στιγμή μάταια έψαξε να βρει έναν ηγέτη.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Άρτις έκανε εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο και στο δεύτερο έδωσε τη σκυτάλη στον Άντριτς ο οποίος μαζί με τον Θόδωρο Ζάρα πέτυχαν τους περισσότερους πόντους της ομάδας τους.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Αυτός ο τίτλος μοιράζεται σε Καντέρ και Ξανθόπουλο

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Κακό παιχνίδι από τον Λιτλ, εκτός παιχνιδιού ήταν ο Ντεκόζι, ενώ ο Ντραγκίτσεβιτς ήταν η «τρύπα» του Άρη στην άμυνα.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Ο αφλογιστία του Άρη όταν μείωσε τη διαφορά στους επτά πόντους (72-65) και η αντίδραση του Κολοσσού με το επιμέρους 8-2.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Ο Κολοσσός είχε απελπιστικό ποσοστό ευστοχίας στο μακρινό σουτ, ενώ ο Άρης σ’ ένα ακόμη παιχνίδι έκανε πολλά λάθη.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Η πιρουέτα του Άρτις στο πρώτο δεκάλεπτο.

Τα δεκάλεπτα: 22-17, 42-40, 62-51, 83-72

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα