Μνημόνιο συνεργασίας ΕΣΑΚΕ και Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Gazzetta team
Μνημόνιο συνεργασίας ΕΣΑΚΕ και Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

bet365

Όπως ανακοινώθηκε από τον ΕΣΑΚΕ, η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος και ο ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός θα προχωρήσουν στη σύναψη συνεργασίας, η οποία θα συμβάλλει ενεργά στην ανάδειξη και την καλλιέργεια του αθλητικού και εθελοντικού πνεύματος στη χώρα.
Συγκεκριμένα ο ΕΣΑΚΕ ανέφερε ότι «στο πλαίσιο της νέας συνεργασίας, ο Ε.Ε.Σ. θα προσφέρει υγειονομική κάλυψη στους αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος καλαθοσφαίρισης (Basket League) σε όλη την Ελλάδα, καθώς και Εκπαίδευση στις Α’ Βοήθειες και στην Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) στο προσωπικό του ΕΣΑΚΕ και των ΚΑΕ/μελών του, όπως και τη σχετική Πιστοποίηση Εκπαίδευσης που παρέχει και ισχύει για πέντε χρόνια με πιστοποίηση «ISO 9001:2008».

Επιπλέον, θα διενεργηθούν Αιμοδοσίες, όπως και ποικίλες άλλες δράσεις που θα ανακοινωθούν το προσεχές διάστημα και θα συμβάλλουν ενεργά στη στήριξη του αθλητισμού και την ανάδειξη της υπέρτατης αξίας του εθελοντισμού στην Ελλάδα.

Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Dr. Αντώνιος Αυγερινός, δήλωσε: «O Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός στο πλαίσιο της εθελοντικής αγαθοποιούς ανθρωπιστικής δυναμικής που έχει αναπτύξει συμπορεύεται με τον Ε.Σ.Α.Κ.Ε σε θέματα που στοχεύουν όχι μόνο στη προσφορά πρώτων βοηθειών αλλά και στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης, καθώς επίσης και στην ενεργοποίηση της κοινωνίας των πολιτών, προκειμένου να αποφεύγονται φαινόμενα περιθωριοποίησης και απομονωτισμού ευάλωτων κοινωνικών ομάδων».

Από πλευράς Ε.Σ.Α.Κ.Ε, ο Πρόεδρος κ. Ευάγγελος Γαλατσόπουλος ανέφερε: «Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε την συνεργασία μας με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, τον παλαιότερο και μεγαλύτερο μη κυβερνητικό οργανισμό της χώρας μας. Ο αθλητισμός είναι συνυφασμένος με την κοινωνική προσφορά και τον εθελοντισμό. Με όλες τις δυνατότητες μας, ο ΕΣΑΚΕ και οι ΚΑΕ μέλη του θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε το ιερό έργο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού που είναι η ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα