Όταν ο προπονητής δίνει το τελευταίο σουτ στον πιο υστερήσαντα παίκτη!

Όταν ο προπονητής δίνει το τελευταίο σουτ στον πιο υστερήσαντα παίκτη!

bet365

Ο Αντώνης Καλκαβούρας κάνει το ταμείο του διημέρου στην Basket League, επιχειρεί να πετάξει μπασκετικό χαρταετό και να αφήσει σε δεύτερη μοίρα το νέο «χτύπημα» του κορονοιού στο πρωτάθλημα, ενώ έχει υστερόγραφα για ΕΣΑΚΕ, εκλογές και τον φυσικό ηγέτη του Ολυμπιακού!

Εκεί που, μετά την μεγάλη διασπορά του ιού στον Παναθηναϊκό, τα δύο κρούσματα στην ΑΕΚ και τον Κολοσσό και τον διεθνή παίκτη του Προμηθέα (9-5) που είχε βρεθεί θετικός, νομίσαμε ότι είχαμε ξεμπερδέψει με τις αναβολές λόγω covid-19, έρχεται η είδηση σοκ για τα 8 νέα κρούσματα στην ομάδα της Πάτρας (και μάλιστα το ένα σε παίκτη που τον περασμένο Νοέμβριο είχε περάσει την ασθένεια), να ταράξει τα νερά του πρωταθλήματος και να αναβάλει κατ' αρχήν δύο αγώνες των Αχαιών (απέναντι σε Άρη και Παναθηναϊκό), με τον τρίτο κόντρα (στην Ρόδο με αντίπαλο τον Κολοσσό) να βρίσκεται στον «αέρα».

Το πρόβλημα είναι σαφώς μεγαλύτερο από τις αναβολές ειδικότερα όσον αφορά στην ομάδα της Αχαϊκής πρωτεύουσας! Γιατί αν επιβεβαιωθούν οι φόβοι που κάνουν λόγο για πολύ υψηλό φορτίο στους παίκτες και τα μέλη του staff που ήδη νοσούν, τότε η περαιτέρω εξάπλωση του ιού είναι διόλου απίθανο να τινάξει την αγωνιστική λειτουργία της ομάδας στον... «αέρα» για σεβαστό χρονικό διάστημα!

«Ζημιωμένος» από την αναβολή του αγώνα είναι σίγουρα και ο Άρης (6-10), που ταξίδεψε στην Πάτρα και επέστρεψε στην Θεσσαλονίκη χωρίς να πατήσει παρκέ! Οι «κιτρινόμαυροι» προέρχονταν από δύο συνεχόμενες νίκες (μέσα σε 4 μέρες) με εντυπωσιακή απόδοση στην άμυνα (με μέσο παθητικό 53,0π.), έμοιαζαν να έχουν βρει ρυθμό και ήθελαν να τεστάρουν τις δυνάμεις τους απέναντι σε έναν αντίπαλο που έχει υψηλές βλέψεις! Αναγκαστικά πλέον, θα πάνε στο ντέρμπι με τον «δικέφαλο του Βορρά» μετά από μιάμιση εβδομάδα χωρίς αγώνα και μένει να δούμε αν θα μπορέσουν να συνεχίσουν το momentum που είχαν αποκτήσει.

Γιατί ο κακός Λάνγκφορντ θα είναι πάντα και λίγο... Λάνγκφορντ!

Το δικό του momentum έχασε ο ΠΑΟΚ (8-8), που δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τα πολλά προβλήματα της ΑΕΚ (12-4) και γνώρισε την πρώτη εντός έδρας ήττα του (85-87) επί των ημερών του Άρη Λυκογιάννη. Το εντυπωσιακό με την άγρια ομορφιά και την εξέλιξη-θρίλερ που είχε το ματς της Πυλαίας, όμως, είναι ότι η απόδοση της «Ένωσης» στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα «αδικείται» από τον τρόπο με τον οποίο έφυγε νικήτρια!

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου έκανε εξαιρετική δουλειά «καλύπτοντας» αποτελεσματικά τα κενά που δημιούργησαν οι πέντε πολύ σημαντικές απουσίες της ομάδας του (Ζήσης, Γιάνκοβιτς, Μορέιρα, Γκίκας, Ματσιούλις), οι οποίες στην διάρκεια του ματς έγιναν επτά + μία μετά τον τραυματισμό του Σλότερ (1,5 μήνα έξω με θλάση 2ου βαθμού στο γαστροκνήμιο), την αποχώρηση του Κίνγκσλεϊ (με χτύπημα στην μύτη) και το 5ο φάουλ του Μαυροειδή (στο 32')! Κοινώς και με δεδομένο ότι ο Γόντικας δεν είναι σέντερ, η ομάδα του έμεινε χωρίς παίκτη για την θέση "5"!

Και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι η «βασίλισσα» (Μέικον 18π., 3ασ. & 2κλ. με 3/8 τριπ., Χρυσικόπουλος 16π. & 2ρ. με 3/4 τριπ.) ήταν σταθερά μπροστά στο σκορ σε όλη την διάρκεια του αγώνα (27-37 στο 17' & 60-69 στο 34') και αν κινδύνευσε να χάσει στην κανονική διάρκεια, αυτό οφείλεται στα δικά της λάθη (20) και πρωτίστως στις κακές επιλογές του ανθρώπου της τελευταίας στιγμής, που της χάρισε τη νίκη στην εκπνοή της παράτασης!

Ο λόγος για τον Κιθ Λάνγκφορντ (16π., 4ρ. & 5ασ. με 3/12 σουτ), ο οποίος απέδειξε ότι ακόμη και στα πατημένα 37 του, μπορεί να κάνει την δουλειά ή οποία τον καθιέρωσε ως έναν από τους μεγαλύτερους Αμερικανούς σκόρερς στα ευρωπαϊκά γήπεδα. Στην προκειμένη περίπτωση, πάντως, τα εύσημα ανήκουν και στον 45χρονο τεχνικό των «κιτρινόμαυρων», ο οποίος στο time out, έδωσε εντολή να πάει η μπάλα στα χέρια του, έχοντας εμπιστοσύνη στον χαρακτήρα νικητή και το «φονικό του ένστικτο», που τον χαρακτηρίζουν. Επειδή απλά είναι ο Λάνγκφορντ!

Έστω κι αν στα τελευταία 8'13" που βρέθηκε στο παρκέ (αν εξαιρέσουμε τις 4/4 βολές του στην παράταση), ο φυσικός ηγέτης της ΑΕΚ είχε 0/4 σουτ και ένα λάθος! Οι λίγοι που θα πρόσεξαν την ανταλλαγή αβροφροσύνης και τον στιγμιαίο διάλογο που είχαν στο παρκέ οι δύο άνδρες, μετά το νικητήριο καλάθι, ίσως να το κατάλαβαν!

Σε γενικές γραμμές, πάντως, ο «δικέφαλος του Νότου» έδειξε χαρακτήρα κι έπεισε για πολλοστή φορά ότι ο συνδυασμός των σπουδαίων προσωπικοτήτων, με σωστή διαχείριση, μπορεί να φέρει αποτελέσματα ακόμη και αν τα προβλήματα δεν έχουν σταματημό. Η προσθήκη του Ντάριλ Μέικον ανεβάζει τον δείκτη της ευχέρειας στην επίθεση, οπότε όταν η ΑΕΚ παίξει πλήρης (στα playoffs) θα είναι ικανή ακόμη και για το πρωτάθλημα!

Οι γηπεδούχοι (Γκρίφιν 17π., 4ρ. & 7ασ., Κακλαμανάκης 15π. & 7ρ. με 5/6 σουτ) υστέρησαν πολύ στις μικρές λεπτομέρειες (65,4% βολές με 17/26) που κρίνουν ένα ματς, το οποίο κρέμεται σε μία κλωστή. Παρ' ότι ανέτρεψαν δύο φορές την εις βάρος τους κατάσταση δεν είχαν το καθαρό μυαλό στην τελευταία κατοχή της κανονικής διάρκειας κι άφησαν να πάει χαμένη εντυπωσιακή απόδοση του Τζος Κάρτερ (26π. με 6/9 τριπ.

Είναι προφανές φέτος, ότι η «Ένωση» δεν τους πάει σαν αντίπαλος (μαζί με το ματς που επαναλήφθηκε, έχουν χάσει τρεις φορές)!

59,3% ο Μπρέι, 51,9% ο Παναθηναϊκός!

Το δεύτερο ματς των «πρασίνων» μέσα σε λιγότερο από 48 ώρες, ήταν εξ' αρχής αναμενόμενο ότι δεν θα χαρακτηριζόταν από την ίδια φρεσκάδα που η ομάδα έδειξε κόντρα στην Μακάμπι! Ειδικότερα από την στιγμή που στο ελληνικό πρωτάθλημα πρέπει να πάρουν χρόνο συμμετοχής και οι παίκτες που παίζουν ελάχιστα στην Euroleague, όχι μόνο για να διατηρηθούν σε έναν ρυθμό αλλά για να ξεκουράσουν και τους βασικούς.

Κάπως έτσι, λοιπόν, λίγο το rotation του Όντεντ Κάτας και λίγο το έξτρα κίνητρο του Ιωνικού (6-11), που έπαιξε χωρίς τον πρώτο σκόρερ του, Άνταμ Σμιθ (αντικατέστησε τον Παππά στην Ζιέλονα Γκόρα), ο Παναθηναϊκός (13-2) χρειάστηκε σχεδόν τρεις περιόδους για να βρει ρυθμό και να «χτίσει» διαφορά!

Τα δέκα τελευταία λεπτά, όμως, του ήταν αρκετά για να εκτοξεύσει την διαφορά στο +25 και τελικά να πετύχει την 3η σερί νίκη του (98-74), σκοράροντας σε ισάριθμα παιχνίδια μίνιμουμ 94 πόντους! Τεράστιο ρόλο στην αύξηση της επιθετικής παραγωγικότητας στην Basket League, έχει παίξει η ευχέρεια που του δίνει στην δημιουργία αλλά και την περιφερειακή εκτέλεση ο Τι Τζέι Μπρέι.

Ο Αμερικανός combo-guard (20π. & 5ασ. με 6/10 τριπ.), που έπαιξε περισσότερο σε θέση playmaker, ήταν για μία ακόμη φορά χάρμα ιδέσθαι, παρασύροντας για 2ο συνεχόμενο παιχνίδι και τον Σέλβιν Μακ (14π., 5ασ. 7 2κλ. με 4/5 τριπ.). Ίσως να μην είναι τυχαίο, ότι στις τρεις συμμετοχές του με την «πράσινη» φανέλα, οι πρωταθλητές έχουν μέσο όρο 23,6 ασίστ και σουτάρουν με 51,9% στα τρίποντα (54/104), ενώ ο ίδιος ο 28χρονος νεοαποκτηθείς άσος μοιράζει αντίστοιχα 4,7 τελικές και έχει ποσοστό 59,3% πίσω από τα 6,75 (16/27 τριπ.).

Μ' αυτά και με εκείνα, καταλαβαίνετε γιατί το διόλου ευκαταφρόνητο ντεμπούτο του Μάριο Χεζόνια (16π. & 3ρ. με 4/8 τριπ.) στις εγχώριες διοργανώσεις, πέρασε σε δεύτερη μοίρα!

Οι Νικαιώτες (Χάλογουελ 16π., 9ρ. & 4ασ. & Χόλιφιλντ 13π. & 8ρ.), που ήταν σταθερά μέσα στο παιχνίδι μέχρι το 30' (66-64 στο 29'43"), άφησαν πολύ καλές εντυπώσεις, παρ' ότι, καθώς εκτός του Σμιθ, δεν έπαιξαν ούτε οι Μαυροκεφαλίδης και Τολιόπουλος.

Ο Βαγγέλης Αγγέλου χρησιμοποίησε κατά κύριο λόγο τον Αντώνη Κόνιαρη (7π.,, 3ασ. & 2κλ.) στον «άσο», ενώ πέραν του εντυπωσιακού και ολοένα και πιο άνετου, Νίκου Χουγκάζ (13π., 8ρ. & 2ασ. με 5/10 σουτ), θετικός ήταν και ο Ανδρέας Πετρόπουλος (11π. με 3/4 τριπ.

Η λέξη «σεβασμός» θα ακολουθεί για πάντα την προσπάθεια του Λαυρίου!

Στην σύγχρονη εποχή του επαγγελματικού μπάσκετ, ένας σύλλογος με το budget της ευχάριστης έκπληξης στην εφετινή σεζόν, θα αρκούνταν στην επίτευξη του αριθμού νικών που απαιτούσε ο στόχος της παραμονής και εν συνεχεία, μπορεί και να «έδιωχνε» 1-2 ξένους για να ξαλαφρώσει τα έξοδα. Πολλώ δε μάλλον το Λαύριο (13-4) που χτυπήθηκε από τον κορονοϊό στο ξεκίνημα της σεζόν κι έχασε τα τρία πρώτα ματς της σεζόν, παρουσιάζοντας μία κακή εικόνα.

Η συνέχεια, όμως, είναι γνωστή σε όλους και αυτό που κάνει την πορεία του ακόμη πιο εντυπωσιακή, έχει να κάνει με το ότι κανείς στην ομάδα δεν δείχνει χορτασμένος και όλοι μοιάζουν να θέλουν να ζήσουν το όνειρο. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι Λαυριώτες θα μετατραπούν ξαφνικά σε μέγεθος που θα κερδίζει μόνο με την φανέλα και με τα έως τώρα πεπραγμένα του στο πρωτάθλημα. Κι αυτό έχει φανεί στα τρία παιχνίδια που ακολούθησαν την διακοπή για τα «παράθυρα»!

Αντίθετα, αυτό που στα μάτια μου έχει ακόμη μεγαλύτερη αξία, είναι ότι σε αυτά τα τρία ματς (με Ιωνικό, Κολοσσό και Περιστέρι), οι παίκτες του Χρήστου Σερέλη δεν είχαν την απόδοση του Ιανουαρίου, αλλά αυτό δεν τους έκανε να τα παρατήσουν και να αρκεστούν στην ήδη επιτυχημένη πορεία τους.

Οι δύο πρώτες δύσκολες νίκες με μέτριες εμφανίσεις και το ξέσπασμα της 4ης περιόδου με τους «κυανοκίτρινους» (το παθητικό των 8 πόντων συνιστά την καλύτερη εφετινή αμυντική επίδοση της ομάδας σε ένα δεκάλεπτο), παίρνουν περισσότερους βαθμούς στην δική μου αξιολόγηση! Γιατί ναι, πράγματι, αν παίζει έτσι συνέχεια το Λαύριο, πολύ λογικά ο προπονητής του δεν έχει κανένα πρόβλημα με την ήττα! Το 88-71, πάντως, αποτέλεσε την 16η νίκη στις τελευταίες 17 αναμετρήσεις σε πρωτάθλημα και Κύπελλο και συνιστά το 2ο καλύτερο ρεκόρ μετά από τον Παναθηναϊκό.

Αν χαίρομαι για κάποιον διπλά, αυτός είναι ο Βασίλης Μουράτος (17π. & 9ασ. με 5/9 τριπ.)! Κι αυτό γιατί είναι παιδί που έχει το μυαλό στο κεφάλι του και δουλεύει σκληρά πάνω στις αδυναμίες του για να εκπληρώσει τους στόχους του! Τα 5/9 τρίποντα μετά από το 4/24 των έξι τελευταίων αγώνων, δείχνουν ότι προπονείται πολύ στο μακρινό σουτ. Αν το βελτιώσει ουσιαστικά, τότε θα μπορέσει να ανέβει κι άλλα σκαλοπάτια στην καριέρα του.

Για το Περιστέρι (9-8) δεν μπορεί να πει κανείς πολλά πράγματα, από την στιγμή που το τρέχον ρόστερ αποτελεί ένα κράμα των επιλογών του Αργύρη Πεδουλάκη και του Νίκου Παπανικολόπουλου, που δεν βρίσκονται πλέον στην ομάδα! Με τον «Άρτζι» μάλιστα, να έχει ίσως το πιο ατυχές (να το θέσω όσο πιο ευγενικά και επιεικώς μπορώ) από τα τέσσερα συνολικά περάσματά του από την «δυτική όχθη»!

Η ομάδα δεν έχει αρχή και τέλος, οι παίκτες δείχνουν να έχουν χάσει το ενδιαφέρον τους και ο Σωτήρης Μανωλόπουλος (χωρίς την ευχέρεια διορθωτικών κινήσεων) προσπαθεί να περισώσει μία κατάσταση, που άρχισε με όνειρα για πρωταγωνιστική πορεία σε Ελλάδα και Ευρώπη και πλέον κινδυνεύει σοβαρά να μείνει εκτός 4άδας!

Από 54 πόντους στην "100άρα" μέσα σε 4 μέρες!

Όταν οι 79 πόντοι που πέτυχε στο κλειστό της οδού Τζον Κενεντι αποτελούσε season-high και οι 54 της περασμένης Τετάρτης (10/03) ήταν το season-low, καταλαβαίνετε ότι όταν η χειρότερη επίθεση του πρωταθλήματος (πριν το ματς είχε μ.ο. 69,7π.), φτάνει στο σημείο να καταγράψει «κατοστάρα», τότε ο Ηρακλής (7-10) έχει πιάσει το peak της απόδοσής του.

Τι άλλαξε μέσα σε λίγες μέρες και από τον "non-show" στο ντέρμπι με τον Άρη, ο «γηραιός» έφτασε στο σημείο να «καθαρίσει» εύκολα (100-78) το εμπόδιο του Μεσολογγίου (4-13) και να αγκαλιάσει την παραμονή του, αναπτερώνοντας τις ελπίδες του για τα playoffs;

Κατ' αρχήν η παρουσία του Τζος Χάγκινς (21π. & 8ασ. με 5/6 τριπ.), που αποδείχτηκε ο playmaker που έλλειπε από τους «κυανόλευκους» και που χρειαζόταν για να απελευθερώσει τον Χάνλαν (26π., 8ρ. & 4ασ. με 3/5 τριπ.) και να αξιοποιήσει το επιθετικό ταλέντο του Ίμπανκς (19π., 4ρ. με 7/10 σουτ). Ο 27χρονος βραχύσωμος Αμερικανός point-guard (μ.ο. 14,7π. & 5,7ασ.) έχει μεταμορφώσει πλήρως τον τρόπο ανάπτυξης της ομάδας, που χάρη στην εμπειρία του Θανάση Σκουρτόπουλου μπορεί πλέον να ακουμπήσει τα standards των δυνατοτήτων του ρόστερ της.

Οι νεοφώτιστοι (Γκότσερ 26π. & 5ρ. με 5/8 τριπ.) προσπάθησαν και κατόρθωσαν να μαζέψουν μεγάλες διαφορές (το 34-21 στο 12'05" έγινε 34-31 στο 14'10" και το 50-33 του 19ου λεπτού, έγινε 65-62 στο 28'), στο τελευταίο πεντάλεπτο, όμως, κατέρρευσαν αμυντικά και στη συνέντευξη Τύπου, ο Ντίνος Καλαμπάκος ήταν για μία ακόμη φορά απολαυστικός στην προσπάθειά του να τονώσει το ηθικό των παικτών του, ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Ένα βήμα πιο κοντά στην παραμονή!

Το μεγάλο πρόβλημα των Θεσσαλών μετά την αποχώρηση του Τζέιμς Ουέμπ (μ.ο. 13,3π. & 9,6ρ. με 48,6% τριπ.), ήταν ότι πλην του Τζέρι Σμιθ (μ.ο. 16,1π., 2,0ασ. & 1,2κλ.) και του 35χρονου Μπράντον Ρας (10,8π. με 45,1% τριπ.) , κανένας από τους υπόλοιπους ξένους της ομάδας δεν είχε σταθεί στο ύψος των περιστάσεων που απαιτεί ο στόχος της παραμονής στην Α1 Κατηγορία.

Κόντρα στον Κολοσσό Ρόδου (6-11), όμως, η μεγάλη διαφορά που έφερε και την 5η εφετινή νίκη (82-73), έγινε από δύο παίκτες που μέχρι στιγμής δεν είχαν κάνει πολύ αισθητή την παρουσία τους. Ο Κεν Μπράουν (18π., 3. & 5ασ. με 6/6 τριπ.) και ο Ντεβόν Ουάσινγκτον (14π. & 7ρ.) έκαναν τις καλύτερες εφετινές τους εμφανίσεις και μαζί με τους Σμιθ (16π. & 3κλ. με 6/10 σουτ) και Ρας (13π., 3ρ. & 2κλ. με 3/4 τριπ.), ήταν οι καταλύτες της υπερπολύτιμης επικράτησης της Λάρισας (5-12).

Πλέον, η ομάδα του Νίκου Παπανικολόπουλου έχει έναν βαθμό περισσότερο από τον ουραγό Χαρίλαο Τρικούπη, ενώ τον έχει νικήσει με 26 πόντους διαφορά στο κλειστό της Νεάπολης.

Οι Ροδίτες (Ζάρας 20π., 3ρ. & 4ασ. με 4/5 τριπ.) έκαναν πολλά λάθη (10) και είχαν σε κακή βραδιά τους Καντέρ και Άρτις στο πρώτο μέρος και όταν φτάνεις να κυνηγάς μία διαφορά 16 πόντων (37-21 στο 15'29"), είναι πολύ δύσκολο να έχεις τόσο μεγάλη διάρκεια για την ολική επαναφορά!

Παρά την αδιαμφισβήτητη ποιότητά της και την καλή δουλειά που γίνεται, η ομάδα του Ηλία Καντζούρη δεν τα έχει καταφέρει καθόλου καλά στον συγκεκριμένο τομέα μακριά από την Ρόδο. Είναι χαρακτηριστικό ότι στα έξι εκτός έδρας ματς που έχει ηττηθεί (πλην αυτών στο ΟΑΚΑ με ΠΑΟ και ΑΕΚ), χάνει με μέση διαφορά μόλις 5,1 πόντους!

Υγ.1: Η παραπομπή του Ηρακλή στον αθλητικό δικαστή από το Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ λόγω της αντικανονικής συμμετοχής του Χάγκινς, του οποίου δεν κατατέθηκε εγκαίρως το συμβόλαιο (για το πως και το γιατί εκδόθηκε το δελτίο του, μόνο η ΕΟΚ είναι αρμόδια να απαντήσει) και εν συνεχεία η αθώωσή του για την υπόθεση, συνιστούν κάτι το πρωτοφανές στα χρονικά του Συνδέσμου.

Υγ.2: Οι εκλογές της Πέμπτης (18/03) θα βρουν νικητή τον επί σχεδόν 3 χρόνια πρόεδρο, Βαγγέλη Γαλατσόπουλο, χωρίς αντίπαλο! Την προηγούμενη φορά ο πρώην αντιπρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ είχε πάρει 9 ψήφους υπέρ, ενώ στην κάλπη υπήρξαν και έξι λευκά. Μένει να δούμε αν αυτή τη φορά η αποδοχή θα είναι μεγαλύτερη. Όπως και να 'χει πάντως, παρά τα λάθη και τις όποιες «ανορθογραφίες» του, ο Θεσσαλονικιός παράγοντας καλείται να καθοδηγήσει διοικητικά την Basket League σε μία πολύ κρίσιμη καμπή για το άθλημα και να χειριστεί πολλά και καυτά ζητήματα. Ο υπογράφων του εύχεται καλή επιτυχία από καρδιάς! Αν πετύχει τότε η επιτυχία του θα έχει καθολική επίδραση.

Υγ.3: Μια και αναφερθήκαμε σε εκλογές, όλα δείχνουν ότι οι αρχαιρεσίες στην ΕΟΚ θα διεξαχθούν μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου με ηλεκτρονική ψηφοφορία. Επειδή το νέο Δ.Σ. της ομοσπονδίας θα έχει πολλά νέα πρόσωπα, από παράγοντες ομάδων και Ενώσεων, μέχρι και πολλούς βετεράνους διεθνείς αθλητές, που θα κληθούν να συνεργαστούν για την επόμενη μέρα του αθλήματος, καλό θα είναι το επίπεδο της προεκλογικής περιόδου να παραμείνει κόσμιο και μέσα σε κάποια λογικά πλαίσια.

Υγ.4: Το λέω αυτό και γιατί πραγματικά δεν θέλω να πιστέψω όσα κυκλοφορούν τις τελευταίες μέρες στην μπασκετική πιάτσα και έχουν να κάνουν με απειλητικά μηνύματα που εστάλησαν, σύμφωνα μάλιστα και με δημοσίευμα, στον γενικό γραμματέα της ομοσπονδίας, Τάκη Τσαγκρώνη, από παράγοντα ιστορικής ομάδας και από συνάδελφο δημοσιογράφο, οι οποίοι υποστηρίζουν έναν εκ των τριών υποψηφίων προέδρων. Θέλω να πιστεύω ότι το όλο θέμα είναι «ράδιο αρβύλα»...

Υγ.5: Θέλω να ευχηθώ στην ΑΕΚ να αντέξει μέχρι τέλους για τα χτυπήματα είναι απανωτά και όλα έχουν τα όριά τους. Το ματς με την Στρασμπούρ, θα είναι πολύ δύσκολο και αν η «Ένωση» μπορέσει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων (ανεξαρτήτως αν τελικά χάσει), τότε θα έχει κάνει ένα τεράστιο βήμα προς τα μπροστά.

Υγ.6: Το τι θα κάνει ο Σπανούλης μετά το τέλος της σεζόν (σε περίπου 25 μέρες δηλαδή), μας απασχολεί ήδη και θα μας απασχολεί για πολύ καιρό ακόμη. Και είναι λογικό! Μέχρι τότε, όμως, καλό θα είναι να αφήσουμε την σεναριογραφία και να απολαμβάνουμε με την ψυχή μας το κάθε ρεσιτάλ που δίνει (όπως στο ματς με την Ζενίτ), λες και είναι το τελευταίο.

Υγ.7: Δεν ξέρω προς τα που γέρνει η απόφασή του, αλλά από σεβασμό και μόνο στην σπάνια ποιότητα και την ανεκτίμητη προσφορά του, καλό είναι να τον κοιτάμε, λαμβάνοντας υπ' όψιν πόσο πολύ αγαπάει το άθλημα και πόσο αφοσιωμένος παραμένει. Γιατί αν τελικά σταματήσει (ανεξάρτητα με το αν θα παίξει στην Εθνική), τότε το ελληνικό μπάσκετ θα έχει γίνει ήδη πολύ φτωχότερο. Ποιος ξέρει πότε θα ξαναδούμε τέτοιο guard στα ελληνικά γήπεδα;

Υγ.8: Παπαλουκάς, Διαμαντίδης και Σπανούλης, πολύ δύσκολα θα ξαναβγούν...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Αντώνης Καλκαβούρας
Αντώνης Καλκαβούρας

Στην συγκεκριμένη στήλη θα βρείτε αντικειμενικά καταγεγραμμένη άποψη γύρω από τα μπασκετικά δρώμενα και μπόλικη ανάλυση, ενίοτε σε συνδυασμό και με ρεπορτάζ. Το Gazzetta, άλλωστε, μπορεί να μπήκε στην καθημερινότητα μου στη μέση της έως τώρα δημοσιογραφικής διαδρομής (2008), ωστόσο, εδώ και 13 χρόνια αποτελεί την πιο σύγχρονη και ταχύτερη πλατφόρμα ενημέρωσης και ένα μέσο στο οποίο απολαμβάνω από την πρώτη μέρα να δουλεύω. Και σίγουρα το μόνο από τα πολυάριθμα στα οποία έχω εργαστεί και εργάζομαι (τηλεόραση, ραδιόφωνο, εφημερίδα, περιοδικό), το οποίο εξελίσσεται ολοένα και περισσότερο, σε τέτοιο βαθμό ώστε να γίνεται ευχάριστη εμμονή για τους αναγνώστες αλλά και για όλους εμάς τους συντελεστές. Να χαιρόμαστε λοιπόν τη νέα του έκδοσή του και να το εξελίσσουμε συνεχώς!