Άρης - Λάρισα 70-52: Νίκη... οξυγόνο (vid)

Άρης - Λάρισα 70-52: Νίκη... οξυγόνο (vid)

bet365

Μετά από σχεδόν ενάμιση μήνα, ο Άρης βρήκε νίκη οξυγόνο στην προσπάθεια που κάνει για την επιβίωση καθώς επικράτησε της Λάρισας στο Nick Galis Hall με 70-52.

Για τους «κίτρινους» ήταν ζήτημα επιβίωσης η νίκη επί της Λάρισας και την πήρε με σχετική άνεση, βασιζόμενος στην άμυνα του. Πλέον η ομάδα του Σάββα Καμπερίδη απέκτησε πλεονέκτημα σε πιθανή ισοβαθμία και απέναντι στη θεσσαλική ομάδα η οποία συνεχίζει να βρίσκεται επί της ζώνης του υποβιβασμού.

Με έξι πόντους και τρία κλεψίματα, ο Δημήτρης Φλιώνης ήταν το πρόσωπο του αγώνα στα πρώτα λεπτά αλλά και ο βασικός λόγος του +9 (18-9) με το οποίο ξέφυγε ο Άρης. Η Λάρισα βρήκε χημεία όταν συνυπήρξαν στην πεντάδα οι Σμιθ, Γουόσπαν καθώς ο πρώτος έδωσε 9 πόντους, ο δεύτερος έκλεψε δύο φορές την μπάλα από τον Δημήτρη Σταμάτη και με 0-12 σερί σε 90’’ προηγήθηκε με 18-20, για να κλείσει η πρώτη περίοδος με σκορ 22-22.

Ο Άρης έπαιξε εξαιρετική άμυνα στο δεύτερο δεκάλεπτο, αναγκάζοντας τη Λάρισα να υποπέσει σε επτά λάθη και να περιοριστεί στους επτά πόντους! Μάλιστα, η ομάδα του Νίκου Παπανικολόπουλου δεν βρήκε ούτε πόντο στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου μέρους. Ο Άρης δεν είχε συνέπεια στην επίθεση, αλλά περνώντας την μπάλα κυρίως στο καλάθι άρχισε να χτίζει διαφορά η οποία έφτασε στο +11 (40-29) με το buzzer beater του Δημήτρη Φλιώνη στο τέλος του πρώτου μέρους.

Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν μια συνέχεια του δεύτερου για τη Λάρισα, δηλαδή, με πολλά λάθη και κακές επιλογές στην επίθεση. Ο Άρης κράτησε την άμυνά του σε υψηλό επίπεδο, στην επίθεση παρουσίασε συνέπεια μετά τα τρία πρώτα αγωνιστικά λεπτά και με επιμέρους σκορ 16-4 ανέβασε τη διαφορά στα επίπεδα των 23 πόντων (56-33, 28’). Το δεκάλεπτο έκλεισε με σκορ 56-37.

Κάκιστο μπάσκετ επιφύλαξαν οι δύο ομάδες στην τελευταία περίοδο κι αν για τον Άρη αυτό είχε μικρή σημασία καθώς είχε διαφορά ασφαλείας, η Λάρισα ουσιαστικά πέταξε και την τελευταία ευκαιρία επιστροφής στο παιχνίδι καθώς η διαφορά διατηρήθηκε στα ίδια επίπεδα (64-44, 35:30). Έτσι το υπόλοιπο της αναμέτρησης είχε τυπικό χαρακτήρα

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Ο Άρης το ήθελε πιο πολύ το παιχνίδι και το απέδειξε μέσα από την άμυνά του καθώς περιόρισε τη Λάρισα στους 15 πόντους σε 20 αγωνιστικά λεπτά.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Δημήτρης Φλιώνης επέστρεψε μετά από καιρό δίνοντας πόντους, κλέψιμο μπάλας και ασίστ. Ομοίως και ο Βλάντιμιρ Ντραγκίτσεβιτς, ενώ ο Γιάννης Κουζέλογλου έδωσε συνέχεια της πολύ καλής χρονιάς του.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Κουίντον Ντεκόζι έβγαλε άμυνες στο δεύτερο ημίχρονο έδωσε πράγματα και στην επίθεση.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Κακό παιχνίδι από Κεν Μπράουν και Μπράντον Ρας αλλά και από τους Έλληνας παίκτες της Λάρισας πλην του Καμπερίδη.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Η δεύτερη περίοδος όπου ο Άρης κράτησε στο μηδέν τη Λάρισα για πέντε αγωνιστικά λεπτά και ξέφυγε με +11 στο ημίχρονο.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Ο Άρης δεν έχει κάτι να κρατήσει από την επιθετική λειτουργία του δεύτερου ημιχρόνου, η δε Λάρισα δεν έχει να κρατήσει οτιδήποτε από το παιχνίδι.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Η εντυπωσιακή τάπα του Γκόρντον στον Λιτλ στο δεύτερο δεκάλεπτο.

Τα δεκάλεπτα: 22-22, 40-29, 56-37, 70-52

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα