Κολοσσός - Λαύριο 77-62: Δια χειρός Καντέρ! (vid)

Κολοσσός - Λαύριο 77-62: Δια χειρός Καντέρ! (vid)

bet365

O Κολοσσός (1-2) έσπασε το... ρόδι στο φετινό πρωτάθλημα, επικρατώντας του Λαυρίου (0-1), με έναν φοβερό και τρομερό Κερέμ Καντέρ με 23 πόντους και 8 ριμπάουντ. Και έναν ουσιαστικό Βασίλη Ξανθόπουλο, με 7 ασίστ και 7 ριμπάουντ.

Ένας ματς με πολλές πρωτιές. Η πρώτη νίκη του Κολοσσού Ρόδου στο φετινό πρωτάθλημα, μετά από δύο ήττες. Η πρώτη εμφάνιση του Λαυρίου, μετά τα απανωτά κρούσματα κορονοϊού.

Και το πρώτο μεγάλο ματς του Κερέμ Καντέρ με τη φανέλα της ομάδας του Ρόδου! Αλλά και μία απίθανη εμφάνιση από τον Βασίλη Ξανθόπουλο, ο οποίος μέτρησε 4 πόντους, 7 ασίστ και άλλα τόσα ριμπάουντ, κρατώντας όρθιο τον Κολοσσό στην κρίσιμη 3η περίοδο.

Ο Τούρκος φόργουορντ τελείωσε το ματς με 23 πόντους, 8 ριμπάουντ και ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στο παρκέ.

Το ματς

Οι δύο ομάδες πήγαν χέρι χέρι (σε ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι) μέχρι το τέλος της τρίτης περιόδου. Εκεί οι Ροδίτες κατάφεραν να πατήσουν... γκάζι, πρώτα με ένα σερί 10-0 και έπειτα με το επί μέρους σκορ στην 4η περίοδο (18-8). Το Λαύριο, έχοντας χάσει αρκετές προπονήσεις, έμεινε από δυνάμεις και λύσεις, αφού και ο πρώτος σκόρερ του, Ντέιβις (19π.), ο οποίος είχε και ένα απρόοπτο στο ξεκίνημα του αγώνα, σταμάτησε να σκοράρει.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Ο Κολοσσός είχε καλύτερο ποσοστό στα δίποντα, αφού επιχείρησε να πάει το παιχνίδι κοντά στη ρακέτα του Λαυρίου. Παρά τα πολλά λάθη (19) και τις λίγότερες ασίστ (17), οι Ροδίτες κυριάρχησαν στα ριμπάουντ.

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Κερέμ Καντέρ. Δεν είναι μόνο οι 23 πόντοι του, αλλά και η βοήθεια στην άμυνα (8 ριμπ., 1 κλεψ.)

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Ο Άλφα Ντιαλό. Άστοχος (1/5 σουτ) και χωρίς προσφορά όσο βρέθηκε στο παρκέ.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Βασίλης Ξανθόπουλος. Οργάνωσε άψογα, πρόσφερε σε ριμπάουντ (7) και ασίστ (7).

ΣΗΜΕΙΟ ΚΛΕΙΔΙ: Το τέλος της 3ης και το ξεκίνημα της 4ης περιόδου. Εκεί ο Κολοσσός έκανε ένα σερί 10-0 και ξέφυγε με 64-54.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Ο Κολοσσός τα πολλά λάθη. Το Λαύριο την αδυναμία να καθαρίσει τα ριμπάουντ.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Η πρώτη του αγώνα. Το απίθανο κάρφωμα του Άρτις.

Τα δεκάλεπτα: 20-22, 38-39, 59-54, 77-62.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα