Περιστέρι - ΑΕΚ 62-66: Ρουά... Ματ με 4/4 τρίποντα! (vid)

Περιστέρι - ΑΕΚ 62-66: Ρουά... Ματ με 4/4 τρίποντα! (vid)

bet365

Η ΑΕΚ παρέμεινε αήττητη στο Περιστέρι, με τον Ματ Λοτζέσκι να βρίσκεται στη «ζώνη» στο τελευταίο δεκάλεπτο, με 4/4 τρίποντα!

Ήταν μπασκετικό θέλημα του Ματ Λοτζέσκι. Εκεί που όλα έμοιαζαν απροσπέλαστα για την ΑΕΚ, ήρθε ο Αμερικανός γκαρντ.

Με 4/4 σουτ τριών πόντων στην τελευταία περίοδο. Εκεί που το Περιστέρι έδειχνε ώριμο και ικανό να πάρει τη νίκη.

Προηγήθηκε με διαφορά επτά πόντων (55-48). Ώρα...Λοτζέσκι! Και σιγοντάρισμα από τον συνήθη ύποπτο των ξεσπασμάτων, Κιθ Λάνγκφορντ.

Η ΑΕΚ παρέμεινε αήττητη στο πρωτάθλημα (3-0) και στο Περιστέρι μένει η πίκρα πως σε ένα κακό παιχνίδι μπορούσε να πάρει τη νίκη.

Το ματς

Το πρώτο ημίχρονο κύλησε με περίεργο ρυθμό. Στην αρχή, ο ρυθμός ήταν γοργός. Και μετά... έπεσε απότομα! Μπόλικα λάθη (7 το Περιστέρι, 6 η ΑΕΚ), μεγάλη αστοχία (10/25 οι γηπεδούχοι, 12/26 οι φιλοξενούμενοι) και εκεί που η ΑΕΚ βρέθηκε μπροστά με 9 πόντους (13-4) ξαφνικά... κόλλησε.

Και το Περιστέρι με τον οίστρο του Αθηναίου (7 κολλητούς πόντους) κατάφερε όχι μόνο να ισοφαρίσει, αλλά και να περάσει μπροστά στο σκορ.

Χαρακτηριστικό του πρώτου ημιχρόνου η «αφλογιστία» των σκόρερ των δύο ομάδων, με τον Γκρέι να μένει άποντος και τον Λάνγκφορντ να σκοράρει στο τελευταίο δευτερόλεπτο του πρώτου ημιχρόνου.

Το δεύτερο ημίχρονο κύλησε διαφορετικά. Όχι στην ποιότητά του. Ήταν κακή. Όμως το φινάλε ήταν εκπληκτικό.

Για ένα ακόμη ματς η ΑΕΚ κατάφερε να πάρει τη νίκη στο τελευταίο δεκάλεπτο.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Έβαλε όλα τα κρίσιμα σουτ. Όχι μόνο ο Λοτζέσκι, αλλά και ο Λάνγκφορντ ήταν εκεί στο κρίσιμο σημείο.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Μάτ Λοτζέσκι με 17 πόντους και τα 4/4 κρίσιμα τρίποντα.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Νίκος Γκίκας! Κράτησε την ΑΕΚ κοντά στο σκορ στο ξεκίνημα της 4ης περιόδου, ενώ ήταν και εντυπωσιακός στην άμυνα στο ίδιο διάστημα, δίνοντας κατοχές στην ΑΕΚ.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Ο Τζόναθαν Άρλετζ. Αρνητικός στο διάστημα που αγωνίστηκε, δεν κατάφερε να μπει στο ροτέισον. Συνοδοιπόρος του και ο Τρε ΜακΛίν. Μαζί μέτρησαν έναν πόντο, και τρία ριμπάουντ.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Το σερί της ΑΕΚ. Από το 55-48 εις βάρος της, ήρθε ένα σερί 13-0 και οι «κιτρινόμαυροι» βρέθηκαν στο +6 (61-55).

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Και οι δύο ομάδες πολλά. Το Περιστέρι το κακό διάστημα στο φινάλε του αγώνα, την αστοχία του, αλλά και την έλλειψη συγκέντρωσης στην άμυνα. Η ΑΕΚ το ποσοστό στις βολές και το γεγονός οτι επιτρέπει στον εκάστοτε αντίπαλο να ξεφύγει στο σκορ.

H ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Η «μαγική» ασίστ του Νίκου Ζήση στον Λίνο Χρυσικόπουλο.

Τα δεκάλεπτα: 12-18, 27-30, 47-42, 62-66.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα