Ο ΕΣΑΚΕ στέλνει το Άρης-Ηρακλής στη Λάρισα!

Βασίλης Βλαχόπουλος
Ο ΕΣΑΚΕ στέλνει το Άρης-Ηρακλής στη Λάρισα!

bet365

Στη σημερινή (4/11) τηλεδιάσκεψη στον ΕΣΑΚΕ προβλέπεται να επικυρωθεί η διεξαγωγή του αγώνα Άρης-Ηρακλής εντός του Σαββατοκύριακου στη Λάρισα παρά την αντίδραση των «κίτρινων»!

Το gazzetta.gr έγραψε από χθες (3/11) την πρόθεση του ΕΣΑΚΕ να ορίσει έδρα εκτός Θεσσαλονίκης για τη διεξαγωγή του αγώνα Άρης-Ηρακλής λόγω του lockdown που επιβλήθηκε στην πόλη και της απόφασης του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας βάσει της οποίας απαγορεύεται η διεξαγωγή αγώνων (εγχώριων διοργανώσεων) στη Θεσσαλονίκη. Η διοργανώτρια αρχή ανέβαλε χθες (3/11) την προγραμματισμένη για σήμερα (4/11) αναμέτρηση των δύο ομάδων στο Αλεξάνδρειο, ωστόσο στη σημερινή νέα τηλεδιάσκεψη που προβλέπεται να γίνει μεταξύ των μελών της Επιτροπής Πρωταθλήματος αναμένεται να επικυρωθεί η λύση του κλειστού της Νεάπολης στη Λάρισα! Θα προηγηθεί επικοινωνία μέλους της Επιτροπής Πρωταθλήματος με το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, αυτή θα έχει περισσότερο τυπικούς λόγους, ούτως ώστε να επισφραγιστεί ότι ο αγώνας δεν μπορεί να γίνει στο Αλεξάνδρειο.

Θεωρητικά, θα έπρεπε να συμφωνήσουν και οι δύο ομάδες, αλλά αυτό δεν πρόκειται να συμβεί. Ο Ηρακλής τάχθηκε υπέρ αυτής της λύσης, είναι εξάλλου φιλοξενούμενος. Ο Άρης, ωστόσο, διατύπωσε βάσιμες και λογικές αντιδράσεις καθώς έκανε λόγο για απώλεια του πλεονεκτήματος της έδρας στο ενδεχόμενο μεταφοράς του αγώνα σε ουδέτερο γήπεδο, υποστήριξε επίσης ότι αν οριστεί ο αγώνας στη Λάρισα, θα αντίκειται της αθλητικής ισονομίας. Οι «κίτρινοι» υποστήριξαν επίσης ότι δεδομένου του ότι καμία ομάδα δεν έχει αγωνιστικές υποχρεώσεις μέχρι το τέλος του χρόνου, κάλλιστα μπορεί να βρεθεί μια άλλη ημερομηνία για να γίνει ο αγώνας στο Αλεξάνδρειο με τη λήξη του lockdown.

Ωστόσο, η Επιτροπή Πρωταθλήματος του ΕΣΑΚΕ έχει αντίθετη άποψη και στη σημερινή (4/11) τηλεδιάσκεψη προτίθεται να ορίσει τον αγώνα εντός του προσεχούς Σαββατοκύριακου στη Λάρισα. Στις αντιδράσεις που διατύπωσε ο Άρης, η διοργανώτρια αρχή επικαλέστηκε το τηλεοπτικό συμβόλαιο, όσο και άλλες εμπορικές συμφωνίες που έχει συνάψει και οι οποίες την αναγκάζουν να βρει τρόπο διεξαγωγής των αγώνων. Σημείωσε δε ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμες ημερομηνίες και δείχνει αποφασισμένη να ορίσει τον αγώνα στην πόλη της Θεσσαλίας.

Υπάρχει ωστόσο και μία ακόμη σημαντική λεπτομέρεια η οποία έχει να κάνει με το επίπεδο διασποράς του κορονοϊού στη Λάρισα και του ενδεχομένου επιβολής lockdown στην περιοχή. Σε κάθε περίπτωση, οριστικές αποφάσεις αναμένονται στη σημερινή τηλεδιάσκεψη.

Μάθε πού θα δεις ζωντανά όλους τους αγώνες σήμερα μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα