ΑΕΚ - Λάρισα 87-68: «Kαθάρισε» με Μορέιρα! (vid)

ΑΕΚ - Λάρισα 87-68: «Kαθάρισε» με Μορέιρα! (vid)

bet365

Η ΑΕΚ (2-0) επιβλήθηκε και της Λάρισας (0-2) για τη 2η αγωνιστική της Basket League, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γιανίκ Μορέιρα!

Το τελικό σκορ δεν λέει όλη την αλήθεια. Η ΑΕΚ επιβλήθηκε με διαφορά 19 πόντων της Λάρισας, για τη 2η αγωνιστική της Basket League.

Όπως και στην πρεμιέρα, το ματς κρίθηκε στο τέταρτο δεκάλεπτο. Όχι πως η ΑΕΚ κινδύνεψε στο προηγούμενο κομμάτι του αγώνα.

Έδινε την εντύπωση ότι γνώριζε πως εύκολα (ή δύσκολα) θα επιβληθεί. Και ενώ η Λάρισα προσπαθούσε να μείνει κοντά στο σκορ, η ΑΕΚ αρκούναν σε μικρά ξεσπάσματα.

Πότε από τον Κιθ Λάνγκφορντ (16π.), πότε από τον Δημήτρη Μαυροειδή (10π.), πότε από τον Γιανίκ Μορέιρα.

Ο τελευταίος ήταν εκείνος που κράτησε τη μπαγκέτα στο σκορ και στην άμυνα! Τελειώσε το ματς με 20 πόντους και 5 μπλοκ!

Το ματς

Η ΑΕΚ ξεκίνησε με το πόδι στο... γκάζι. Προηγήθηκε με 11-2 και 20-7, δίνοντας την αίσθηση πως το ματς τελείωσε νωρίς.

Ο Κιθ Λάνγκφορντ μπήκε στο παρκέ έχοντας τη διάθεση να... σβήσει όσα έγιναν στο ματς με τον Ιωνικό, ενώ και ο Δημήτρης Μαυροειδής πρόσθεσε το δικό του «οβολό» στο προβάδισμα της ΑΕΚ.

Όμως ένα σερί 8-0 από τη Λάρισα δεν επέτρεψε στην ΑΕΚ να ξεφύγει περισσότερο.

Οι αλλαγές στο σχήμα της ΑΕΚ έφεραν αμυντικές ανισορροπίες και η Λάρισα έβρισκε λύσεις,

Η αλήθεια είναι πως η διαφορά δεν έφτασε ποτέ σε επίπεδα... συναγερμού για την ΑΕΚ.

Αλλά το σύνολο του Λίνου Γαβριήλ έβρισκε τη λύση να βροντοφωνάζει στην ΑΕΚ πως «είμαστε εδώ». Όπως ακριβώς έκανε και στον Παναθηναϊκό, πριν από μία εβδομάδα.

Στο τέλος μέτρησε η αντοχή. Και οι λύσεις. Αλλά και το γεγονός πως όταν η Λάρισα έφτασε το παιχνίδι στους 8 (63-56) έκανε απανωτά λάθη. Ενώ στην άλλη πλευρά, η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου βρήκε λύσεις. Και στο φινάλε, πήρε τη νίκη και με διαφορά!

ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Γιανίκ Μορέιρα. Παρά τα προβλήματα στην άμυνα, ειδικά πάνω στον Γκούντγουιν, ο σέντερ της ΑΕΚ ολοκλήρωσε το ματς με 20 πόντους, 6 ριμπάουντ και 5 μπλοκ!

ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ: Ο Λίνος Χρυσικόπουλος (13π.) έδωσε σημαντικές λύσεις, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Σε τρεις απανωτές επιθέσεις της ΑΕΚ μέτρησε ισάριθμα εύστοχα τρίποντα. Και στην άμυνα η συμβολή του ήταν πολύτιμη. Στους αφανείς συγκαταλέγεται και ο Δημήτρης Μαυροειδής, ο οποίος βρέθηκε στην αρχική πεντάδα. Αν έλειπαν τα κενά στην άμυνά του...

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Ο Τζέρι Σμιθ. Μέτρησε 6 πόντους με 2/9 σουτ σε 23:33 στο παρκέ, έχοντας ranking στο -22!

ΣΗΜΕΙΟ – ΚΛΕΙΔΙ: Με το σκορ στο 66-58 (σχεδον 4 λεπτά πριν από το τέλος) υπέρ της ΑΕΚ, ο Μορέιρα σημείωσε τρία απανωτά δίποντα, το τελευταίο με μία βολή και έφερε το σκορ στο 73-60, τελειώνοντας ουσιαστικά το ματς.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Στο φινάλε της τρίτης περιόδου, ο Ματ Λοτζέσκι παίρνει το τελευταίο σουτ. Τρίποντο και.. μέσα, με τη διαφορά από τους τέσσερις να πηγαίνει στους επτά.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Η ΑΕΚ ξανά την άμυνά της. Όχι σε όλο το ματς, αλλά σε διάφορά σημεία. Δίχως συγκέντρωση και μάχη για τα ριμπάουντ, τα οποία έδωσαν δεύτερες και τρίτες επιθέσεις στη Λάρισα. Η ομάδα του Γαβριήλ θα πρέπει να αφήσει στην άκρη την κούραση στο τελευταίο δεκάλεπτο, αλλά και τα λάθη στα κρίσιμα σημεία του αγώνα.

Τα δεκάλεπτα: 26-15, 45-35, 66-56, 87-68.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα