ΕΣΑΚΕ: Ο Ολυμπιακός και οι αντιδράσεις στην πρόταση για τον κεντρικό χορηγό!

Αντώνης Καλκαβούρας
ΕΣΑΚΕ: Ο Ολυμπιακός και οι αντιδράσεις στην πρόταση για τον κεντρικό χορηγό!
Τουλάχιστον πέντε ομάδες ζήτησαν από τον πρόεδρο του Συνδέσμου να επαναδιαπραγματευτεί τους όρους της αρχικής πρότασης, που κρίθηκε χαμηλή κι εξαιρετικά ασύμφορη. Που και πως εμπλέκεται ο Ολυμπιακός και πότε θα ξεκαθαρίσει το θέμα.

Πέρα από την διπλή αναβολή στην έναρξη της Basket League (για δύο εβδομάδες), λόγω των προβλημάτων με την αδειοδότηση του Ιωνικού και του Χαρίλαου Τρικούπη αλλά και την μεγάλη καθυστέρηση που παρουσιάστηκε στο θέμα του τηλεοπτικού συμβολαίου με την Δημόσια Τηλεόραση (δεν έχει υπογραφεί ακόμη, αλλά αυτό είναι καθαρά τυπικό θέμα), το πρωτάθλημα μπήκε σε αγωνιστικούς ρυθμούς, χωρίς καν να έχει υπογραφεί συμφωνία με κεντρικό χορηγό.

Οι αρχικές φήμες ανέφεραν ότι η πρόταση γνωστής στοιχηματικής εταιρίας θα είχε διάρκεια τριών ετών και θα έβαζε στο ταμείο του ΕΣΑΚΕ το συνολικό ποσό των 1,8 εκατομμυρίων Ευρώ. Στο χθεσινό Δ.Σ., όμως, που είχε θέμα την έγκριση της πρότασης, οι ομάδες συνειδητοποίησαν ότι η προτεινόμενη διάρκεια της συνεργασίας ήταν για 1+1+1 χρόνια, με την διοργανώτρια αρχή να μην έχει κανένα λόγο στην ανανέωση στο τέλος κάθε αγωνιστικής σεζόν.

Πιο συγκεκριμένα, η πρόταση που έφερε στο τραπέζι ο πρόεδρος, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, προσέφερε 300.000 Ευρώ (ως χορηγία στην Basket League) για την τρέχουσα περίοδο (2020-21) και τέσσερις επιλογές για το επόμενο καλοκαίρι και τη σεζόν 2021-22.

Η πρώτη και η δεύτερη έχουν να κάνουν με το ενδεχόμενο ανόδου του Ολυμπιακού στην Α1 Κατηγορία και της συμμετοχής του στο επόμενο πρωτάθλημα. Σ' αυτή την περίπτωση, η πρόταση προέβλεπε ανανέωση της χορηγίας με αύξηση της τάξεως του 150% (δηλαδή 750.000 Ευρώ), ενώ έδινε στην στοιχηματική εταιρία το δικαίωμα της αποχώρησης από τη συνεργασία με penalty της τάξεως των 100.00 Ευρώ.

Η τρίτη και η τέταρτη επιλογή αφορούσαν στην περίπτωση που οι «ερυθρόλευκοι» δεν θα συμμετάσχουν στο επόμενο πρωτάθλημα (είτε επειδή δεν θα προβιβασθούν, είτε επειδή δεν θα το θελήσουν). Σ' αυτή την περίπτωση, το ποσό που προσέφεραν, από τις 700.000 ετησίως έπεφτε στις 400.000 Ευρώ, ενώ στο συμβόλαιο υπήρχε όρος που της έδινε το δικαίωμα να αποχωρήσει από την σύμβαση χωρίς να καταβάλει το παραμικρό αντίτιμο.

Για την τρίτη χρονιά (2022-23), η πρόβλεψη που είχε γίνει ανέφερε το ποσό των 750.000 Ευρώ σε περίπτωση συμμετοχής του Ολυμπιακού και επαναδιαπραγμάτευση στην περίπτωση που οι Πειραιώτες, δεν βρίσκονται ούτε τότε στην Α1 Κατηγορία. Με την διοργανώτρια αρχή πάντως να έχει κι εκείνη δικαίωμα στην ανανέωση.

Όπως γίνεται αντιληπτό, η συγκεκριμένη πρόταση είναι πάρα πολύ χαμηλή (τον πρώτο χρόνο οι ομάδες θα πάρουν από 25.000 Ευρώ) και παρ' ότι αρχικά μόνο ο Κολοσσός και εν συνεχεία ο Προμηθέας, το Λαύριο και η Λάρισα εξέφρασαν την αντίθεσή τους, στη συνέχεια στο συγκεκριμένο group προσετέθη και ο Παναθηναϊκός, που δια στόματος του προέδρου, Παναγιώτη Τριαντόπουλου, δήλωσε προβληματισμένος και επιφυλακτικός.

Η γενικευμένη αντίδραση, πάντως, είχε αποτέλεσμα από την άποψη ότι οι ομάδες εξουσιοδότησαν τον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ να επαναδιαπραγματευτεί τους όρους και να επιστρέψει με βελτιωμένη πρόταση, κάτι που θα συμβεί αν κι εφόσον ο ενδιαφερόμενος επενδυτής συμφωνήσει με τις αλλαγές.

Μάθε πού θα δεις ζωντανά όλους τους αγώνες σήμερα μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα