Basket League: Το πρωτάθλημα των αποχωρήσεων!

Basket League: Το πρωτάθλημα των αποχωρήσεων!

bet365

Ο Ιωνικός Νικαίας έγινε η πέμπτη ομάδα που δεν θα βρεθεί στην αφετηρία της Basket League 2020-21 και το gazzetta.gr καταγράφει το χρονικό των αποχωρήσεων από το... πάλαι ποτέ κορυφαίο πρωτάθλημα της Ευρώπης!

Η είδηση ότι ο Ιωνικός δεν έλαβε πιστοποιητικό συμμετοχής από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού κλόνισε εκ νέου το οικοδόμημα του ελληνικού μπάσκετ, σχεδόν 48 ώρες πριν από το τζάμπολ της σεζόν 2020-21!

Ήδη, λοιπόν... πέντε ομάδες αποχαιρέτησαν ενώ υπάρχει η πληροφορία πως ο Χαρίλαος Τρικούπης πήρε παράταση 24 ωρών για να εξεταστεί και η δική του περίπτωση, κάτι που σημαίνει πως δεν αποκλείεται το πρωτάθλημα να διεξαχθεί τελικά με 10 ομάδες.

Κι όλα αυτά ενώ τον περασμένο Μάρτιο οι ΚΑΕ αποφάσισαν να ολοκληρωθεί η χρονιά χωρίς να υποβιβαστεί κανείς και φέτος να έχουν δικαίωμα συμμετοχής 16 σύλλογοι: Οι 14 από πέρσι μαζί με τις δυο ομάδες που ανέβηκαν από την Α2! Ιδιοκτήτες όπως ο Κωστής Ζομπανάκης, η οικογένεια Μπούμπουρα αλλά και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος που αποστασιοποιήθηκε νωρίτερα από τα κοινά της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, δεν βρίσκονται πλέον στο κάδρο της Α1 και το gazzetta.gr καταγράφει τις απουσίες.

ΡΕΘΥΜΝΟ

Ο Κωστής Ζομπανάκης ανακοίνωσε στο διοικητικό συμβούλιο της 29ης Μαΐου την πρόθεσή του να σταματήσει να χρηματοδοτεί την ΚΑΕ Ρέθυμνο, εξηγώντας μεταξύ άλλων πως δεν δύναται να επενδύει σε αυτήν την Basket League. Ο άλλοτε διοικητικός ηγέτης των Κρητικών ήταν απογοητευμένος από τη γενική κατάσταση στο ελληνικό μπάσκετ και την έλλειψη υποστήριξης από τον Δήμο Ρεθύμνου, κυρίως σε ό,τι αφορά το θέμα του γηπέδου και της ανακαίνισης του κλειστού «Μελίνα Μερκούρη». Εν συνεχεία, ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Γιάννης Καλαϊτζάκης ανέλαβε την ευθύνη της επόμενης μέρας κι επιβεβαίωσε τη συμμετοχή των Κρητικών στο τοπικό πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΚΕ, από τη στιγμή που δεν υπήρχε οικονομική δυνατότητα για την παρουσία της ομάδας στη Β' Εθνική. Αναφορικά στον Κωστή Ζομπανάκη, ανέλαβε χρέη Συμβούλου Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης του ΕΣΑΚΕ όμως παραιτήθηκε λόγω έλλειψης σύμπνοιας και κοινής διάθεσης από τις ομάδες της Basket League.

ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΛΗΜΝΟΥ

Στις 15 Ιουνίου, ο Ήφαιστος έριξε επίσημα τους τίτλους τέλους στη σύντομη παρουσία του στην Basket League, ακολουθώντας τον ίδιο δρόμο με το Ρέθυμνο. Η οικογένεια Μπούμπουρα έκανε μια τεράστια επένδυση για τα δεδομένα του ελληνικού μπάσκετ την τελευταία τριετία, με αποκορύφωμα τα βελτιωτικά έργα στο κλειστό γήπεδο «Νίκος Σαμαράς» που ήταν η έδρα της ομάδας στη Λήμνο. Παρ' όλα αυτά, δεν είχε την ανάλογη στήριξη από τους τοπικούς φορείς στο νησί του Βορείου Αιγαίου, με τους φιλάθλους να αποτελούν την εξαίρεση δίνοντας δυναμικό παρών στο γήπεδο και κάνοντας συνεχόμενα sold out την πρώτη σεζόν! Ο μέχρι πρότινος ιδιοκτήτης της ΚΑΕ, Παντελής Μπούμπουρας ανακοίνωσε επισήμως την αποχώρηση του Ήφαιστου από την Α1, τονίζοντας στο τέλος της επιστολής του ότι «δεν λέμε αντίο, αλλά εις το επανιδείν». Τη σεζόν 2018-19 οι νησιώτες προκρίθηκαν στα playoffs όπου αποκλείστηκαν στα προημιτελικά από το Περιστέρι με 2-1 νίκες.

ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΔΡΥΟΠΙΔΕΩΝ

Η επικύρωση των βαθμολογιών από την ΕΟΚ την Παρασκευή 29/5 σφράγισε την άνοδο του Διαγόρα Δρυοπιδέων στην Basket League 2020-21. Ήταν μια ιστορική επιτυχία για τους «πράσινους» που ακολουθούσαν σε απόσταση τριών βαθμών τον πρωτοπόρο Χαρίλαο Τρικούπη ως την οριστική διακοπή της αγωνιστικής δραστηριότητας στην Α2 λόγω κορονοϊού, γνωρίζοντας ωστόσο ότι τα εμπόδια ήταν πολλά, με μεγαλύτερο όλων το γηπεδικό (σ.σ. η ομάδα από την Κύθνο φιλοξενούνταν στο κλειστό «Τάσος Βενέτης» που δεν πληροί τις προϋποθέσεις). Αρχικώς ο Διαγόρας δεν εκδήλωσε το παραμικρό ενδιαφέρον για την παρουσία του στην Α1. Εν συνεχεία δήλωσε κανονικά συμμετοχή ενώ οι προθέσεις του ήταν ασαφείς ως τις 9 Ιουλίου, όταν έγινε γνωστό πως ο Ιωνικός Νικαίας θα συνεχίσει στην Basket League... αγοράζοντας το ΑΦΜ του Διαγόρα και αλλάζοντας το όνομα σε «Ιωνικός 1965».

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Ο Πανιώνιος ανακοίνωσε την 1η Οκτωβρίου στην τηλεδιάσκεψη του ΕΣΑΚΕ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα ότι δεν έχει την δυνατότητα να αγωνιστεί στην Basket League της σεζόν 2020-21 ενώ είχε προηγηθεί η αποκάλυψη του προέδρου της «κυανέρυθρης» ΚΑΕ, Γιώργου Χριστοδουλόπουλου ότι ναυάγησαν οι διαπραγματεύσεις με υποψήφιο επενδυτή για την παραχώρηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών. Ήταν η πιο μαύρη σελίδα στην μπασκετική ιστορία του Πανιωνίου που αποσύρθηκε από το επόμενο πρωτάθλημα της Basket League λίγες ώρες πριν η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού απορρίψει τον φάκελο αδειοδότησης του «Ιστορικού». Εν συνεχεία η διοργανώτρια αρχή πραγματοποίησε νέα κλήρωση, αφού οι ομάδες μειώθηκαν σε 12 από 13 κι έτσι δεν θα χρειαζόταν να πάρει ρεπό κάποια από αυτές.

ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ

Λίγες ώρες πριν από το τζάμπολ της Basket League 2020-21 και την πρεμιέρα του πρωταθλήματος με την ΑΕΚ (17/10, 16:45), έγινε γνωστό πως ο Ιωνικός δεν έλαβε πιστοποιητικό συμμετοχής από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Οι Νικαιώτες είχαν αγοράσει το ΑΦΜ του Διαγόρα Δρυοπιδέων που κέρδισε τον προβιβασμό στη μεγάλη κατηγορία μέσω του πρωταθλήματος της Α2 όμως η ΕΕΑ δεν τους χορήγησε άδεια συμμετοχής, σχεδόν 48 ώρες πριν από την έναρξη της νέας σεζόν. Κι όλα αυτά ενώ ο Ιωνικός είχε αρχίσει ήδη τις επίσημες υποχρεώσεις του, αποκλείοντας τον Άρη στον θεσμό του Κυπέλλου με πρωταγωνιστή τον Άνταμ Σμιθ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα