Άρης: Οι αφίξεις των Αμερικάνων και ο χρόνος που από σύμμαχος έγινε εχθρός…

Άρης: Οι αφίξεις των Αμερικάνων και ο χρόνος που από σύμμαχος έγινε εχθρός…

Βασίλης Βλαχόπουλος
Άρης: Οι αφίξεις των Αμερικάνων και ο χρόνος που από σύμμαχος έγινε εχθρός…

bet365

Η απόφαση οριστικής έναρξης της αγωνιστικής περιόδου στις 10 Οκτωβρίου μετέτρεψε τον χρόνο από σύμμαχο σε εχθρό του Άρη καθώς η δική του προετοιμασία άρχισε δίχως τα βασικά στελέχη.

Σήμερα (27/8) ο Άρης πραγματοποίησε την πρώτη προπόνησή του ενόψει της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου. Στο Nick Galis Hall δεν ήταν οι παίκτες οι οποίοι (βάσει σχεδιασμού) προβλέπεται να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην ομάδα. Όταν υπήρχε το σενάριο παράτασης της έναρξης της αγωνιστικού περιόδου κατά δύο εβδομάδες, αυτό το γεγονός δεν είχε αρνητικές προεκτάσεις. Μετά την απόφαση του ΕΣΑΚΕ για τήρηση των ημερομηνιών και έναρξη της χρονιάς στις 10 Οκτωβρίου, ο χρόνος από σύμμαχος έγινε εχθρός για τον Άρη. Πλέον οι «κίτρινοι» θα πρέπει να επισπεύσουν τις διαδικασίες άφιξης των ξένων παικτών.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Τζαμάλ Σούλερ αναμένεται στη Θεσσαλονίκη στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, ενώ η άφιξη του Μάριο Τσάλμερς προβλέπεται τη μεθεπόμενη εβδομάδα. Με τον Μίλαν Μιλόσεβιτς δεν υπάρχει συμφωνία καθώς διατηρείται η μικρή οικονομική διαφορά. Επικρατεί η εκτίμηση ότι οι δύο πλευρές θα βρουν σημείο ταύτισης και το πιθανότερο είναι αυτό να συμβεί.

Με τον Βλάντιμιρ Ντραγκίτσεβιτς υπάρχει συμφωνία, αλλά και η προϋπόθεση καταβολής της οφειλής των 26.000 ευρώ με την επιστροφή του στη Θεσσαλονίκη. Όσο υπήρχε το σενάριο μετάθεσης της πρεμιέρας του Πρωταθλήματος, ο Άρης είχε χρόνο για να συγκεντρώσει το ποσό. Πλέον πρέπει να το βρει άμεσα, όπως άμεσα θα πρέπει να έρθει ο Μαυροβούνιος σέντερ στη Θεσσαλονίκη. Αν εξάλλου γυρίσει κανείς την κλεψύδρα ανάποδα, θα διαπιστώσει ότι οι μέρες προετοιμασίας δεν υπερβαίνουν τις 44. Σ’ αυτό το διάστημα θα πρέπει να αναπτυχθούν δεσμοί συνεργασίας σε μια ομάδα η οποία χτίστηκε από το μηδέν.

Παράλληλα με τις απουσίες των τεσσάρων ξένων παικτών, στην προετοιμασία δεν μετέχει ούτε ο Γιάννης Αγραβάνης με τον οποίον υπάρχει συμφωνία, στις προηγούμενες ημέρες μάλιστα είχε έρθει στη Θεσσαλονίκη, αλλά δεν ήταν στο γκρουπ των παικτών που υποβλήθηκαν σε εξετάσεις, ούτε συμμετέχει στις προπονήσεις της ομάδας. Το ζήτημα του 22χρονου γκαρντ προβλέπεται να ξεκαθαρίσει στις επόμενες ώρες.

Παράλληλα με τα παραπάνω, ο Άρης θα πρέπει να επιλύσει ακόμη πιο ουσιώδη ζητήματα όπως για παράδειγμα αυτό της έκδοσης των δελτίων ούτως ώστε να αποκτήσουν υπόσταση οι κινήσεις του. Με σημερινές δηλώσεις του, ο πρόεδρος του ΑΣ και αντιπρόεδρος της ΚΑΕ, Λευτέρης Αρβανίτης, εξέφρασε τη σιγουριά του για την επίλυση του προβλήματος, σημειώνοντας επίσης ότι βρίσκεται σε επαφές τόσο με τη FIBA όσο και με την ΕΟΚ.
 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα