«Έφυγε» από τη ζωή ο Μάκης Πυριτίδης

Gazzetta team
«Έφυγε» από τη ζωή ο Μάκης Πυριτίδης

bet365

Ο Μάκης Πυριτίδης, που συνέδεσε το όνομά του με την ΧΑΝΘ και τον Ηρακλή, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 70 ετών.

Ο Πυριτίδης γεννήθηκε στις 18/02/1950 και προσέφερε για πολλά χρόνια τις υπηρεσίες του στη ΧΑΝΘ. Επίσης, εργάστηκε στον Ηρακλή ως συνεργάτης του Αγγελίδη το 1979-80 (στο φύλλο αγώνα φαινόταν μάλιστα πρώτος προπονητής ο Μάκης Πυριτίδης, καθώς ο Αγγελίδης ήταν ομοσπονδιακός προπονητής. Έτσι, στον πρώτο αγώνα του Γκάλη στην Ελλάδα αντίπαλος προπονητής στο φ.α. εμφανίστηκε ο Πυριτίδης).

Επίσης, ανέλαβε πρώτος προπονητής του Ηρακλή στις αρχές της περιόδου 1982-83 σε τρεις αγώνες.

Ο Πυριτίδης αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, όπως ανέφερε το «katerinisports.gr»: «Ένας κύκλος και ένα μεγάλο κεφάλαιο της μπασκετικής ιστορίας της βορείου Ελλάδος, της Θεσσαλονίκης αλλά και του Κιλκίς έκλεισε χθες.

Ο coach Πυριτίδης Πρόδρομος, ο Μάκης για όλους τους μπασκετικούς, δεν είναι πια μαζί μας, καθώς νικήθηκε από τα πολλά και χρόνια προβλήματα υγείας που είχε και τα οποία παρουσίασαν ραγδαία επιδείνωση τους τελευταίους μήνες. Άφησε την τελευταία του πνοή χθες 13 Αυγούστου αργά το απόγευμα στο Νοσοκομείο Κιλκίς όπου νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες.

Παρ' όλες τις προσπάθειες των γιατρών και του προσωπικού της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Κιλκίς (τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά) αλλά και όλων όσων ήμασταν δίπλα του όλο αυτό το διάστημα η κατάσταση του δυστυχώς αποδείχθηκε ότι ήταν μη αναστρέψιμη».

Η κηδεία του θα γίνει την Παρασκευή (14/08, 16:00) στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στο Κιλκίς.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα